Kasiu a to Ci sie fucha trafiła. Powiem szczerze że mam obawy bo rh potrzebują regularnego podlewania a kto to bedzie tam robił? Jesli jednak sie zdecydujesz to polecam najbardziej: Album Novum,Peter Tigerstedt, Catawbiense Grandiflorum, Roseum Elegans, Haagę, Helsinki University, Lees dark Purple i wszystkie nazwane imionami polskich królów ale jak one szybko rosna jeszcze nie sprawdziłam.Powodzenia.
Dziękuję Bogusiu za informację - Ja wczoraj stałam się właścicielką pierwszego Rodka - kupiłam Nowa Zemblę w Biedrze - tylko jedną sztukę bo reszta była bez kwiatów - dziś po pracy zrobię sobie objazdówkę po mieście to może coś jeszcze upoluję. Jak wstawię zdjęcie u siebie to zaproszę Cię w odwiedziny. Pamiętam o kwaśnym torfie, pamiętam o głębokości sadzenia, pamiętam by w pierwszym sezonie nie nawozić- czytałam Twoje porady.
Dziękuję - Buziaki ślę.
Bogdziu jeśli nie marushka to co byś mi poradziła? Od strony północnej mam takie dwa paski ziemi po obu stronach wejścia. Teraz są tam trawy i żwirek, ale zmieniła mi się koncepcja i chcę te trawy przesadzić, usunąć żwirek a dać tam albo karłowe rododendrony albo azalie japońskie.
Bogdziu, chciałbym Cię zapytać o lilie martagony, bo wiem, że masz, ale nie widziałam na zdjęciach, co o nich sądzisz, jak wysoko rosną, kiedy i czy co roku kwitną, jak się rozrastają, czy nornice ich nie uszkadzają... warto je mieć..napisz proszę jakie masz z nimi doświadczenie?
Warunki glebowe masz super dla tych krokusków. Podobają mi się te jasno żółte "renesansowe". To taką mini przerwę miałam u Ciebie i lecę dalej do pracy.