Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 09:30, 14 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

Co będzie za tydzień w Powsinie? Może się wybiorę bo jeszcze w tym roku nie byłam.

spacer "po rozach"
i wykład
Gosiek33 11:19, 14 cze 2016

dzięki, sprawdziłam i w taki razie wybieram się na 95%
ana_art 11:20, 14 cze 2016

Bożenko!!!! uśmiałąm się serdecznie z tej nieduzej ilości, kiepsko kwitnących róż...
Kindzia 11:39, 14 cze 2016

Mam firanki...i brudne okna Do tej pory nigdy mi nie chciały wlecieć przez szybę...dlatego mnie to zmartwiło Wybieracie się na róże...a P.Pruchniaka już z nami nie ma... Jeszcze ostatnią różę mi stamtąd Małgosia z Lublina na spotkanie przywiezie...
Mariusz 15:14, 14 cze 2016

Moja połowa właśnie wzdycha do różaneczników za ramieniem , jesteśmy na stronie 4293, a ja dodatkowo do White Cap i Coral Charm - moje piwoniowe faworytki - i świetnych ptasich ujęć.
Bogdzia 07:14, 15 cze 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, masz wiele odmian rh, to i później kwitnące są. U mnie aktualnie kwitnie Lee's Dark Purple, choć już kilka przekwitłych kwiatostanów odłamałam. Pozostałe oczyszczone, ale co ja ich mam - raptem trzy, hahaha!

Zdjęcia ptasiej rodzinki wspaniałe. Jak to bez słów można dzieci uczyć!

U mnie wszystkie które przekwitły juz bez kwiatostanów, oczywiscie te najwieksze jakies resztki maja bo nie wszędzie da sie sięgnąc. Zostały azalie ale tymi bardzo sie nie przejmujemy.Lee's u mnie juz przekwitły.Kwitnie jeszcze goldflammer i Balalajki, niedługo bedzie koniec.
Co do ptaków to nie całkiem jest tak ze bez słów. One maja specjalne głosy ostrzegające i małe musza słuchac. Jak matka ostrzega to kryja sie w krzakach ale czasem trafia sie jakis który jest bardzo głodny i nadal siedzi ,,na widoku" i woła jesc to matka za karę albo go ignoruje i mu nie daje albo przeleci tak że go uderzy i zmusi do zmiany miejsca. no normalnie dostaje lanie. Ja sie juz nauczyłam rozpoznawac głosy ostrzegawcze i ,,musztrujace "młode ptaki. Jak słyszę ostrzegawcze to lece bo albo kot albo sójka napadła na gniazdo i przeganiam. Fajnie jest obserwowac ptaki. Nie napisałam jeszcze ze młode prosza rodziców o pokarm , machajac skrzdełkami , takie drobne ruchy nimi wykonują, inne niz przy cwiczeniu skrzydeł do lotu.Czasem widac to na zdjeciach jak skrzydełka odchylone od tułowia.
Bogdzia 07:16, 15 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Kiepskie masz róze? Nie wierzę 100 krzakow to juz kolekcja ogrodowiskowa

Powinna byc kolekcja ale to tylko troche lisci i czasem jakis kwiatek.Jest kilka dosc ładnych ale to żadne zachwycajace gatunki , te dla mnie za delikatne.
Bogdzia 07:17, 15 cze 2016

Kasya napisał(a)

Nie wytrzymam z tobą
Jak nie są takie wielkie jak twoje rh tzn ze kiepsko rosną ?

A nie wybierasz się z Renią do Konskowoli ? Albo za tydzień do Powsina na róże cd ?

Utkwila mi jeszcze w pamięci piękna wielka bordowa piwonia

Za tydzień wyjazd do Kasi a kiedy do Końskowoli? Nie rozmawiałam z Renia.
Ta piwonia jest cudna, bajeczna po prostu.
Bogdzia 07:19, 15 cze 2016

Basilikum napisał(a)
To niewiele do pokazania to o wieeeeeele wiec niz ja mam przez cay sezon

pieknosci

Milego dnia

No nie wierze , przeciez mieszkasz w miejscu o wiele bardziej sprzyjajacym uprawie róz.
Bogdzia 07:22, 15 cze 2016

ana_art napisał(a)
Bożenko!!!! uśmiałąm się serdecznie z tej nieduzej ilości, kiepsko kwitnących róż...

Ilosc nie jest moze mała ale róze kiepskie . Ilosc szczególnie odczuwalna przy kopczykowaniu róz , ziemi ciagle brak mimo ze juz od lata zwozimy worki z ziemią. Ja jednak ciagle szukam gatunków które u mnie zechcą rosnac. Na razie tylko Flammentanz sie sprawdza i Bonica ale jeszcze mam nadzieje ze Dortmund sobie poradzi , reszta niestety za delikatna.