Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:46, 16 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Tylko grzanie trzeba załatwić . Było fajnie.

Na południu pogoda bedzie lepsza to i bez grzania sie obejdzie.
Bogdzia 20:49, 16 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Na dzisiaj już ilość wiader radykalnie mniejsza, a mam prognozy bez wiader też...

Kasiu nie wierzyłam w to co piszesz , sprawdziłam i faktycznie od wczoraj z 6 wiader zrobiły sie dwa litry u mnie a u Ciebie 4 litry ale burze nadal zapowiadaja ale jeszcze jest troche czasu to moze i to sie zmieni. Gdzies czytalam ze koniec tego tygodnia i poczatek nastepnego ma byc burzowy to może potem juz burz nie bedzie. Jest nadzieja
Bogdzia 20:54, 16 cze 2016

elka_ napisał(a)
Bogdzia!
Masz zjawiskowy ogród, to jak ogród botaniczny! Tyle różaneczników!

Jestem zachwycona i wyobrażam sobie ile pracy trzeba włożyć, żeby ogród tak wyglądał.

Pozdrawiam serdecznie

Dzieki za miłe słowa ale są ładniejsze ogrody na Ogrodowisku i bardziej zadbane.Praca w ogrodzie zawsze jest ale na szczęscie latem kiedy trudno pracowac jest jej mniej. Ja mogę powiedziec że juz sie obrobiłam i bedzie czas na posiedzenie na hustawce. W tym roku późno mozna było zaczac ze wzgledu na pogodę wiec i dłuzej trwało ogarnięcie ale teraz tylko podlewanie i koszenie trawy , nie jest źle. Pozdrówka przesyłam i lece na mecz, dzis trzeba obejrzec.
Urszulla 22:45, 16 cze 2016

Całuję na weekendu mnie pracowicie
Bogdzia 10:54, 17 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Całuję na weekendu mnie pracowicie

Weekend ma byc burzowy , juz się boję.
mirkaka 18:26, 17 cze 2016

Bogdziu, doczytałam że masz prawie 100 róż. To już prawie kolekcja Jak Ty to obrabiasz? Ja przy 50 ledwo nadążam, a Ty masz jeszcze drugie tyle
Bodziu czy obrywasz zawsze przekwitnięte kwiaty Rh bo ja mam już tego dość w tym roku, jakoś nie mam weny do tej roboty . Obrywam ale chętnie bym tego nie robiła, a jeszcze dochodzą azalie brrr
Bogdzia 19:12, 17 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Bogdziu, doczytałam że masz prawie 100 róż. To już prawie kolekcja Jak Ty to obrabiasz? Ja przy 50 ledwo nadążam, a Ty masz jeszcze drugie tyle
Bodziu czy obrywasz zawsze przekwitnięte kwiaty Rh bo ja mam już tego dość w tym roku, jakoś nie mam weny do tej roboty . Obrywam ale chętnie bym tego nie robiła, a jeszcze dochodzą azalie brrr

Fakt ze mam ich (róz)dużo ale u mnie kiepsko rosną wiec i małe sa. Najgorsze jest obsypywanie na zime bo u mnie zimno i musza byc obsypane , co prawda robi to m ale się nanarzeka ze głowa czasem boli. Nawet mu sie nie dziwie bo dużo z tym pracy. Rh mamy oberwane , zostały azalie ale z nimi sie nie spieszymy , pomału do końca sezonu obrywamy albo i na wiosnę dopiero bo brzydko wyglądaja. My częsci rh nie obrywamy bo sa za duże i nie da sie sięgnac. Po jakims czasie kwiaty zasychaja i nowe przyrosty zasłaniaja wiekszosc ale duzo ładniej i lepiej dla rh jak sie oberwie wszystko. Tak wiec jesli bardzo nie chcesz tego robic to mozna i nie robic ale krzaki wtedy wolniej rosną nieco mniej kwitna no i gorzej wyglądaja ale na siłę mozna i to przeżyc.
mirkaka 19:32, 17 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Fakt ze mam ich (róz)dużo ale u mnie kiepsko rosną wiec i małe sa. Najgorsze jest obsypywanie na zime bo u mnie zimno i musza byc obsypane , co prawda robi to m ale się nanarzeka ze głowa czasem boli. Nawet mu sie nie dziwie bo dużo z tym pracy. Rh mamy oberwane , zostały azalie ale z nimi sie nie spieszymy , pomału do końca sezonu obrywamy albo i na wiosnę dopiero bo brzydko wyglądaja. My częsci rh nie obrywamy bo sa za duże i nie da sie sięgnac. Po jakims czasie kwiaty zasychaja i nowe przyrosty zasłaniaja wiekszosc ale duzo ładniej i lepiej dla rh jak sie oberwie wszystko. Tak wiec jesli bardzo nie chcesz tego robic to mozna i nie robic ale krzaki wtedy wolniej rosną nieco mniej kwitna no i gorzej wyglądaja ale na siłę mozna i to przeżyc.

No właśnie tak myślałam. Rosnąć już nie muszą bardzo bo są duże ale ten wygląd, to właśnie mnie denerwuje najbardziej, więc powolutku będę obrywać Ile dam radę to oberwę, najwyżej zostawię te do których już nie sięgnę
Bogdzia 19:56, 17 cze 2016

mirkaka napisał(a)

No właśnie tak myślałam. Rosnąć już nie muszą bardzo bo są duże ale ten wygląd, to właśnie mnie denerwuje najbardziej, więc powolutku będę obrywać Ile dam radę to oberwę, najwyżej zostawię te do których już nie sięgnę

No i tak zrób.Pozdrówka.
Bogdzia 20:12, 17 cze 2016

Zamiast zdjec filmiki

https://www.youtube.com/watch?v=un_il9cXbME

https://www.youtube.com/watch?v=XP7s54ulWX4

https://www.youtube.com/watch?v=4UkkL0pAERU

Następne w przygotowaniu.