Marzenko w mm słupa wody czyli mm wysokosci a to jest litr na m2.10 l na m2 nie jest trudno uzyskac jak porzadnie pada , u mnie wcale nie tak często. Dziś spadło troszke ponad 6 l na m2 czyli nieco wiecej niz połowa wiadra.
A to muszę się za taką rozejrzeć. Na razie gdzieś wyczytałam, że róże lubią towarzystwo lawendy. TO nasadziałam pod każdą różą po krzaczku. Zoabczymy jak się rozrośnie
O lawendzie sa rózne teorie niektórzy uwazaja ze wprost przeciwnie bo lawenda zabiera rózom pokarm. U mnie sprawdza sie sadzenie przy kiepsko rosnacych rózach powojników , jak mi nie chcaiały rosnac to sadziłam powojnik żeby rósł zamiast nich i wtedy okazywało sie ze i róza i powojnik dobrze rosły a ja miałam kłopot bo bardzo sie zagłuszały.
Też się cieszę z tego deszczu, ale z nadchodzących upałów już nie!
Bogdziu, masz rację co do róży Flammentanz, jest trwała i co roku obficie kwitnie. Moja ma już ze 20 lat i jeszcze daje radę, ale chyba będę ją musiała przez cięcie odnowić nieco.
O, rany Toz to normalnie wyższa matematyka jest. Jak czytam waszą dyskusje z Madzenką to oczy robia mi sie takie Podobno ogrodnicy powinni sie na tym znać
Myślalam, ze juz lepiej z oczami. Mnie tez juz od kompa oczy zaczynaja się męczyć.
Dziwny ten sezon ogrodowy
A ja doa spokoju ducha juz nie licze, co mam, na luz wrzucam
Tez sie cieszę