Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:54, 23 cze 2016

anna_g napisał(a)
U Ciebie też piękne róże - Tuskany i Tradescant jakoś szczególnie wpadły mi w oko.
Powojniki nawet cięte co roku (my tak robimy choć choć chyba nie wszyscy to stosuję) i tak co roku są większe i gęstsze... Na rododendronach to wygląda fajnie ale czy z czasem ich nie zarosną? chociaż można wybierać mniejsze odmiany no i wielkość Twoich rodków też jest słuszna więc powinno być dobrze

Dlatego piszę ze jeszcze je poobserwuję, posadziłam przy kilku krzakach i obserwuje , na razie kolizji nie ma ale kto wie jak bedzie dalej.Jak się pomysł nie sprawdzi to przeniosę je na inne krzaki takie które bedzie mozna zasłonic.
Bogdzia 22:56, 23 cze 2016

viva napisał(a)
Bogdziu, różyczki piękne a Twoje zdjęcia jeszcze lepsze, cudne, nie można oczu oderwać

Piszesz wcześniej, że Maruschka Ci podmarzła a u mnie jako jedyna z japońskich zakwitła. Inne nie miały ani jednego kwiatka. Co kraj to obyczaj

Oczu nie można oderwac od zdjec z Twojego ogrodu, była bajka a Ty ciagle ja poprawiasz ciekawe do jakiej doskonalosci dojdziesz bo juz raj osiagnęłas więc co dalej???????????????????????????????
Z azaliami faktycznie loteria , moje kwitły ale mniej obficie niz w innych latach.Pozdrówka sle.
Bogdzia 22:58, 23 cze 2016

paniprzyroda napisał(a)
Powojniki na rodkach super A tak nawiasem mówiąc, moje jedyne trzy w starym zakwitły bardzo późno i jeszcze kwitną. Pewnie za dużo cienia mają. Dobrze, że ich nie ruszałam, przesadzę je w sierpniu, tak jak zalecasz
Lawender Ice śliczna, może znajdę dla niej miejsce Udanego wyjazdu

Tak to na pewno cień jest przyczyną ich późnego kwotnienia. Przesadz na przełomie sierpnia i wrzesnia a jesli bedzie bardzo ciepło to dopiero we wrzesniu.Lavender mnie zachwyca.
Bogdzia 23:02, 23 cze 2016

Rench napisał(a)
I kto tu mówi,że nie lubi róż,one ciebie lubią,są śliczne
Tuscany wygląda jednak na Tuscany Superb

Te śliczne to sa tegoroczne , na drugi rok pewnie nic z nich nie pozostanie choc muszę przyznac że jest jedna róza Artemis którą dostałam od Anitki i dziwne bo nawet u mnie jest piękna , zdrowa i ma mnóstwo kwiatów mimo że ją po roku przesadziłam bo za duzo zasłaniała. Gdyby te nowe tez takie były to może zacznę wywalac rh i sadzic róze??????????????Żartuję rh pozostają.
Reniu dobrze ze o tej Tuskany napisałas bo ja zamówiłam własnie tuskany superb a dostałam z przywieszkami Tuskany więc myślałam ze to Tuskany a ze nie mam z czym porównac to tak zostało , a oni jednak musieli przysłac tak jak zamawiałam Tuskany Superb , jesli Ty tak mówisz i tak było zamówione to pewnie tak jest, dobrze ze sie wyjasniło.
Bogdzia 23:04, 23 cze 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Kochana ty mówisz o starości, a wiem że twój cichy plan to budowa kolejnego domu + zagospodarowanie 1ha, więc o czym my tu mówimy , pozdrawiam kto jak nie Ty.

Agata to marzenie które chyba sie nie spełni , do dzis nie chce mi sie nic w domu zmieniac po tym jak sie naużerałam z fachowcami przy budowie domu.Jednak cały czas jeszcze o tym myślę ale nie chcę sie porywac z motyką na słońce.
Bogdzia 23:05, 23 cze 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Twoje róże to arcydzieło, gdzie kupujesz takie rarytasy u nas w okolicy nic z tych odmian dostać nie mogę?.

Koło nas nie kupisz , te kupowane w internecie częsc w Floribundzie , częsc w Rosarium i Rozarium.
Bogdzia 23:06, 23 cze 2016

Milka napisał(a)
I sobie patrzę na różyczki, co wbrew tobie cudnie kwitną

Wszystko sie wyjasni w przyszłym roku zobaczymy jak zakwitna w nastepnym sezonie.
Bogdzia 23:09, 23 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6492-ogrod-malej-mi-sezon-2016?page=293

Pewnie widziałaś potencjał 'Comte de Chambourd'? - jest cudna, myślę. Ania wydobyła jej piękno.

U Ani piękne ale kto sie moze równac z nią i jej urodzajna ziemią. Mnie sie nie podoba bo bardzo szybko przekwita i kwiat taki sobie ale zapach cudny.Myśle zo zakupie Mary Rose bo jeszcze ze dwie rózowe mi potrzebne ale jeszcze nie wiem co kupię, myśle i oglądam.
Bogdzia 23:13, 23 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Twój Lavender Ice zdecydowanie inny niż mój. Mój nawet nie jest podobny do tego co jest na opakowaniu.

Mamy inne Lavenderywiec podobne nie bedą ale do opakowania powinien byc podobny.

Moje dzis troche bardziej rozwiniete i tak wygladaja.

jolanka 23:25, 23 cze 2016

Piękne Widzialam dziś szczepione na pniu Chopiny, ale wyglądały, OOOooo, żaluję, że nie przytargałam do domu Wyobraziłam sobie te Lavendery na pieńku