Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasik 07:54, 24 cze 2016

Mój jeden powojnik postanowił opanować hortkę, a że jest w niebieskim kolorze postanowiłam go tam zostawić. Zobaczymy

Na jesień przesadzę go na skarpę - niech lezie po jałowcach, bo on jest z tych płożących.

Na rh fajnie wygląda, bo na tle tych zielonych liści nadaje im innego wymiaru, no i powtórnego kwitnienia.
Robertop 10:11, 24 cze 2016

Ciekawy pomysl z powojnikami w rodkach. Fajny bedzie efekt jak powojniki podrosna.
Dorota123 11:13, 24 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Mamy inne Lavenderywiec podobne nie bedą ale do opakowania powinien byc podobny.

Moje dzis troche bardziej rozwiniete i tak wygladaja.

Chciałabym, żeby moja tak wyglądała, niestety to jedna z tych tanich róż kupowanych w ogrodniczym. Mimo iż nie przypomina w realu Twojej( na zdjęciu jest taka jak Twoja ) też mi się podoba, obficie kwitła, no i kupiona była z myślą, że ma się piąć po siatce.
Bogdzia 16:46, 24 cze 2016

jolanka napisał(a)
Piękne Widzialam dziś szczepione na pniu Chopiny, ale wyglądały, OOOooo, żaluję, że nie przytargałam do domu Wyobraziłam sobie te Lavendery na pieńku

Cudne sa róze na pniu ale ja nie umiem ich w ogrodzie przetrzymac przez zime. Trzymałam w donicach w piwnicy ale eMowi znudziło sie ich wnoszenie wynoszenie i podlewanie i oddałam bratu. Na pewno byłyby piękne.
Bogdzia 16:53, 24 cze 2016

Kasik napisał(a)
Mój jeden powojnik postanowił opanować hortkę, a że jest w niebieskim kolorze postanowiłam go tam zostawić. Zobaczymy

Na jesień przesadzę go na skarpę - niech lezie po jałowcach, bo on jest z tych płożących.

Na rh fajnie wygląda, bo na tle tych zielonych liści nadaje im innego wymiaru, no i powtórnego kwitnienia.

Ja jak wyzej pisałam wstawiałam miedzy rh po kwitnieniu róze w donicach na pniu ale juz tego nie robię a rh bardzo sie rozrosly i dobrze by było przerwac choc trochę tą zielen , zobaczymy jak to bedzie wygladało. Mój m tego nie lubi i protestuje ale ja kombinuje bo moze sie sprawdzi.Na chortce bym bez problemu zostawiła. W sumie u mnie jest jeszcze jeden powód takiego sadzenia bo miejsca na nic juz nie mam a powojniki puszczone na rh jeszcze sie zmieszcza i daja mi mozliwosc kupowania nowych roslin co uwielbiam.
Bogdzia 16:56, 24 cze 2016

Robertop napisał(a)
Ciekawy pomysl z powojnikami w rodkach. Fajny bedzie efekt jak powojniki podrosna.

zobaczymy co z tego bedzie , fajnie by było gdyby sie pomysł sprawdził.O mam takie zdjecie.

Z tyłu jest młoda róża Dortmund na którą tez licze.
Bogdzia 16:57, 24 cze 2016

Dorota123 napisał(a)

Chciałabym, żeby moja tak wyglądała, niestety to jedna z tych tanich róż kupowanych w ogrodniczym. Mimo iż nie przypomina w realu Twojej( na zdjęciu jest taka jak Twoja ) też mi się podoba, obficie kwitła, no i kupiona była z myślą, że ma się piąć po siatce.

Dorotko może bedziesz z niej jeszcze bardzo zadowolona.
Mala_Mi 11:37, 25 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

U Ani piękne ale kto sie moze równac z nią i jej urodzajna ziemią. Mnie sie nie podoba bo bardzo szybko przekwita i kwiat taki sobie ale zapach cudny.Myśle zo zakupie Mary Rose bo jeszcze ze dwie rózowe mi potrzebne ale jeszcze nie wiem co kupię, myśle i oglądam.

Zgadam się w całej rozciągłości.... pierwszy rok, że mi się spodobała, bo jeszcze wiosna stałam z łopatą by je wyciepać.. na tym upale już po nich ... bardo krótko kwitną i nie cięte są paskudne w pokroju.. leżą bardzo długie baty. Chciałam już te 3 albo wywalić albo posadzić w jedna kępę z podpórką okrągłą..

Ścięcie do tylko bardo grubych gałęzi pomogło.. resztę wycięłam.. są ładnejsze róże.
Na plus jest tylko zapach i to ,ze obficie kwitną i nie przemarzają, są zdrowe.
anna_g 21:48, 25 cze 2016

Bogdziu - przychodzę podziękować za spotkanie i powiedzieć, że było mi bardzo, bardzo miło Cię zobaczyć i poznać osobiście. Mam nadzieję, że burzy uciekliście... do nas jednak doszła (do Kindzi) ale nie było już jakiego szaleńswa - wygrzmiała się już wcześniej... Pozdrawiam serdecznie
Piękny Twój Lavender - i kolor mi się podoba i kwiat...
Bogdzia 22:38, 25 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Zgadam się w całej rozciągłości.... pierwszy rok, że mi się spodobała, bo jeszcze wiosna stałam z łopatą by je wyciepać.. na tym upale już po nich ... bardo krótko kwitną i nie cięte są paskudne w pokroju.. leżą bardzo długie baty. Chciałam już te 3 albo wywalić albo posadzić w jedna kępę z podpórką okrągłą..

Ścięcie do tylko bardo grubych gałęzi pomogło.. resztę wycięłam.. są ładnejsze róże.
Na plus jest tylko zapach i to ,ze obficie kwitną i nie przemarzają, są zdrowe.

No to masz takie samo zdanie jak ja. Myślałam ze może bedziesz dzis u Kasi ale wiadomo że nie zawsze się uda to co by sie chciało , szkoda i do nastepnej okazji.