Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 15:47, 01 lip 2016

A co to za bunt jedzeniowypoczytałam o pracach różanych, mnie najbardziej przytłacza plewienie i walka z chwastami, róże mogłabym ciąć cały dzień
Kasya 18:56, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Oczywiscie

moge tu fotkę ?
jak cos to potem usune albo niech zostanie dla innych zeby o to samo nie pytali

na lisciach nie widac szkodnikow, wg mnie wyglada jak brak czegos...tylko czego nie wiem

Madzenka 18:59, 01 lip 2016

Czytam o tym jedzeniu i nie wiem dlaczego ? Masz alergie pokarmową?

Ps. Kindzia trzymaj bigos dla mńie, ja chętnie zjem
19:22, 01 lip 2016
Bogdzia napisał(a)

Jak Ty tak mówisz to moze i bede zadowolona ze choc niektóre mi rosna i kwitną.Co do bigosu to sie wyleczyłam z jedzenia czegokolwiek u kogokolwiek i na nastepne spotkania zabieram swój wikt i nie tknę niczego chocby to miał byc suchy chleb.Uśmiechy wcale nie znaczą ze zartuje.

ty też?... a myślałam, że to ja tylko wzbudzam sensacje ...i wydziwiam.
Bogdzia 20:17, 01 lip 2016

Urszulla napisał(a)
A co to za bunt jedzeniowypoczytałam o pracach różanych, mnie najbardziej przytłacza plewienie i walka z chwastami, róże mogłabym ciąć cały dzień

Dzis obcinalam kwity róz i m mi pomagał , bardzo narzekał ze sie pokłuł a na rh nigdy nie narzeka.Plewienie u mnie nigdy sie nie kończy i to juz wyłącznie moja praca. Co do jedzenia to po prostu są rzeczy których do ust nie biorę a na czele jest drób.
Bogdzia 20:22, 01 lip 2016

Kasya napisał(a)

moge tu fotkę ?
jak cos to potem usune albo niech zostanie dla innych zeby o to samo nie pytali

na lisciach nie widac szkodnikow, wg mnie wyglada jak brak czegos...tylko czego nie wiem

Kasia no on jest wyraźnie niedożywiony i albo ma za mało kwasne podłoze i nie jest w stanie pobierac pokarmu albo nie dajesz mu nawozów albo co najbardziej prawdopodobne kora wchłania te nawozy a dla rh nic nie zostaje. Moim zdaniem powinnas go wykopac i jeszcze raz posadzic na początku wrzesnia lub bardzo wczesna wiosna do ziemi z kwasnym torfem , podkreślam kwasnym bo w sprzedaży jest tez torf odkwaszony i on sie nie nadaje. Zdejm ta korę z jego korzeni a na razie by szybko zadziałac najlepiej byłoby opryskac moja mieszanka stare liscie uważajac by nie spalic młodych. Taki oprysk najlepiej pod wieczór jak słońce nie swieci kilka razy z kilkudniowymi przerwami.
Bogdzia 20:25, 01 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Czytam o tym jedzeniu i nie wiem dlaczego ? Masz alergie pokarmową?

Ps. Kindzia trzymaj bigos dla mńie, ja chętnie zjem

Nie mam alergii , nie jem drobiu wogóle, miesa prawie nie jem ale jesli to tylko wieprzowe.Drób we mnie budzi obrzydzenie równe nawozom naturalnymżeby brzydziej nie powiedziec.
Bogdzia 20:26, 01 lip 2016

eee_taam napisał(a)

ty też?... a myślałam, że to ja tylko wzbudzam sensacje ...i wydziwiam.

Ja bardzo ,,wydziwiam " jesli chodzi o jedzenie wiec Cię rozumiem . Trochę mi raźniej ze Ty tez.
Bogdzia 20:28, 01 lip 2016

Żeby zmienic temat filmik. Pierwsza czesc fajna ale nakręcona zwykłym obiektywem , szkoda ze nie miałam przy sobie teleobiektywu.

https://www.youtube.com/watch?v=P1HAGVmAA4M
Kasya 20:38, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasia no on jest wyraźnie niedożywiony i albo ma za mało kwasne podłoze i nie jest w stanie pobierac pokarmu albo nie dajesz mu nawozów albo co najbardziej prawdopodobne kora wchłania te nawozy a dla rh nic nie zostaje. Moim zdaniem powinnas go wykopac i jeszcze raz posadzic na początku wrzesnia lub bardzo wczesna wiosna do ziemi z kwasnym torfem , podkreślam kwasnym bo w sprzedaży jest tez torf odkwaszony i on sie nie nadaje. Zdejm ta korę z jego korzeni a na razie by szybko zadziałac najlepiej byłoby opryskac moja mieszanka stare liscie uważajac by nie spalic młodych. Taki oprysk najlepiej pod wieczór jak słońce nie swieci kilka razy z kilkudniowymi przerwami.

no wlasnie, to sa rododendrony za garazem, sa 4
2 maja takie dolne liscie
one wszystkie byly sadzone jesienią 2013 i byly sadzone w samym kwasnym torfie
2 worki na kazdy krzak...to chyba sie jeszcze nie zuzył ?

ten krzak ma dodatkowo kiepskie mikrusie przyrosty...nie wiem co mu sie stalo

na wione sypnela wszystkim nawoz do rododendronow

dzisiaj powtorzylam i dodatkowo podlalam nawozem do hortek bo zawiera mikroelementy z zelazem wlacznie

ten krzak podnioslam troche na lopacie i podsypakam jeszcze szuflę kwasnego torfu

poczekam czy dzisiejsze zabiegi dadza jakis efekt...tydzien ? a jak nie to bede szukac tego pinivitu dolistnego bo nie moglam trafic na niego