Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 21:46, 30 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

W przyszłym roku wybuduja nowe gniazdko ,tego juz nie uzyją.Jesli chodzi o rh koniecznie potrzebne mi zdjecie bo moze byc brak składników pokarmowych ale moze tez byc to spowodowane działalnoscia skoczka rózanego. Zrób zdjęcie.

Dobrze, jutro, bo Juz ciemno i jestem padnieta
monteverde 21:56, 30 cze 2016

Rench napisał(a)

Wspaniałości!
I Ty opowiadasz,że róże ciebie nie lubią.a łanami na złość kwitną
Kłamczucha troszkę jesteś

No Bogdziu teraz z Renią w zapasy możesz iść na róże
Bogdzia 22:53, 30 cze 2016

Kasya napisał(a)

Dobrze, jutro, bo Juz ciemno i jestem padnieta

Oczywiscie
Bogdzia 22:55, 30 cze 2016

monteverde napisał(a)

No Bogdziu teraz z Renią w zapasy możesz iść na róże

A to wymyśliłas Aniu, ja z Renią? ???????????????????
elka_ 00:37, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Bardzo podoba mi sie tytuł Twojego watku , muszę przejrzec bo to cos dla mnie. Na razie serdecznie witam. Tak mój ogród był w Mai, dwa razy i jakies powtórki tez były ale ja mam inne spojrzenie na niego.Nie wiem gdzie rh sa najładniejsze i najwieksze ale moje najbardziej mi sie podobaja powiem bardzo nieskromnieCo do róz to próbuję zapewnic sobie kwitnienie równiez gdy rh nie kwitna stad róze i powojniki , żeby były u mnie widoczne powinny rosnac duze ale nie takie to proste przy mojej słabej ziemi, jak na razie ciagle faza prób.Ostatnie rh przekwytły w tym tygodniu i wczoraj m obrywal kwiaty.No to do zobaczenia u Ciebie ale chyba nie dzis bo mecz przeciez.

Tytuł stąd, że nie mam nawadniania, żadnej kory, żwirków itp, stąd podlewania i pielenia po pachy Roślinom pozwoliłam rosnąć do woli, ale teraz patrząc na wasze ogrody, zaczynam wprowadzać zmiany

Mecz też oglądałam, tyle czasu, aż mnie pupa boli, nasze chłopaki dobrze grali, a karne to zawsze łut szczęścia musi być
Dorota123 09:04, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Dorotko na prawie sto róz te kilka nieźle wyglądajacych to niewiele. Ktos tu kiedys napisał że jesli moje róze nie wygladają jak rh to nie jestem z nich zadowolona i teraz myśle ze miał racje, nie ma soczystej zieleni , nie ten wzrost , nie ten wyglad szczególnie po deszczu czy wietrze, byc może ze za duzo od nich wymagam, jak do tego dodac trudną i bardzo uciażliwą pielegnacje to nie są to rośliny o których sie marzy.

Mnie w różach najbardziej denerwuje przycinanie pędów po zimie i czyszczenie z przekwitłych kwiatków. Trzeba dodać, że ja róż raczej nie lubiłam dopiero 3 lata temu zaczęłam się im baczniej przyglądać i kupować. Pielęgnacji ciągle się uczę. Dodam, że skradły moje serce tak jak RH i hortensje.
Kindzia 10:43, 01 lip 2016

Powiem Ci tak Bogdziu : na piaszczystej ziemi róże mają małe szanse, to u Ciebie i tak jest zupełnie nieźle, możesz być zadowolona. Zdrowe liście to też przejaw troski...ja wiem, że są pracochłonne, u mnie na pewno jutro spędzę trochę czasu na cięciu przekwitłych, ale sama przyznasz, że ich obfitość kwitnienia robi dobrą robotę w ogrodzie.

A ta w ogóle to pamiętaj, że bigos zamrożony jest

Buziaki, za przyjazd w tym upale do potęgi n-tej
Bogdzia 12:11, 01 lip 2016

elka_ napisał(a)

Tytuł stąd, że nie mam nawadniania, żadnej kory, żwirków itp, stąd podlewania i pielenia po pachy Roślinom pozwoliłam rosnąć do woli, ale teraz patrząc na wasze ogrody, zaczynam wprowadzać zmiany

Mecz też oglądałam, tyle czasu, aż mnie pupa boli, nasze chłopaki dobrze grali, a karne to zawsze łut szczęścia musi być

To tak jak u mnie , brak nawadniania, kory, żwirku i podlewanie i chwasty to główne roboty w ogrodzie i nigdy sie nie konczące. Ja zaczynam doceniac rośliny które sie wysiewaja i zakrywają ziemię a jak przeszkadzaja łatwo je wyrwac.
Mecz mógłby się skończyc inaczej , chłopaki warci tego byli ale przynajmniej teraz wiadomo ile sa warci jeśli z nimi Portugalia wygrywa jednym karnym w doliczonym czasie bo normalnie nie potrafili.
Bogdzia 12:14, 01 lip 2016

Dorota123 napisał(a)

Mnie w różach najbardziej denerwuje przycinanie pędów po zimie i czyszczenie z przekwitłych kwiatków. Trzeba dodać, że ja róż raczej nie lubiłam dopiero 3 lata temu zaczęłam się im baczniej przyglądać i kupować. Pielęgnacji ciągle się uczę. Dodam, że skradły moje serce tak jak RH i hortensje.

Mnie w nich wszystko denerwuje a najbardziej ibsypywanie ich ziemią przed zima choc ja tego nie robię ale co się nasłucham.............Obrywanie przekwitłych kwiatów jest i na rododendronach ale to miła praca i nic człowieka nie pokłuje i nie trzeba sie bardzo spieszyc , przy różach to mordega i człowiek podrapany jakby z kotami wojne toczył.
Bogdzia 12:17, 01 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Powiem Ci tak Bogdziu : na piaszczystej ziemi róże mają małe szanse, to u Ciebie i tak jest zupełnie nieźle, możesz być zadowolona. Zdrowe liście to też przejaw troski...ja wiem, że są pracochłonne, u mnie na pewno jutro spędzę trochę czasu na cięciu przekwitłych, ale sama przyznasz, że ich obfitość kwitnienia robi dobrą robotę w ogrodzie.

A ta w ogóle to pamiętaj, że bigos zamrożony jest

Buziaki, za przyjazd w tym upale do potęgi n-tej

Jak Ty tak mówisz to moze i bede zadowolona ze choc niektóre mi rosna i kwitną.Co do bigosu to sie wyleczyłam z jedzenia czegokolwiek u kogokolwiek i na nastepne spotkania zabieram swój wikt i nie tknę niczego chocby to miał byc suchy chleb.Uśmiechy wcale nie znaczą ze zartuje.