Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:47, 01 lip 2016

Dobrej nocy i miłych snów.
m_gocha 22:47, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

To mieszanka trzech nawozów dolistnych którą stosuje po zimie ale w razie większych problemów można i latem ale trzeba uważac by nie opryskiwac młodych lisci. Wstawie zdjecia tych nawozów poraz pięcsetny chyba , niektórym sie znudzi oglądac ale ciągle są nowi którym sie moze przydac.

Witaj Bogdziu Cichutko zaglądam i podziwiam Twój cudowny, wręcz bajkowy ogród. Cokolwiek bym chciała napisać aby wyrazić swój zachwyt wydaje się niewystarczające
Bogdziu super, że wstawiłaś składniki na miksturę do oprysku Rh. Właśnie szukałam go w Twoim wątku. Czy możesz jeszcze podać proporcje, tzn czy w równych częściach i ile wody?
I jeżeli mogę jeszcze zapytać: czy Rh poradzą sobie pod drzewami? Niestety jest tam spory cień
Kasiek 22:51, 01 lip 2016

Wszystkie fotki piekne ale ta...dawno juz nie widzialam lepszej
Kasiek 22:53, 01 lip 2016

Bozenko moze mi pomozesz, otoz u mnie kwitna niektore rh, te, ktore nie kwitna dwa razy...Fakt ze sa to pojedyncze kwiaty ale sa, np Germania kwitnie i w tym samym czasie tworzy nowe przyrosty...Normalne to nie jest, nigdy tak mi sie rh nie zachowywaly. Co to moze byc?
Bogdzia 22:56, 01 lip 2016

m_gocha napisał(a)

Witaj Bogdziu Cichutko zaglądam i podziwiam Twój cudowny, wręcz bajkowy ogród. Cokolwiek bym chciała napisać aby wyrazić swój zachwyt wydaje się niewystarczające
Bogdziu super, że wstawiłaś składniki na miksturę do oprysku Rh. Właśnie szukałam go w Twoim wątku. Czy możesz jeszcze podać proporcje, tzn czy w równych częściach i ile wody?
I jeżeli mogę jeszcze zapytać: czy Rh poradzą sobie pod drzewami? Niestety jest tam spory cień

Proporcje ostatnio stosuję dosc dowolnie tzn czytam którykolwiek przepis i nawozu kazdego daje po 1/3 tego co każą wiec w rzeczywistosci mam tak jakbym jeden używala. Mój M kiedys ostro przedawkował i nic sie nie stalo ale tak pi razy drzwi zawsze pisze by na 10lwody użyc kazdego składnika po 1cm w szklance. Jesli pod drzewami jest duzy cień to moga zgubic liscie a na pewno bedą kiepsko kwitły lub wcale. Do kwitnienia potrzebuja swiatła no i pod drzewami trzeba stale je podlewac. Jesli ten cień nie jest az tak straszny to u mnie rosną tylko latem kazdego dnia podlewam.
Bogdzia 22:58, 01 lip 2016

Kasiek napisał(a)
Bozenko moze mi pomozesz, otoz u mnie kwitna niektore rh, te, ktore nie kwitna dwa razy...Fakt ze sa to pojedyncze kwiaty ale sa, np Germania kwitnie i w tym samym czasie tworzy nowe przyrosty...Normalne to nie jest, nigdy tak mi sie rh nie zachowywaly. Co to moze byc?

Pewnie deszcze które u Was padały . Rh wczesniej u Ciebie niz u nas zawiazują pąki i zakwitły nimi bo nowe przyrosty chciały rosnac. U mnie tez w tym roku wiecej wody to niektóre drugi raz przyrosty startuja.
Bogdzia 22:58, 01 lip 2016

Kasiek napisał(a)

dzieki
Kasiek 23:02, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Pewnie deszcze które u Was padały . Rh wczesniej u Ciebie niz u nas zawiazują pąki i zakwitły nimi bo nowe przyrosty chciały rosnac. U mnie tez w tym roku wiecej wody to niektóre drugi raz przyrosty startuja.

Dziekuje Bozenko, troche zaczelo mnie to martwic, takie anomalia smieszne
sylwia_slomc... 23:04, 01 lip 2016

Kasiek napisał(a)

Prześliczny
sylwia_slomc... 23:05, 01 lip 2016

Przepiękne lilie