Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:00, 29 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Witaj Bogdziu, mam nadzieję że po wczorajszej burzy nie ma strat u ciebie?, u mnie wiało i lało, świata nie było widać, u mnie straż na każdej ulicy miała co robić.

Lało i u mnie jak nigdy dotąd , nawet zmierzyc sie nie dało bo tak duzo deszczu było ale krótko padał wiec nastepny znów był mile widziany. dzis tez troszke pomoczyło ale juz niewiele.
Bogdzia 21:03, 29 lip 2016

anabuko1 napisał(a)
Jeżówkowe portreciki bardzo ładne.
A ta różowa lilia, to drzewiasta??Prześliczna
Tak się rozmnożyła ?? czy po kilka ich sadzisz ???

Moje lilie to w wiekszosci orienpety czyli te drzewiaste, Nie rozmnazają mi sie , kupuje . Do rozmnazania najlepsze sa azjatyckie.
Bogdzia 21:03, 29 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Motylki czekają u mnie

Pozdrówka

Byłam.
Bogdzia 21:06, 29 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Oooo dziękuję za cenną radę na to bym nie wpadła popróbuję ...ciekawa jestem czy mi wyjdzie bo wieszzzz...Ty możesz już mieć motyle..oswojone
A ja od paru dni poluję na fruczaka i nie umię potfffora uchwycić choć odwiedza mój wiciokrzew co noc

Buziole

Furczak to szybka bestia , robiłam mu juz zdjecia na bardzo krótko ustawionych czasach a i tak poruszone wychodziły. Na siedzaco raczej go nie złapiesz , trzeba z ogległosci łapac w locie , to trudna bestia.Motylki przy nim to zółwie.
Gabriela 21:07, 29 lip 2016

Wróciłam i do Ciebie, akurat na motyle. Mnie też się udało przedwczoraj zrobić im zdjęcia na kwiatkach, ale nie mam obiejtywu macro, więc podziwiam Twoje zdjęcia.
Moje siewki francuskich rododendronów podrosły i są kilkukrotnie większe niż w zeszłym roku, doniczkę zadołowałam w skrzyni z warzywami, dobre miejsce dla rododendronów.
Bogdzia 21:09, 29 lip 2016

Margarete napisał(a)

Te twoje to chyba specjalnie pozowały w bezruchu - ja miałam taki motyli i bzyczkowy ruch na lawendzie i na jeeżówkach ale zdjęcia wyszły słabe, poruszone...
Twoje sa superowe

Zdjecia wychodzą lepsze i gorsze te gorsze sie po prostu wyrzuca ale ja im robie zdjecia seryjne wiec jak trzymam palec na spuscie kilka sekund to zawsze jakies zdjecie nadaje sie do pokazania tutaj.Ty robisz pojedyncze i to główna trudnosc choc może nie jedyna bo np zoomem można łatwiej robic , nie trzeba tak blisko podchodzic.
Bogdzia 21:13, 29 lip 2016

Gabriela napisał(a)
Wróciłam i do Ciebie, akurat na motyle. Mnie też się udało przedwczoraj zrobić im zdjęcia na kwiatkach, ale nie mam obiejtywu macro, więc podziwiam Twoje zdjęcia.
Moje siewki francuskich rododendronów podrosły i są kilkukrotnie większe niż w zeszłym roku, doniczkę zadołowałam w skrzyni z warzywami, dobre miejsce dla rododendronów.

Ja mam obiektyw makro ale prawie zawsze robię zwykłym . Na ogrodzie jest mniej kwiatów i trudniej je złapac bo jak odfruwaja to daleko ale w klombie przed domem jest ścisk jeżówkowy i rudbekiowy i tam daleko nie odlatuja , mogę robic ile chce bez zadnego wysiłku.Rh fajnie ze Ci rosna ale czy nie beda za delikatne na nasze warunki to jest pytanie ale moze nie skoro juz zimę przezyły.
Bogdzia 21:14, 29 lip 2016

Milka napisał(a)
Bożenko, wiem że też kupowałaś cynie Violet, wzeszły ci, u mnie ani jedna.

Owszem kupiłam ale nie wysiałam , doszłam do wniosku ze i tak nie mam gdzie posadzic.
Bogdzia 21:15, 29 lip 2016

elka_ napisał(a)
Nie będę już wstawiać motylków, ale powiem, ze cierpliwa kobietka z Ciebie, bo żeby takie zdjęcia motylom zrobić, to trzeba trochę poczekać

Zalezy gdzie się robi , przeczytaj co pisałam do Gabrieli.Czego jak czego ale cierpliwosci to ja wiele nie mam.
Gabriela 21:16, 29 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Rh fajnie ze Ci rosna ale czy nie beda za delikatne na nasze warunki to jest pytanie ale moze nie skoro juz zimę przezyły.

One są najzwyklejsze, takie jasnoliliowe, więc chyba nie są to jakieś wybitne odmiany, a zimę w stanie niemowlęctwa przeżyły.