Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anabuko1 07:20, 28 lip 2016

Jeżówkowe portreciki bardzo ładne.
A ta różowa lilia, to drzewiasta??Prześliczna
Tak się rozmnożyła ?? czy po kilka ich sadzisz ???
Kindzia 09:07, 28 lip 2016

Motylki czekają u mnie

Pozdrówka
Luteczka 21:43, 28 lip 2016

Bogdziu, śliczne motyle
Buziaki
viva 22:59, 28 lip 2016

Bogdziu, obejrzałam Twoje motylkowo. U mnie aż takiej różnorodności niestety nie ma.

Buziaczki zostawiam
anka_ 19:50, 29 lip 2016

Bożenko śliczne portrety motyli. Kiedyś Ci pisałam o pierwszych odwiedzinach pazia królowej u mnie. Zgodnie w twoimi radami wypatrywałam "pozostałości" po nim i dzisiaj dojrzałam trzy cuudowne gąsieniczki.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jolanka 20:13, 29 lip 2016

Bogdziu, odp. co prawda u siebie, ale powtórzę. U mnie na razie różyczkowo, bo tylko to w młodym ogrodzie u mnie na razie kwitnie
Zaczęły wreszcie hortensje i trochę bylin więc postaram się aby nie było tak monogamicznie.
Twoim przykładem próbowałam "łapać" motyle aparatem ale jakos chętne nie były. Latał jakiś jasno niebieski - pierwszy raz widziałam motyla takiego koloru

Mam jeszcze pytanie - kiedy mogę przesadić rododendrony - muszę, bo chorują i na pewno rosną w niewłaściwym dla nich miejscu
Bogdzia 20:55, 29 lip 2016

jolanka napisał(a)
Bogdziu, odp. co prawda u siebie, ale powtórzę. U mnie na razie różyczkowo, bo tylko to w młodym ogrodzie u mnie na razie kwitnie
Zaczęły wreszcie hortensje i trochę bylin więc postaram się aby nie było tak monogamicznie.
Twoim przykładem próbowałam "łapać" motyle aparatem ale jakos chętne nie były. Latał jakiś jasno niebieski - pierwszy raz widziałam motyla takiego koloru

Mam jeszcze pytanie - kiedy mogę przesadić rododendrony - muszę, bo chorują i na pewno rosną w niewłaściwym dla nich miejscu

Jolu bardzo ładnie jest w Twoim ogrodzie , szczerze podziwiam.Niebieski motylek to modraszek , Ciekawostka jest fakt ze żyje wsród mrówek które go karmia , oczywiscie nie jako owad ale jako poczwarka. Nie jest łatwo mu zrobic zdjecia bo jest bardzo ruchliwy ale nawet dzis mu zrobiłam choc średnio udane.
Rododendrony najlepiej przesadzic na początku wrzesnia a gdyby było chłodno to juz od 20 sierpnia można.
Bogdzia 20:57, 29 lip 2016

anka_ napisał(a)
Bożenko śliczne portrety motyli. Kiedyś Ci pisałam o pierwszych odwiedzinach pazia królowej u mnie. Zgodnie w twoimi radami wypatrywałam "pozostałości" po nim i dzisiaj dojrzałam trzy cuudowne gąsieniczki.

No po prostu zazdroszczę ale takto jest jak sie nie ma warzywnika to i pazia trudno sie dorobic, choc zdarzało się ze i do mnie przylatywał.
Bogdzia 20:58, 29 lip 2016

viva napisał(a)
Bogdziu, obejrzałam Twoje motylkowo. U mnie aż takiej różnorodności niestety nie ma.

Buziaczki zostawiam

Viva nie uwierzę ze u Ciebie czegos nie ma bo u Ciebie jest wszystko i to w najlepszej jakosci , motylki tez penie najcudniejsze tylko za mało czasu poswiecasz na ich oglądanie i moze fotografowanie?
Bogdzia 20:59, 29 lip 2016

Luteczka napisał(a)
Bogdziu, śliczne motyle
Buziaki

Dzięki.