Może za duzo tej wody lejesz?Nie lubią za mocnego zalewania korzeni. Twoja ziemia jest urodzajna i lepiej trzyma wodę wiec nie musisz stale podlewac.Ja tez mało jestem na forum , głównie przez oczy.
Gosiu jesienia nigdy nie opryskiwałam , ja opryskuje wiosna.Nie opryskuj wszystkich bo przeciez i tak moga przyjsc od sąsiadów. Opryskaj te które sa pogryzione jesli podziała to zdechną i nigdzie się nie przeniosą a za jakis czas moga sie znów pojawic, tak to jest w przyrodzie ale nie ma co przesadzac i chroń tam gdzie jest najgorzej.
Dorotko jeśli przed nimi nic nie rosnie albo rosna małe roslinki to one z czasem ,,zejdą" do dołu , wykorzystaja kazdy oswietlony kawałek miejsca ale jesli przed nimi są rosliny to juz tak do dołu nie schodza bo kazda roslina dąży do światła.
loksy, to chyba ulubiony kwiat furczaków. Poprawiłam się, Bożenko i fotkę z rydzami zamieściłam.
Widziałam go też w moim ogrodzie Ale w życiu mu zdjęcia nie nauczę się zrobić! I sprzęt o wiele za słaby. Macha skrzydełkami jakby go nakręcili...jak tu takiego w kadr złapać???
Te różowe niskie róże to Baronesse może? Bardzo ładne!