Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:40, 18 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Żałuję że nie zdążyłam sobie kilku pomidorków zasadzić

Ula nic straconego , za rok możesz to zrobic.
Bogdzia 22:41, 18 sie 2016

monteverde napisał(a)

Pięknie to wygląda a u mnie pada codziennie w dzień i w nocy pozdrówka

U mnie tez obiecuja deszcz ale nic nie pada , jest bardzo sucho i niestety trzeba podlewac.
Bogdzia 22:43, 18 sie 2016

elka_ napisał(a)
Cudowności pokazujesz, kowalik, sikorka w locie, po prostu mistrzowskie zdjęcia.

Twoje Rh o tej porze roku wyglądają jak wielkie zielone poduchy, wróć, pierzyny przycupnięte na rabatach, kolorowe kwiaty tylko podkreślają ich wielkość. Powtarzam się - cudny ogród.

Ten wczesny schyłek lata, też wywołuje u mnie ogrodowego lenia, a mam tyle do zrobienia

Dziękuję Bogdziu za odpowiedź w sprawie moich Rh, obejrzałam pozostałe pąki i nie mają tych brązowych końcówek, większość wygląda tak https://www.ogrodowisko.pl/watek/6950-w-zgodzie-z-natura?page=46#post_2

Pozdrawiam cieplutko

Ja dzis lenia przemogłam i popieliłam , nawet sporo. M skosił trawkę i od razu ładniej sie zrobiło.
Twoje rododendronowe pąki sa w porządku.
Bogdzia 22:48, 18 sie 2016

eee_taam napisał(a)
oo wreszcie jakieś atrakcyjne foty ....dla mnie za mało tych kwiotków pokazałas ..ale licze na róże ......w szerszym kadrze

Szersze kadry róz??????????To u innych a nie u mnie. Ja nie mam rózanki , mam pojedyncze róze miedzy rh.No chyba ze tegoroczne róze , ale sa małe.

Bogdzia 22:51, 18 sie 2016

Milka napisał(a)
U ciebie i smakowicie, bo pomidorki i ciekawie, bo ptaszki w każdej konfiguracji uchwycone i kwiecia morze, lato jednak nadal trwa.
Coś mi rodki liście gubią, mimo lania wody, a jednego mimo oprysku coś nieustannie żre.
Na bieżąco zagladałąm, ale jestem zalatana, że na forum to juz z doskoku jestem,

Może za duzo tej wody lejesz?Nie lubią za mocnego zalewania korzeni. Twoja ziemia jest urodzajna i lepiej trzyma wodę wiec nie musisz stale podlewac.Ja tez mało jestem na forum , głównie przez oczy.
Bogdzia 22:54, 18 sie 2016

gosia_w_ogrodzie napisał(a)
Pięknie w każdym miesiącu A ty masz jakiś sprawdzony środek do zastosowania na teraz? Już się doczytałam że nie będzie tak łatwo z tymi robalami... Mam wszystkie rośliny w ogrodzie opryskać, bo czytałam że mogą się przenieść..

Gosiu jesienia nigdy nie opryskiwałam , ja opryskuje wiosna.Nie opryskuj wszystkich bo przeciez i tak moga przyjsc od sąsiadów. Opryskaj te które sa pogryzione jesli podziała to zdechną i nigdzie się nie przeniosą a za jakis czas moga sie znów pojawic, tak to jest w przyrodzie ale nie ma co przesadzac i chroń tam gdzie jest najgorzej.
Bogdzia 22:56, 18 sie 2016

Dorota123 napisał(a)
Widziałam Twoje RH nie wymagające podsadzania. Moje co prawda są malutkie przy Twoich, ale do ziemi to tylko dwa mi się rozrosły. Twoje wyglądają cudownie.

Dorotko jeśli przed nimi nic nie rosnie albo rosna małe roslinki to one z czasem ,,zejdą" do dołu , wykorzystaja kazdy oswietlony kawałek miejsca ale jesli przed nimi są rosliny to juz tak do dołu nie schodza bo kazda roslina dąży do światła.
Bogdzia 23:00, 18 sie 2016

Dzis mam dla Was zdjecia gołąbka furczaka. Za późno go zauwazyłam i juz ciemno sie robiło wiec zdjec mało.

hanka_andrus 00:09, 19 sie 2016

loksy, to chyba ulubiony kwiat furczaków. Poprawiłam się, Bożenko i fotkę z rydzami zamieściłam.
Kindzia 08:41, 19 sie 2016

Widziałam go też w moim ogrodzie Ale w życiu mu zdjęcia nie nauczę się zrobić! I sprzęt o wiele za słaby. Macha skrzydełkami jakby go nakręcili...jak tu takiego w kadr złapać???

Te różowe niskie róże to Baronesse może? Bardzo ładne!