Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

pestka56 00:13, 08 paź 2016

Jankosia muszę poprzebierać, bo ja tych zdjęć mam na tysiące a muszę się pokazać z tej lepszej strony. Czy ja coś źle mówię ?

U Ciebie furczaki są ??? Zdjęcia poproszę
jankosia 01:05, 08 paź 2016

Mi to mówisz? Dysk dwa terabajty zapełnił się w takim tempie że aż sama się tego wstydzę I jeszcze małżonek mi bzyczy nad uchem że ma dość moich plików i że mam robić kopie zapasowe i archiwizacje... Ale ja mam tak drzewo plików ułożone że nawet obudzona wiem gdzie jakie zdjęcie to po co mam mieszać?

Pokazuje się lepsze miejsca (wiadomo) kiedy czuje się dumę z odwalonej roboty. Albo pokazuje się te brzydkie kiedy liczy się na pomoc innych. Albo pokazuje się jedne i drugie- każdy sam gospodaruje na swoim wątku Ale dobrze jest wiedzieć po co się go zakłada - tak myślę bo doświadczenia w tej kwestii nie mam

Mam furczaki id dawna, ale tylko raz czy dwa próbowałam zrobić im zdjęcia. Nie dały się i od tamtej pory tylko je sobie obserwowałam. A dzisiaj jak gdyby nigdy nic wzięłam aparat i poszłam I wyszły super Tak po prostu.

Bogdziu trzymaj kciuki za jutrzejsze mgły Co prawda nie ten kierunek co planowałam ale też spoko Byle nie padało za mocno
Kasya 05:50, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)

U Ciebie furczaki są ??? Zdjęcia poproszę

U mnie tez są ale ostatnio to ze 2 tyg temu widziałam
Jakieś bylejakie zdjęcie tylko zrobilam, coś nie mam szczęścia chociaż całe lato przylatywaly

A ty pestka to w ani jedno słowo Bozenki na temat róż nie wierz
Tylko sama objejrzyj fotki, wyraźnie widać jak "zle" te róże rosną
Kasik 08:36, 08 paź 2016

U Ciebie Bożenko dyskusje ornitologiczne do których się nie dołączę. Moja Zara skutecznie swym wyglądem odstrasza ptaszki, a te które mogę zobaczyć są głęboko w sadzie. Rankiem tylko tuje się kołyszą, bo tam zapewne odbywają się pobudki ptasie.

Ale parę stron wcześniej widziałam piękne marcinki- właśnie takie mocno kolorowe muszę sobie sprawić. Ogród się domaga koloru na jesień.

Całusami muszę Cię przeprosić za bardzo małą aktywność u Ciebie.
Madzenka 09:12, 08 paź 2016

Myślałam ze tylko ja mam problem z parkami w podbitce

Meldunek deszczowy składam - w ciagu tygodnia 70 l/m2 , tyle mi juz widy wystarczy. Orzymrozek wczoraj też był.... Ani pół tulipana jeszcze nie posadziłam , czekam na poorawę pogody
Bogdzia 10:38, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Na allegro można ładne i naprawdę tanie budki kupić. Są nie zabezpieczone, surowe drewno. Pozostaje zamocować.

Nasze kopciuszki znalazły otwór po sęku w podbitce i tam gniazdują. Chcemy to załatać, dlatego im budki powiesiłam, ale na razie jakoś nie skorzystały.

Przeszukałam juz internet i prawie zamówiłam. Prawie bo chcę 4 a pokazało ze jest tylko jedna i mają do mnie zadzwonic później.
Bogdzia 10:40, 08 paź 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ta Twoja trzmelina, kolor cudny, a las, który widzę z okien kuchni wydaje mi się, że odbarwia się dużo szybciej w tym roku, u mnie nawet liście dębowe lecą już a te najpóźniej zawsze. Pozdrawiam

Mnie tez sie wydawało ze w tym roku wczesniej ale zaraz bedzie połowa października to jednak czas na przebarwienia ,ale znów mży deszcz i jesli tak dalej bedzie to kolorów na pewno zabraknie. W sumie to mogę jedna jesień poświecic byle więcej wody było bo u mnie nawet w kranie latem brakuje.
Bogdzia 10:48, 08 paź 2016

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu ale te szpaki płochliwe, bardziej przyzwyczajają się te bliżej ludzi, niż te na odludziu. Nietoperze czasem wieczorem widać na tle nieba i też nie mam pojęcia gdzie mieszkają. Ostatnio za to trochę świetlików widziałam

Ja sie wyprowadziłam na wies żeby miec większy kontakt z przyroda. Wybralismy działkę pod lasem zeby jeszcze bardziej się zbliżyc do roslin i zwierzat i co? Okazuje sie ze wszystko ucieka teraz do miast i ptaki i zwierzeta. Po duzych miastach spaceruja dziki, w Rzeszowie u Ani jelenie a w moim lesie wycinka wygoniła wszystko poza lisami , jakies pojedyncze sarny czasem można spotkac ale ogólnie jest kiepsko, dwa lata cięli bez przerwy lato-zima wiosna jesień i wszystko wypłoszyli.Oglądam zdjecia Uli Frydrych robione w Łazienkach , wszystko tam mozna spotkac a ludzi dużo i wszystko do ludzi przyzwyczajone a na wsi dzikie i ucieka, no i tak mam przyrode bliskoSwietliki to ja tylko w dzieciństwie widzialam.
Bogdzia 10:49, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
U nas kiedyś nietoperz na przestrzał przeleciał przez dom. Latem mamy okna pootwierane. Wleciał na poddaszu, zrobił pętlę kuchnia–hall i wyleciał tarasowym z salonu.

Świetlików nie widziałam ze 30 lat

No własnie co z tymi świetlikami się stało?
Bogdzia 10:56, 08 paź 2016

jankosia napisał(a)
Ale fajnie w ptaki poszło My też musimy budek narobić bo kurczę te ptasiory mi znikną jak w końcu drzewa przy drodze powycinają tfu tfu Przy domu wiem jak jest upierdliwe sąsiedztwo ptaków, całą wschodnią ścianę mamy zamieszkałą przez ptasią drobiznę- wróble chyba, nie wiem Cała długość poddbitki i wszędzie farfocle wiszą pod rynnami. Mi to nie przeszkadza w sumie, niech siedzą ale hałas robią taki że nie wiem jak moja córa wytrzymuje. Ma akurat okno sypialni z tej strony. My nie mogliśmy tam spać, była szybka ewakuacja Zanurkowałam ostatnio w glicynię bo z południowego okna zrobiła się ciemnica a tam....!!! Ło matko! Czego tam nie było Bogdziu. Parapet mam tak zasrany że muszę najpierw jakąś skrobaczkę kupić żeby się tego dotknąć Także ptaki są fajne ale wiecie, mają swoje za uszami
Tego dzięciołka co mi wskazałaś to wybacz, ale nie zapamiętam- za mało charakterystyczny że się tak wyrażę

Za to wiesz co mam? Furczaki dzisiaj fotografowałam A tak mnie jakoś wzięło bo chciałam sprawdzić czy dadzą się"złapać". To było prostsze niż się spodziewałam Może jak się uda w niedzielę przysiąść do komputera bo po weekendzie wrzucę - specjalnie dla ciebie

A ty Pestka nie przebieraj tak tych zdjęć tylko wątek zakładaj Bo jak będziesz tak zwlekać to skończysz jak ja- bezwątkowa jankosia

Wróble potrafia dom ,,ozdobic" U mnie tez tak wisiały dokad podbitki nie było, strasznie to wyglądało. Moze powies im własnie więcej budek to zmienia miejsce zamieszkania.Co do tego że ptaki mają swoje za uszami to ze wszystkim tak jest w zyciu że nie ma nic idealnie dobrego , zawsze są jakies minusy i chodzi tylko o to by było ich jak najmniej. Napisz czy ten krętogów chociaz podobny do tego co widziałas? No i radosc moja najwieksza bo zaczynasz fotografowac to co sie rusza. Jeśli piszesz że z furczakiem łatwo Ci poszło to jestes wielka bo z nim łatwo nie jest , kręci się bez przerwy. To teraz juz poleci ze wszystkim jak sobie z nim poradziłas. Ja w tym roku sporo zdjec furczakom zrobiłam i tu troche tez pokazałam ale juz ich nie ma no i moje zdjecia przy Twoich trudno nazwac nawet zdjeciami wiec Twoich jestem bardzo ciekawa, ogromnie.Nie zapomnij ich pokazac , jak najszybiej