Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 11:43, 08 paź 2016

oj chyba kupie budki
kiedy je trzeba powiesic ? juz ? czy wiosna bedzie ok ?

i doradz prosze jakie wielkosci
Bogdzia 11:48, 08 paź 2016

Kasya napisał(a)
oj chyba kupie budki
kiedy je trzeba powiesic ? juz ? czy wiosna bedzie ok ?

i doradz prosze jakie wielkosci

Wiosna szybko przychodzi a ptaki juz pod koniec zimy szukają miejsc wiec moim zdaniem lepiej jesienią ale mozna tez pod koniec zimy.Ja kupiłam takie

http://budkalegowa.eu/pl/budka-legowa-typ-a1-eco.html
pestka56 11:52, 08 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Myślałam ze tylko ja mam problem z parkami w podbitce

Meldunek deszczowy składam - w ciagu tygodnia 70 l/m2 , tyle mi juz widy wystarczy. Orzymrozek wczoraj też był.... Ani pół tulipana jeszcze nie posadziłam , czekam na poorawę pogody

Witaj Madzenko,

Dla mnie ptasiory w podbitce to raczej nie problem, byle tylko ocieplenia nie wyciągały na zewnątrz łobuziaki skrzydlate
pestka56 12:02, 08 paź 2016

Kasya napisał(a)

U mnie tez są ale ostatnio to ze 2 tyg temu widziałam
Jakieś bylejakie zdjęcie tylko zrobilam, coś nie mam szczęścia chociaż całe lato przylatywaly

A ty pestka to w ani jedno słowo Bozenki na temat róż nie wierz
Tylko sama objejrzyj fotki, wyraźnie widać jak "zle" te róże rosną

Furczaków nie widziałam u siebie. Ale może muszę coś specjalnego dla nich posadzić.

Bożenki róże śliczne, a właścicielka się kryguje Rośliny ją zwyczajnie lubią, więc rosną pięknie. A ja muszę się napracować, żeby cieszyć oczy.
Bogdzia 12:11, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)

Furczaków nie widziałam u siebie. Ale może muszę coś specjalnego dla nich posadzić.

Bożenki róże śliczne, a właścicielka się kryguje Rośliny ją zwyczajnie lubią, więc rosną pięknie. A ja muszę się napracować, żeby cieszyć oczy.

Ja się napracuje a efekty marne.Furczaki najbardziej lubią pelargonie głównie te pnące drobne oraz floksy.
boguslawa_ma... 12:29, 08 paź 2016

Bożenko zajrzyj do mnie i zobacz czy z mojego rodka jeszcze coś będzie?
Bogdzia 13:34, 08 paź 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko zajrzyj do mnie i zobacz czy z mojego rodka jeszcze coś będzie?

Byłam.
Pluszakowa 18:33, 08 paź 2016

Ile tu się dzieje ptaki, furczaki i spółka

U nas świetliki się zdarzają choć to środek aglomeracji śląskiej. Zawsze jestem podekscytowana jak je widzę, ale zazwyczaj jest jeden lub dwa a nie całe chmary ciekawe jak można im pomóc siedliskowo.
jankosia 18:51, 08 paź 2016

No i na deszcz trafiłam :'( Pięć godzin w samochodzie dla godzinki fotografowania w deszczu i godzinki na zakupy Mam tą brzozę White light co próbowałam wydębić w zeszłym roku ale nie chcieli mi sprzedać I kupiłam koniczynę o barwnych bordowych liściach Ale taka niziutka jak ta w trawniku nie z tych wysokich. Gdybym była sama to pewnie wzięłabym więcej i id razu jakiś trawnik z niej zaplanowała a tak byłam z małżonkiem i... muszę gdzieś wsadzić żeby się rozrastała to może za parę lat uzbieram sadzonek na kawałek ścieżki albo placyk

Ale z tej brzozy się cieszę Wiesz, wzięcie faceta nie jest takie złe. Po pierwsze zakochał się w nieszpułkach (dziwni oni są) a po drugie stwierdził na koniec że musimy tam wrócić na serio czyli z przyczepką bo rzeczywiście ładne rośliny mają a samochód ciasny Uwielbiam go

Buziaki
Bogdzia 19:10, 08 paź 2016

Pluszakowa napisał(a)
Ile tu się dzieje ptaki, furczaki i spółka

U nas świetliki się zdarzają choć to środek aglomeracji śląskiej. Zawsze jestem podekscytowana jak je widzę, ale zazwyczaj jest jeden lub dwa a nie całe chmary ciekawe jak można im pomóc siedliskowo.

Żyją w środowisku zakrzewionym , podobno lubią miejsca gdzie rosnie dziurawiec. Larwy zjadają ślimaki więc w ogrodzie robiłyby dobrą robotę.