Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 10:59, 08 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja sie wyprowadziłam na wies żeby miec większy kontakt z przyroda. Wybralismy działkę pod lasem zeby jeszcze bardziej się zbliżyc do roslin i zwierzat i co? Okazuje sie ze wszystko ucieka teraz do miast i ptaki i zwierzeta. Po duzych miastach spaceruja dziki, w Rzeszowie u Ani jelenie a w moim lesie wycinka wygoniła wszystko poza lisami , jakies pojedyncze sarny czasem można spotkac ale ogólnie jest kiepsko, dwa lata cięli bez przerwy lato-zima wiosna jesień i wszystko wypłoszyli.Oglądam zdjecia Uli Frydrych robione w Łazienkach , wszystko tam mozna spotkac a ludzi dużo i wszystko do ludzi przyzwyczajone a na wsi dzikie i ucieka, no i tak mam przyrode bliskoSwietliki to ja tylko w dzieciństwie widzialam.

Smutne to co piszesz , ale jakie prawdziwe niestety
Bogdzia 10:59, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Jankosia muszę poprzebierać, bo ja tych zdjęć mam na tysiące a muszę się pokazać z tej lepszej strony. Czy ja coś źle mówię ?

U Ciebie furczaki są ??? Zdjęcia poproszę

Pestka przebieraj te zdjecia byle nie za długo bo nasza ciekawosc rosnie z dnia na dzien a moja jest ogromna.
Bogdzia 11:05, 08 paź 2016

jankosia napisał(a)
Mi to mówisz? Dysk dwa terabajty zapełnił się w takim tempie że aż sama się tego wstydzę I jeszcze małżonek mi bzyczy nad uchem że ma dość moich plików i że mam robić kopie zapasowe i archiwizacje... Ale ja mam tak drzewo plików ułożone że nawet obudzona wiem gdzie jakie zdjęcie to po co mam mieszać?

Pokazuje się lepsze miejsca (wiadomo) kiedy czuje się dumę z odwalonej roboty. Albo pokazuje się te brzydkie kiedy liczy się na pomoc innych. Albo pokazuje się jedne i drugie- każdy sam gospodaruje na swoim wątku Ale dobrze jest wiedzieć po co się go zakłada - tak myślę bo doświadczenia w tej kwestii nie mam

Mam furczaki id dawna, ale tylko raz czy dwa próbowałam zrobić im zdjęcia. Nie dały się i od tamtej pory tylko je sobie obserwowałam. A dzisiaj jak gdyby nigdy nic wzięłam aparat i poszłam I wyszły super Tak po prostu.

Bogdziu trzymaj kciuki za jutrzejsze mgły Co prawda nie ten kierunek co planowałam ale też spoko Byle nie padało za mocno

Tez mam dysk 2 terabajty i syn mi powiedział jak go kupowała ze mi nie zabraknie a teraz tylko głowa kręci jak zajrzy, a Ty robisz pewnie większy rozmiar zdjęc niz ja.
,,Dobrze jest wiedziec po co się wątek zakłada" - no ja głównie po to by z Wami pogadac bo nikt ze mną o roslinkach gadac nie chciał.
Monis Kciuki trzymam za wszystko co robisz, jestem Twoja fanką. Dzis i tak lepiej niz ma byc jutro bo dzis mgliscie a jutro duże opady. Juz czekam na te zdjęcia które dzis zrobisz.Zaciskam mocniej kciuki.
Bogdzia 11:06, 08 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Smutne to co piszesz , ale jakie prawdziwe niestety

Pozdrówka Sylwia , zajrzę potem do Ciebie, ciekawe co nowego zrobiliscie.
sylwia_slomc... 11:08, 08 paź 2016

Dopiero będziemy znowu działać Chłopaki już poszli , a ja czekam na koleżankę z którą jedziemy do szkółki po rośliny
Bogdzia 11:08, 08 paź 2016

Kasya napisał(a)

U mnie tez są ale ostatnio to ze 2 tyg temu widziałam
Jakieś bylejakie zdjęcie tylko zrobilam, coś nie mam szczęścia chociaż całe lato przylatywaly

A ty pestka to w ani jedno słowo Bozenki na temat róż nie wierz
Tylko sama objejrzyj fotki, wyraźnie widać jak "zle" te róże rosną

Kasia nie buntuj ludzi bo są dla mnie mili a Ty ich buntujeszJak to mają nie wierzyc jak prawde piszę?Buziaki dla Ciebie.
Bogdzia 11:11, 08 paź 2016

Kasik napisał(a)
U Ciebie Bożenko dyskusje ornitologiczne do których się nie dołączę. Moja Zara skutecznie swym wyglądem odstrasza ptaszki, a te które mogę zobaczyć są głęboko w sadzie. Rankiem tylko tuje się kołyszą, bo tam zapewne odbywają się pobudki ptasie.

Ale parę stron wcześniej widziałam piękne marcinki- właśnie takie mocno kolorowe muszę sobie sprawić. Ogród się domaga koloru na jesień.

Całusami muszę Cię przeprosić za bardzo małą aktywność u Ciebie.

Kasiu nie masz za co przepraszac bo ja tez mało aktywna , przynajmniej mniej niz sytuacja wymaga bo zaglądam do innych tylko w ramach rewizyt. Oczy nie pozwalają na więcej a nawet to jest męczące.Byłam wczoraj u Ciebie i wiem że nagrodzona jestes , dzis zajrzę zeby cos napisac. Buziaki.

pestka56 11:16, 08 paź 2016

Świetliki chyba potrzebują specjalnych warunków.

Jeże bym przyjęła do ogrodu i okolicy bardzo chętnie. Nie ma ich u mnie. Przypuszczam, że puszczane luzem psy pewnych sąsiadów je wybiły. Teraz od 4 lat psy nie chodzą po okolicy. Może jeże wrócą.
Stadko saren, które na jakiś czas zniknęło, właśnie z powodu wycinki w lesie, znowu chodzi za płotem i stary kozioł doczekał się młodego konkurenta. Wróciły zające. A myśliwi wybijają nadmiar dzików. Wczoraj wczesną nocą, tak blisko strzelali, że moje koty zaniepokojone siedziały na oknie z nosami przy szybie.
Bażantów nadmiar i prawie się nie boją.

Już kończę kompletowanie zdjęć do wizytówki Ostrą selekcję zrobiłam ale i tak ich sporo. Dobrze, że nie trzeba zmniejszać, bo znowu by dłużej trwało
Bogdzia 11:20, 08 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Myślałam ze tylko ja mam problem z parkami w podbitce

Meldunek deszczowy składam - w ciagu tygodnia 70 l/m2 , tyle mi juz widy wystarczy. Orzymrozek wczoraj też był.... Ani pół tulipana jeszcze nie posadziłam , czekam na poorawę pogody

Nie do wiary , az dwa razy dodawałam i wyszło ze u mnie tyle samo, oj to w końcu nie mam na co narzekacZ tulipanami mam tak samo , juz nawet rozdawac zaczełam zeby mniej było do sadzeniaale jak znam siebie to przy pierwszej okazji znów dokupie choc niespecjalnie tulipany lubię bo u mnie w przewazającej ilosci kwitna jako jednoroczne, to juz wolę krokusy.
Bogdzia 11:20, 08 paź 2016

Zadzwonili , budki zamówione