Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

pestka56 11:21, 08 paź 2016

Jak wieszacie budki na drzewach?
My zamocowaliśmy gumowe opaski na brzozach i do nich zamocowaliśmy budki. Jednak to chyba zbyt niepewny sposób
Bogdzia 11:21, 08 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dopiero będziemy znowu działać Chłopaki już poszli , a ja czekam na koleżankę z którą jedziemy do szkółki po rośliny

To zajrzę wieczorem.
Bogdzia 11:22, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Jak wieszacie budki na drzewach?
My zamocowaliśmy gumowe opaski na brzozach i do nich zamocowaliśmy budki. Jednak to chyba zbyt niepewny sposób

My niestety brzydko wieszamy , po prostu gwoździem ale chyba az tak bardzo to drzewom nie szkodzi jakby się wydawało.
pestka56 11:24, 08 paź 2016

Bogdziu, a czy ty masz specjalne okulary do komputera? Ja kilka lat młodsza od Ciebie jestem i nigdy nie siadam przed monitorem bez nich na nosie.
Komputer i sprawny wzrok to w mojej pracy kombinacja, która nie może szwankować.
Bogdzia 11:26, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Świetliki chyba potrzebują specjalnych warunków.

Jeże bym przyjęła do ogrodu i okolicy bardzo chętnie. Nie ma ich u mnie. Przypuszczam, że puszczane luzem psy pewnych sąsiadów je wybiły. Teraz od 4 lat psy nie chodzą po okolicy. Może jeże wrócą.
Stadko saren, które na jakiś czas zniknęło, właśnie z powodu wycinki w lesie, znowu chodzi za płotem i stary kozioł doczekał się młodego konkurenta. Wróciły zające. A myśliwi wybijają nadmiar dzików. Wczoraj wczesną nocą, tak blisko strzelali, że moje koty zaniepokojone siedziały na oknie z nosami przy szybie.
Bażantów nadmiar i prawie się nie boją.

Już kończę kompletowanie zdjęć do wizytówki Ostrą selekcję zrobiłam ale i tak ich sporo. Dobrze, że nie trzeba zmniejszać, bo znowu by dłużej trwało

Oj juz sie cieszę że bedzie wizytówka. Brawo , brawo.Może i do mojego lasu pomału wrócą zwierzęta , trzeba poczekac.O myśliwych myślec nie lubię bo u mnie ambony stawiali przy karmnikach dla saren, niejedną im przewróciłam z kumpelką.
pestka56 11:26, 08 paź 2016

Chyba zagonię J na drabinę i niech zagwoździuje, bo ten mój sposób trochę niestabilny.
pestka56 11:29, 08 paź 2016

Ale ambony to może do obserwacji. Mamy znajomego, który jest myśliwym w drugim pokoleniu i mówi, że strzelają wyłącznie z ziemi.
Bogdzia 11:29, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Bogdziu, a czy ty masz specjalne okulary do komputera? Ja kilka lat młodsza od Ciebie jestem i nigdy nie siadam przed monitorem bez nich na nosie.
Komputer i sprawny wzrok to w mojej pracy kombinacja, która nie może szwankować.

Nie mam specjalnych i na razie nie robię bo operacja mnie czeka w przyszłym roku , dopiero po niej o nich pomyślę bo zmiana szkieł bedzie konieczna.Ty niewątpliwie wiecej przy komputerze siedzisz, ja sobie oczy zepsułam przy poprawianiu klasówek.
Bogdzia 11:30, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Ale ambony to może do obserwacji. Mamy znajomego, który jest myśliwym w drugim pokoleniu i mówi, że strzelają wyłącznie z ziemi.

A skąd krwi nie brakowało. Moze są ,,porzadni myśliwi" u mnie tak nie było.
Bogdzia 11:31, 08 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Chyba zagonię J na drabinę i niech zagwoździuje, bo ten mój sposób trochę niestabilny.

Myśle ze to drzewu nie zaszkodzi.