Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:13, 05 lis 2016

pestka56 napisał(a)
Rano obudziła mnie sikorka Coś stukało w okno. Patrzę, a tu malutki łepeczek wystaje ponad ramę i wali dziobkiem w szybę. Podeszłam do okna, a ona wcale nie przestraszona chwilkę na mnie popatrzyła Kilkanaście innych latało nad warzywnikiem i okropnie hałasowały przysiadając na wiśniach.

Ptaków mam z roku na rok więcej i wcale nie przejmują się, że koty łażą po ogrodzie.

Kasia z tego co piszesz to w fajnym miejscu mieszkasz. Ptaki w ogrodzie cieszą bardzo a takie niecodzienne przebudzenie to juz gratka.
Bogdzia 20:15, 05 lis 2016

Kasya napisał(a)
o tesciowych poczytalam, zmokłe kury poogladalam fotki jak zwykle super
ja juz zaraz szykuje karmnik i kupilam juz w Lidlu kulki bo jest wlasnie karma dla ptakow

Ja jeszcze kulek nie zakupiłam ale mam zamiar bo Agatakupiła mi takie spreżynowe zawieszki do kul ale ostatnio się zastanawiam czy ich inaczej nie spożytkowac , na ozdoby a nie użytkowo.
Bogdzia 20:16, 05 lis 2016

jankosia napisał(a)

Przyzwyczaiłam się

Nic mądrego nie powiem ale przyzwyczajenie druga naturą podobno.
Gosiek33 20:36, 05 lis 2016

Jeszcze kul nie widziałam, gdy mrozy przychodzą sama robię smalec z nasionami w pojemnikach po lodach. Nie są tak ładne ale praktyczne. W zeszłym roku miałam jakąś partię kulek które słabo się trzymały i wypadały z siatki. Niestety skorzystały na tym moje psy
Margarete 20:42, 05 lis 2016

Ale tu wesoło było...

Ja też zawsze na przyjazd dzieci przygotwuję się zapasa.i jak na wojnę
Dużo kupuje, potem sama to wszystko wnoszę, przygotowuje i ...jak nie zje.y wydaje dzieciom do domu. Teraz będą na długi weekend to juz jutro muszę zaplanować co do kupienia i co przygotuję, tym bardziej że będziemy świętować 2 urodziny naszego Stasia, jak ten czas leci.....
Bogdzia 20:58, 05 lis 2016

Margarete napisał(a)
Ale tu wesoło było...

Ja też zawsze na przyjazd dzieci przygotwuję się zapasa.i jak na wojnę
Dużo kupuje, potem sama to wszystko wnoszę, przygotowuje i ...jak nie zje.y wydaje dzieciom do domu. Teraz będą na długi weekend to juz jutro muszę zaplanować co do kupienia i co przygotuję, tym bardziej że będziemy świętować 2 urodziny naszego Stasia, jak ten czas leci.....

Juz drugie urodziny? Faktycznie czas szybko leci. Moi tez wszystko zabieraja więc gotuję dużo zeby choc na kilka dni mieli i nie musieli gotowac.
Bogdzia 20:59, 05 lis 2016

Gosiek33 napisał(a)
Jeszcze kul nie widziałam, gdy mrozy przychodzą sama robię smalec z nasionami w pojemnikach po lodach. Nie są tak ładne ale praktyczne. W zeszłym roku miałam jakąś partię kulek które słabo się trzymały i wypadały z siatki. Niestety skorzystały na tym moje psy

To się psom uczta trafiła. Ja sklepy mam wszystkie daleko więc jadę jak sie mi zakupów nazbiera wiecej.Robic mi się nie chce i bez tego stale robota jest.
Gosiek33 12:49, 06 lis 2016

Bogdziu zobacz jaki karmnik dla drozdów muszę takie zrobić

AgataP 19:34, 06 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja jeszcze kulek nie zakupiłam ale mam zamiar bo Agatakupiła mi takie spreżynowe zawieszki do kul ale ostatnio się zastanawiam czy ich inaczej nie spożytkowac , na ozdoby a nie użytkowo.

No to czekam na zdjęcia tego co wymyśliłaś
Madzenka 22:16, 06 lis 2016

Wesołą wymianę zdań poczytałam