Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jolanka 20:02, 20 lis 2016

To moja sójka Nie podkradać

Oj, ptaszki zaczynają szaleć czekam na to co roku. Moglabym łóżko mieć przy oknie tarasowym
Bogdzia 21:24, 20 lis 2016

Napia napisał(a)

Mam nadzieję, że się nie mylisz. Bardzo bym tego chciała.

Doczytałam o piwoniach dziękuję i teraz się zastanawiam, czy im jednak w pierwszym roku nie zrobić oslony z kartonu i włókniny.

Zobaczysz Agnieszko ze tak bedzie.
Piwonie nakryj gałęziami świerka to najlepsze zabezpieczenie ze wszystkich możliwych.
Bogdzia 21:33, 20 lis 2016

eee_taam napisał(a)
czytam

odniosę sie

1. Finlandia ...oglądałam kilka programów na ten temat...wzdycham z zadrości ze tak sie da ....ale to nie tylko system nauczania ...ale styl życia i bycia i kultura narodu ...prowadzi do tak dobrych rezultatów

2. ja w mat-fiz miałam macierze i całki i różniczki ...nauczyciel wprowadził poza programem ( liceum sredniej klasy zadne dobre ale tez zadne złe)...dzis nauczycielom sie nie chce ...kiedyś mieli poczucie ze sa elitą ...cokolwiek to znaczy ...mieli autorytet dzis to najgorzej opłacana grupa ludzi po studiach ...z oświatą nie maja nic wspólnego (zbyt mało oświeconych spotkałam podczas edukacji syna...im młodsi byli tym mniej z kagankiem mieli wspólnego) czasem jak na to patrze to odnoszę wrażenia ze uczyć do szkoły ida ludzie którzy nigdzie sie nienadaja chyba....coś w rodzaju gorszego sortu przykre ale co zrobię że tak ich odbieram

3. jestem przeciwnikiem prywatnych szkół w Polsce ..może przedszkola i klasy 1-3 maja sens ale z uwagi na fakt że w wiekszośći rodzice płaca za wiecej godzin opieki w szkole ...bo pracują i nie wyrabiają o 15 wychodzić.

PS tak długich wypracowań to ja w szkole nie pisywałam ...zawsze miałam uwagi ze mam lakoniczny styl co to forum z ludzi robi? ))

1.O Finlandii nie piszę bo zbyt obszerny materiał.
2.Jeśli w podstawówce robiono dużo większy materiał to i w liceum można było duo wiecej zrobic. Moje dzieci tez to samo umiały ale oczywiscie w czasach ośmiolatki.Na studiach dla nuczycieli dydaktyka jest w stadium szczątkowym, absolwenci nie wiedzą wogóle jak uczyc. Wielu nauczycielom pomagalam w tym względzie.Autorytet nauczyciela przez całe lata niszczono to i sa skutki.Napisałam wiecej ale skasowałam.
3, Swojego zdania na temat prywatnego szkolnictwa nie napiszę szczególnie tego na poziomie najwyższym. Byle było zapłacone to nic robic wiecej nie trzeba.Stram sie pisac jak najoględniej , nie jest to łatwe
Bogdzia 21:35, 20 lis 2016

Kasya napisał(a)
Juz nie będę cytowac ale widzę moją sóję u ciebie

Twoja tez widziałam.
Bogdzia 21:36, 20 lis 2016

jolanka napisał(a)
To moja sójka Nie podkradać

Oj, ptaszki zaczynają szaleć czekam na to co roku. Moglabym łóżko mieć przy oknie tarasowym

Byłam u Ciebie i sójki nie widziałam wiec nie jest Twoja
yolka 22:00, 20 lis 2016

Dawno, dawno temu Kowalski podpisywał się tak: +
Teraz podpisuje się tak: ++

Pierwszy krzyżyk znaczy: mgr
jolanka 22:35, 20 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Byłam u Ciebie i sójki nie widziałam wiec nie jest Twoja

Była za szybka dla mojego aparatu, do Ciebie ucekła Całuski
BASIA8 22:36, 20 lis 2016

Kochana Bogdziu piękna sojka czekam na takie widoki u siebie kwestia pogody. Zatem czekam cierpliwie.
Madzenka 23:14, 20 lis 2016

Bogdziu u mnie na osiedlu grasują sroki, stada niemal 30 patatów opanowuje ogrody, hałasują. Czy jest szansa na inne ptaki czy sroki przegonią mazurki i sikorki? Nigdy takiej ilosci srok nie widziałam
Dorota123 08:16, 21 lis 2016

Piękne poletko krokusowe, w takiej ilości nie można od niego oderwać oczu.