Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:55, 21 lis 2016

Kindzia napisał(a)
To dziwne, ale u mnie teraz sójek nie widzę, a było sporo w lecie...za to bażanty dopisują I jeżyk mnie odwiedził, mam zdjęcia

Bogdziu Kochana, pozdrawiam serdecznie

Kaska gdzie byłas jak Cię nie było?????????????Ja juz sledztwo przeprowadzałam czy Twoje najlepsze przyjaciółki są czy sie razem nie wypisałyscie z naszego towarzystwa. Ciesze sie ze wróciłas.Oczywiscie stawie sie w Twoim wątku. Buziaki.
Kindzia 20:07, 21 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Kaska gdzie byłas jak Cię nie było?????????????Ja juz sledztwo przeprowadzałam czy Twoje najlepsze przyjaciółki są czy sie razem nie wypisałyscie z naszego towarzystwa. Ciesze sie ze wróciłas.Oczywiscie stawie sie w Twoim wątku. Buziaki.

Moje Ty Słoneczko Kochane

Leniwiec mnie dopadł, ten z tych komputerowych

Jak to z "naszego towarzystwa"??? To my nie som nasze towarzystwo???
Bogdzia 20:20, 21 lis 2016

Kindzia napisał(a)

Moje Ty Słoneczko Kochane

Leniwiec mnie dopadł, ten z tych komputerowych

Jak to z "naszego towarzystwa"??? To my nie som nasze towarzystwo???

Ja z byle jakimi oczami prawie co dzień na warcie a Ty wolne sobie robisz? My są te same towarzystwo ale wtedy kiedy są a nie jak nie ma .Buziaki Kasiu.
Katkak 21:03, 21 lis 2016

Bożenka mój syniu marzy (ja zresztą też) żeby gila zobaczyć. Na razie nacieszyliśmy się Twoim . Ale sójka jest u nas częstym gościem, Filip dobrze ją rozpoznaje. Ostatnio widziałam też rudziki, a we wrześniu szczygły. Ależ to wielka radość móc gościć u siebie coraz to nowe ptaszki . Pozdrawiam Kochana. Jestem mądra Twoją mądrością w tym temacie .
sylwia_slomc... 21:48, 21 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Nie wiem jak u Ciebie ale w Polsce bazanty gina głównie przez koty oczywiscie te dzikie.Poluja na nie i robią spustoszenie w gniazdach bo na ziemi łatwo je znaleźc.

U nas myśliwi robią odstrzał każdej zimy, kładą się bażanty i zające, a słyszałam , że też bezpańskie psy
Madzenka 22:15, 21 lis 2016

Bogdziu jak przegonić to stado srok! Grasuja od kilku dni i odstraszyly małe ptaszki.... Dawniej widziłam 1-2 sroki na osiedlu a teraz cała banda grasuje
BASIA8 22:22, 21 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Basiu moge podesłac jakąs sójke bo u mnie ich nie brakuje.Zdjec mam duzo i również filmiki z nimi.

https://www.youtube.com/watch?v=olYdK2hSI1A

https://www.youtube.com/watch?v=ZPpAflyiXLs

Bogdziu chętnie bym sojke przyjęła - bardzo je lubię. W Naszym rejonie mało ich jest. Na tą chwilę przylatuja sikorki i wróble. Niewiedzialam ze masz filmiki na youtobe - leżę teraz w łóżku to jutro będę miała co oglądać.
Buziaki ślę.
Bogdzia 07:46, 22 lis 2016

Katkak napisał(a)
Bożenka mój syniu marzy (ja zresztą też) żeby gila zobaczyć. Na razie nacieszyliśmy się Twoim . Ale sójka jest u nas częstym gościem, Filip dobrze ją rozpoznaje. Ostatnio widziałam też rudziki, a we wrześniu szczygły. Ależ to wielka radość móc gościć u siebie coraz to nowe ptaszki . Pozdrawiam Kochana. Jestem mądra Twoją mądrością w tym temacie .

Kasiu fajnie że syna uczysz rozpoznawac ptaki i interesowac sie przyrodą.Dzis mało kto to robi a przyroda jest tak ciekawa ze warto dziecko tym tematem zainteresowac. Gile to bardzo ciche ptaszki i dlatego trudno na nie zwrócic uwagę, one bardzo cichutkie głosy wydaja niemal ich nie słychac. Najłatwiej je zobaczyc teraz na jarzębinach lub wiosna na drzewach owocowych którym zjadaja pączki.Na zime odlatuja choc może zaczną zostawac jesli zimy bedą ciepłe.Bardzo miłą mam dzis niespodzianke z Twoich słów.Dzieki , buziaki.
Bogdzia 07:48, 22 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

U nas myśliwi robią odstrzał każdej zimy, kładą się bażanty i zające, a słyszałam , że też bezpańskie psy

No cóz nie lubie mysliwych choc przyznaję że czasem są potrzebni bo niektórych zwierzat bywa za dużo ale na pewno nie jest za duzo bazantów i zajączków. Straszne co oni robią.
Bogdzia 07:52, 22 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu jak przegonić to stado srok! Grasuja od kilku dni i odstraszyly małe ptaszki.... Dawniej widziłam 1-2 sroki na osiedlu a teraz cała banda grasuje

Marzenko to trudna sprawa. Wiem ze ludzie strzelaja z wiatrówki , nie do srok ale w powietrze jednak one sie boja i lecą gdzie indziej. Dawniej na wsiach zwabiano srokę do jedzenia , zabijano i wieszano tak by była widoczna i sroki bardzo madre ptaki juz tam nie szły. Tych sposobów nie zastosujesz , możesz jedynie przepłaszac je ale to niewiele pomoże.Nie ma na nie dobrego i dostepnego sposobu.