Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:54, 22 lis 2016

BASIA8 napisał(a)

Bogdziu chętnie bym sojke przyjęła - bardzo je lubię. W Naszym rejonie mało ich jest. Na tą chwilę przylatuja sikorki i wróble. Niewiedzialam ze masz filmiki na youtobe - leżę teraz w łóżku to jutro będę miała co oglądać.
Buziaki ślę.

Ja bym chętnie oddała bo jak za duzo sójek i srok to za mało drobnych ptaszków, może lepiej ze ich nie masz. Moje filmiki kiepskiej jakosci ale troche sie bawiłam ich robieniem.
rozark 08:32, 22 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Renia sójki to faktycznie drapiezne ptaki ale zeby ktos kto lubi koty nie lubił sójek za to samo co robia koty to jeszcze nie słyszałam.

Nie dokładnie za to samo. Koty nie jedzą kotów. A ptak sójka zjada małe ptaki. Jeśli jest mięsożerny mógłby zjadać np. myszy....
Kindzia 10:54, 22 lis 2016

Bo Ty Bogdziu jesteś mniej leniwa ode mnie. U mnie ciągle coś wyskakuje i przeszkadza do kompa po południu siąść...na przykład dzisiaj...miałam listopadowe zdjęcia opanować, a tu córka przed chwilą dzwoni, że przyjedzie po mnie...jakieś spódnice chce skracać i pojęcia nie ma jak się do tego zabrać. A że ja kiedyś trochę sobie szyłam, to ma nadzieję, że ja wiem jak się za to zabrać. I Marcysia, jak mnie zobaczy, już ze swoich małych łapek nie wypuści. Będę musiała zostać aż spać położę. Czyli znowu popołudnie zajęte

A tak swoją drogą...bardzo mnie ucieszył ten Twój ochrzan w moim kierunku
Urszulla 12:32, 22 lis 2016

Mnie ten fioletowy bez ucieszył dalej było o szkolnictwie i ja niestety z tych co nie cierpią tego tematu..brrr, wolę oglądać ptaszki. A że dziś u nas wiosennie to wcale mnie jakoś nie szokują Twoje wiosenne scenerie

Jutro być może spalę się ogrodowo przy ostatnim jesiennym koszeniu, choć bardzo mi się nie chce ale jak mus to muswrzucam dziś też kilka jesiennych fotek dla przełamania ciszypozdrowionka słoneczne
Bogdzia 17:15, 22 lis 2016

rozark napisał(a)

Nie dokładnie za to samo. Koty nie jedzą kotów. A ptak sójka zjada małe ptaki. Jeśli jest mięsożerny mógłby zjadać np. myszy....

Kot tez mógłby sie wyłącznie myszami zajmowac. Nie przekonuje mnie Twoje wyjaśnienie.
Bogdzia 17:19, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)
Bo Ty Bogdziu jesteś mniej leniwa ode mnie. U mnie ciągle coś wyskakuje i przeszkadza do kompa po południu siąść...na przykład dzisiaj...miałam listopadowe zdjęcia opanować, a tu córka przed chwilą dzwoni, że przyjedzie po mnie...jakieś spódnice chce skracać i pojęcia nie ma jak się do tego zabrać. A że ja kiedyś trochę sobie szyłam, to ma nadzieję, że ja wiem jak się za to zabrać. I Marcysia, jak mnie zobaczy, już ze swoich małych łapek nie wypuści. Będę musiała zostać aż spać położę. Czyli znowu popołudnie zajęte

A tak swoją drogą...bardzo mnie ucieszył ten Twój ochrzan w moim kierunku

Kasiu ja tez mocno zajeta. Jak nie spie to przez telefon gadam, cały dzień . I to nie ja dzwonie.Ja lubię Cie ochrzaniac a Ty spokojnie i z usmiechem to przyjmujesz a mnie to sie bardzo podoba wiec znów to robię i tak w kólko, mamy zapewniona rozrywkęAle co mi podpadłas to pamietamBuziaki.
Bogdzia 17:20, 22 lis 2016

Urszulla napisał(a)
Mnie ten fioletowy bez ucieszył dalej było o szkolnictwie i ja niestety z tych co nie cierpią tego tematu..brrr, wolę oglądać ptaszki. A że dziś u nas wiosennie to wcale mnie jakoś nie szokują Twoje wiosenne scenerie

Jutro być może spalę się ogrodowo przy ostatnim jesiennym koszeniu, choć bardzo mi się nie chce ale jak mus to muswrzucam dziś też kilka jesiennych fotek dla przełamania ciszypozdrowionka słoneczne

Ula nie wiem czy nie za późno na koszenie bo to juz koniec pieknych dni , temperatura ma spasc. Jesli juz musisz kosic to wysoko kos.
Bogdzia 17:48, 22 lis 2016

A u mnie w całym ogrodzie kwitnie tylko jeden malutki kwiatusze ale za to jaki kolor ma....

BASIA8 18:02, 22 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja bym chętnie oddała bo jak za duzo sójek i srok to za mało drobnych ptaszków, może lepiej ze ich nie masz. Moje filmiki kiepskiej jakosci ale troche sie bawiłam ich robieniem.

Bogdziu filmiki oglądałam i bardzo mi się podobały Mężowi pokazałam filmiki jak wrócił z pracy - super ptaki śpiewają - też mi się podobały. Już Tęsknię za ciepłem.
Basilikum 18:14, 22 lis 2016

sliczny kwiatuszek i kolor i ksztalt super