Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:52, 21 sty 2017

Dorota123 napisał(a)
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ptaszki na zdjęciach śliczne.

Dzięki Dorotko. U mnie juz chyba ze wzrokiem koniec , cos tam jeszcze gadali a laserowej poprawce ale nie teraz. Jak zrobię okulary to się okaze czy dobrze widze a na razie czytac moge więc nie jest źle.
Bogdzia 16:53, 21 sty 2017

alinak napisał(a)
Bożenko wwpadłam pomachać ...no i przyznam się że w nadziei na fajne fotki ptaków.
nie pomyliłam się.

Alinko napisałam na pw. Dzięki ze wpadłas. Buziaki.
Bogdzia 16:59, 21 sty 2017

asiak napisał(a)
Bożenko, mam pytanko do Ciebie
Na wiosnę planuję rabatę z rododendronami. Powiedz mi, czy rabata po przekwitnięciu nie będzie smutna? Z przodu chcę wsadzić żurawki? Czy według Ciebie, warto coś jeszcze dosadzić, czy wystarczą same rododendrony i azalie?

Ja w niektórych miejscach mam bylinki przed rh , w innych nic nie mam. Dawniej po kwitnieniu wstawiałam miedzy rh róze w donicach ale M sie buntował ze ciężkie musi z piwnicy wyciagac wiec dałam sobie spokój. Jesli między rh posadzisz pnącą róze to długo bedzie grzadka dobrze wyglądac, tzn dla mnie rh zawsze dobrze wyglądaja bo przeciez mamy tyle roslin lisciastych krótko kwitnących i nie narzekamy ale poniewaz mam duzo rh to posadziła te róze i trochę powojników i mnie sie podoba a do tego dzięki rh nie mam tak duzo pracy. Musisz sama zadecydowac i jestem pewna że co nie zrobisz bedzie dobrze , jednak zurawki odradzam bo opuchlaki je lubią i szybko przeniosa się na rh.
Bogdzia 17:00, 21 sty 2017

AgataP napisał(a)
Bożena ja też jestem u Ciebie często, ale z uwagi na Twoją rehabilitację staram się unikać słowa pisanego A i TY miałaś się oszczędzać !

Agata dzieki za troske. Myśle ze ze mna juz lepiej i bede juz zagladac. Oczywiscie długo od razu nie wytrzymam ale co dzień troszke chyba juz moge.
Bogdzia 17:02, 21 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)

Też staram się oszczędzać Twoje oczy

Asiu wiem ze mnie oszczędzacie. to miłe z Waszej strony a dla mnie było potrzebne jednak poniewaz przestałam juz oczy zakraplac to chyba troche moge zagladac.
Bogdzia 17:03, 21 sty 2017

Mirella napisał(a)
Przyszłam popatrzeć na pierzaste
pozdrawiam i życzę zdrowia.

Mirelko dawno u Ciebie nie byłam ale moze w najbliższym czasie mi sie to uda. pozdrówka.
Gosiek33 17:34, 21 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Gosiu ładne filmiki . Czy to Twoje ?, bo widze ze dopiero co wstawione.Mam tylko wątpliwosci czy one jedza nasiona ogórecznika bo on ma kwiaty na końcach łodyg a tu są nasionka na całej łodydze. To jakas pospolita roślina ale nie wiem jaka.Tak kwitnie zmijowiec ale nie wiem czy to on.Jak chcesz miec szczygły to posiej kosmos , bardzo go lubią.

Filmik niestety nie mój, za to moja wina - wprowadziłam czytających w błąd szczygły biesiadują na wiesiołkach a nie na ogóreczniku
Bogdzia 17:36, 21 sty 2017

Gosiek33 napisał(a)

Filmik niestety nie mój, za to moja wina - wprowadziłam czytających w błąd szczygły biesiadują na wiesiołkach a nie na ogóreczniku

Tak to moze byc wiesiołek.
ren133 18:14, 21 sty 2017

O widzę Bożenko, że wracasz do formy to dobrze
yolka 18:39, 21 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

No chyba nie zamienisz jeziora na las? Piękne zdjecia zrobiłas.

Jeden dzień uchwyciłam
a wiesz że poziom wody się podniósł i woda sięga linii drzew, zostają przesmyki w zadrzewieniu do oglądania, często tak jest niestety.