Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jolanka 23:18, 21 sty 2017

Bożenko, wszystkiego dobrego Widzę, że juz lepiej z oczami ale przyspieszac rekonwalescencji nie ma co Pozazdrościłam Ci zdjęć ptaków więc latam od okna do okna i "poluję " jak mogę To wspaniałe odprężenie
hanka_andrus 23:25, 21 sty 2017

Bożenko, świetne zdjęcia w linkach od Pestki56! Ale w Twoim ogrodzie tez nie gorzej, tylko na mniejszą skalę! No i o wiele bliżej! Pozdrowienia zostawiam.
AGDULA 00:35, 22 sty 2017

Bogdzia napisał(a)
U mnie tez była szadz wczoraj , nie tak pięknie jak u Joli ale tez ładnie.

Chcialam zrobic więcej zdjec ale ledwie dwa metry weszłam w ogród i juz miałam buty pełne sniegu i musiałam wrócic, nie da sie pochodzic po ogrodzie.

Kozaki trzeba było założyć Ale fotki super! Jak zawsze u Ciebie
pestka56 11:34, 22 sty 2017

Bogdziu, chciałam Cię zaprosić do ogrodu Danusi.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7407-udany-ogrod

Znam ją i jej ogród innego forum. To jeden z moich ulubionych
Katkak 11:51, 22 sty 2017

Bożenko jestem tak podekscytowana, że pewnie zadzwoniłabym dziś do Ciebie gdybym tylko miała nr . Otóż wyobraź sobie, że moje obserwacje i cierpliwość zostały nagrodzone . Były dziś u mnie w ogrodzie całe stado dzwońców, zięby, ptaszek, którego ni umiem zidentyfikować i prawdziwy hicior - dwa grubodzioby, ale nie udało się im dobrego zdjęcia zrobić . Ależ jestem szczęśliwa . Potem wrzucę zdjęcia, ściskam Cię .
Bogdzia 12:39, 22 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Wracasz do formy

Na razie kiepska ta moja forma ale pomału wraca.
Bogdzia 12:44, 22 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Można podsadzić niskimi trawkami. Jest dużo takich, które dobrze znoszą środowisko kwaśne: przede wszystkim turzyce, palczatki, szczotlichy, prosa, trzęślice, obiedka, trzcinniki, także piórkówki. Miskanty też, ale one już są wybitnie duże w większości.

Bogdziu, grzebałam wczoraj w angielskich ogrodach i zawędrowałam do Leonardslee. Ogrody, gdy w nch pracowałam, wydrukowały artykuł o tym mejscu. Całkiem to zapomniałam, ale też nie mielśmy tak pięknych fotografii na jakie trafiłam teraz. Fotograf zamieścił w 3 folderach 56 zdjęć:
https://www.flickr.com/photos/ukgardenphotos/albums/72157626080462730
https://www.flickr.com/photos/ukgardenphotos/albums/72157625888306485
https://www.flickr.com/photos/ukgardenphotos/albums/72157625851921221

Kasiu no jak Ty cos zapodasz to klękajcie narody. Cudne miejsce i ten ogród Dany tez bajeczny, byłam w nim juz wczesniej gdy była tylko pierwsza strona ale teraz obejrzałam calosc i zazdroszcze takiej znajomosci bo pewnie możesz tam bywac osobiście.Dla rododendronów wielkie przestrzenie są potrzebne i wtedy robią najwieksze wrazenie. Mój ogród przy tym wygląda jak mały przedogrodek. Dzieki wielkie za zdjecia i jesli mozesz napisz czy ogród Dany jest w Twojej okolicy bo ona nic nie podała.
Bogdzia 12:45, 22 sty 2017

jolanka napisał(a)
Bożenko, wszystkiego dobrego Widzę, że juz lepiej z oczami ale przyspieszac rekonwalescencji nie ma co Pozazdrościłam Ci zdjęć ptaków więc latam od okna do okna i "poluję " jak mogę To wspaniałe odprężenie

Lataj lataj to super zajęcie na zimowe dni i sporo radosci jak uda sie cos upolowac.Buziaki.
Bogdzia 12:47, 22 sty 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko jestem tak podekscytowana, że pewnie zadzwoniłabym dziś do Ciebie gdybym tylko miała nr . Otóż wyobraź sobie, że moje obserwacje i cierpliwość zostały nagrodzone . Były dziś u mnie w ogrodzie całe stado dzwońców, zięby, ptaszek, którego ni umiem zidentyfikować i prawdziwy hicior - dwa grubodzioby, ale nie udało się im dobrego zdjęcia zrobić . Ależ jestem szczęśliwa . Potem wrzucę zdjęcia, ściskam Cię .

Kasia no cieszę sie niemniej od Ciebie. Miło widziec jak jestes szczęsliwa i zadowolona, a ja własnie bardzo chciałam zeby więcej osób robiło zdjecia ptakom bo to świetne zajecie i nauka. Na pw podam telefon i zajrze zobaczyc zdjecia.
Bogdzia 12:52, 22 sty 2017

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, świetne zdjęcia w linkach od Pestki56! Ale w Twoim ogrodzie tez nie gorzej, tylko na mniejszą skalę! No i o wiele bliżej! Pozdrowienia zostawiam.

Haniu mój ogród robi sie coraz mniejszy wraz ze wzrostem rh, w sumie na moje stare lata to dobrze ale gdybym dostała drugie życie to musiałby byc wielki. Zdjecia Kasi przecudne ale i te Twoje wiosenne tez bajeczne , jak jak je kocham to juz chyba wiesz. Buziaki.