Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 15:39, 26 sty 2017

Ewa, Tobie miejsca brak? Ale się porobiło
Milka 15:40, 26 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Dla furczaka najlepsze rosliny to floksy, petunie,osty a dla jego gasienic wiciokrzew i przytulia.

dla pazia królowej dzika marchew, koper włoski, kminek, pietruszka,biedrzeniec.Powodzenia.

Za doliną motyli nie tesknie bo latem mam naprawde dużo motyli , tam pewnie wiecej gatunków i to mogłoby byc ciekawe.

Furczak u nas częsty gość, tylko nie przyuważyłam, co lubi
katel 16:42, 26 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Dla furczaka najlepsze rosliny to floksy, petunie,osty a dla jego gasienic wiciokrzew i przytulia.

dla pazia królowej dzika marchew, koper włoski, kminek, pietruszka,biedrzeniec.Powodzenia.

Za doliną motyli nie tesknie bo latem mam naprawde dużo motyli , tam pewnie wiecej gatunków i to mogłoby byc ciekawe.

Zapisuję sobie, co paź królowej lubi bo bardzo bym chciała żeby do mnie trafił .
Fruczak u mnie przylatuje do wiciokrzewu i budlei.
jankosia 21:25, 26 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Nie zauwazyłam ze Ciebie nie było bo i mnie nie było. Okularów na razie nie robię , zobaczę ile wytzymam. O chwasty sie nie martwie jak ich nie bede widziec to znaczy ze ich nie ma. Wczoraj bohatersko wybrałam się autobusem do Łodzi. Myślałam ze w miescie lodu nie ma a niestety był i miałam problemy z chodzeniem bez okularów a najgorzej było w Galerii jak po schodach ruchomych mialam zjechac. Wymierzyłam sobie gdzie mam stanąc i obydwiema nogami stanełam akurat na łączeniu, jak sie złamały to dobrze ze sie poręczy złapałam bo bym chyba poleciała na sam dól i takie to życie bez okularów.Więcej sie juz nie wybiore , wróciłam zmęczona jakbym orała pługiem.Renia zarzadza spotkanie mam nadzieję Was spotkac i nacieszyc sie po długiej przerwie.

Bogdzia bohaterka no Trochę mi moją babcię przypominasz wiesz? Też po operacji kilka dni na siebie uważała a potem co to nie ona. Ech....

Jakoś nie mogę na regularne forum wrócić, na razie się cieszę że na dwóch wątkach na których powiedziałam cześć po przerwie jestem na bieżąco Ale do takich Ren czy Madżenek to aż się boję wejść Chyba się poddam i nie będę nadrabiać bo życia nie starczy a i ono samo nie po to żeby w internetach siedzieć

Czytam że zainteresowanie skrzydlatymi rośnie ale tymi z mniejszymi skrzydełkami Fajnie Strasznie mnie to cieszy że ludzie chcą sadzić coś na pożarcie Dla pazia królowej to wszystkie marchewki dobre
alinak 22:05, 26 sty 2017

Do mnie fruczak przylatuje do surfinii na tarasie. Tylko jakoś zawsze po południu jak fotkę trudno ładną i ostrą zrobić.

Bożenka jak czytam o wyprawie do galerii to nie wiem czy się śmiać,
czy cię ochrzanić i to porządnie. No dobra, nic się nie stało ,więc na razie pośmiejemy się ,ale uważaj kochana.
Wiem ,że chcesz przetrzymać ale musisz odpuścić sobie wyprawy.

buziaki

Basilikum 22:14, 26 sty 2017

Furczakowi nigdy nie jest latwo fotke zrobic, bo jak ustwisz aparat to on furrrrralbo fruuuu
bardzo ruchliwy jest
Bogdzia 13:50, 27 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Bo jak ręce rozłożysz to ptaki już na nie siadają.

Rh lubię, więc mają niezagrożoną pozycję. Przecież chciałam z nich nawet coś jak żywopłot zrobić. Tylko miejsca szukam.

Z ptakami az tak dobrze nie jestale miło pomarzycJak przyjadę to miejsce znajde
Bogdzia 13:52, 27 sty 2017

Milka napisał(a)

Furczak u nas częsty gość, tylko nie przyuważyłam, co lubi

floksy , petunie , osty a dla gasienic wiciokrzew i przytulia.
Bogdzia 13:53, 27 sty 2017

katel napisał(a)

Zapisuję sobie, co paź królowej lubi bo bardzo bym chciała żeby do mnie trafił .
Fruczak u mnie przylatuje do wiciokrzewu i budlei.

Te rosliny które wymieniłam to nie sa jedyne do jakich przylatuja ale ajbardziej lubiane wiec i na innych mozna je zobaczyc ale nie na wszystkich jednak.
Milka 13:54, 27 sty 2017

Gąsienic to ja nie chcę, klona mi jakoweś zżarły, palmowego, a inne róży liście zjadają