Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 12:12, 23 sty 2017

Jesteś aktywna, wszystko idzie pomyślnie
katel 17:40, 23 sty 2017

Bogdziu, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, choć jednocześnie Ci je nadwyrężam swoim wpisem . Zebrałam się wreszcie na odwagę na przywitanie się u Ciebie. Już dłuższą chwilę jestem na Ogrodowisku i od początku podziwiam Wasz ogród i u Was "zaraziłam" się miłością do rododendronów. Powiem szczerze, że jak oglądam widok z Waszego okna albo cudowne rododendrony (szczególnie jak są przy nich ludzie i widać ich wielkość) to myślę sobie, że to niemożliwe żeby tak pięknie było . Pozdrawiam serdecznie i teraz będę już legalnie zaglądała .
Bogdzia 10:26, 24 sty 2017

jankosia napisał(a)
Troszkę miałam przerwę ale już wracam do was pomalutku Bogdziu Ciężko nadrobić taaaaakie zaległości na wątkach więc chyba sobie odpuszczę i napiszę że od teraz spróbuję być znowu na bieżąco Jak to dobrze że Renia się do mnie dobiła bo tęsknię za wami okrutnie. Przerwa od forum i generalnie Internetu była mi bardzo potrzebna ale już starczy

Pomalutku rozpoznajemy z mężem kolejne "wróble" Wszystko tak nazywamy a potem się okazuje że właśnie patrzę na panią gilową Mogliby by pisać że one takie mniej kolorowe Ale rozpoznane- zaliczone

Buziaki.

P.S. I moja mama i moja babcia też na początku miały tylko przejściowe okulary. Nie pamiętam jaki czas po zabiegu miały już ostateczne wersje szkieł. A ty nie boisz się że jak śniegi stopnieją to zobaczysz więcej chwastów niż zwykle?

Nie zauwazyłam ze Ciebie nie było bo i mnie nie było. Okularów na razie nie robię , zobaczę ile wytzymam. O chwasty sie nie martwie jak ich nie bede widziec to znaczy ze ich nie ma. Wczoraj bohatersko wybrałam się autobusem do Łodzi. Myślałam ze w miescie lodu nie ma a niestety był i miałam problemy z chodzeniem bez okularów a najgorzej było w Galerii jak po schodach ruchomych mialam zjechac. Wymierzyłam sobie gdzie mam stanąc i obydwiema nogami stanełam akurat na łączeniu, jak sie złamały to dobrze ze sie poręczy złapałam bo bym chyba poleciała na sam dól i takie to życie bez okularów.Więcej sie juz nie wybiore , wróciłam zmęczona jakbym orała pługiem.Renia zarzadza spotkanie mam nadzieję Was spotkac i nacieszyc sie po długiej przerwie.
Bogdzia 10:29, 24 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, ogród Leonardslee pokazywałam dawno temu, słabe zdjęcia zapewne bo nie było jeszcze sprzętu wtedy, ale na ogrodowisku jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/42-ogrody-angielskie-leonardslee

Czarne łabędzie i białe kangury, wszystko na opak.

Byłam w tym ogrodzie w 2005 roku. W 2010 został sprzedany podobno Rosjaninowi, a on zamknął go i nie ma już zwiedzania. Miałam zatem szczęście.

Danusiu przepraszam ze dopiero dzis odpisuje ale wyjasnienie jest powyżej , wczoraj padłam .Dzięki za informacje. To piękne miejsce, teren pofalowany , kazdy krzak świetnie widac nie to co na płaskim, zdjecia piękne.Szkoda ze juz nie można go zwiedzac bo na pewno chetnych byłoby wielu . Pozdrówka przesyłam.
Bogdzia 10:32, 24 sty 2017

anka_ napisał(a)
Bożenko sporo mnie z przyczyn technicznych nie było na forum i czytam, że u ciebie trochę się działo. Dobrze, że idzie ku dobremu.
Moje myśli często biegły do ciebie, choćby w nowym ptaszkiem w ogrodzie... Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę.

Ostatnio więcej uwagi zwracałam na ptaki przy naturalnych "stołówkach"- kwiczoły na kalinie, bażanty przy miechunce, gile na róży i innym krzewie (muszę rozszyfrować co to jest)... niż karmniku. I przy tworzeniu ogrodu będę dążyć do tego, aby takich naturalnych "stołówek" było jak najwięcej.

Aniu masz rację najlepiej jak ptaki mają naturalny pokarm w ogrodzie, ja ostatnio wybierałam rosliny pod katem motyli , zarówno zywicielskie dla gąsienic jak i doroslych motyli i wiosną muszę sie za nimi rozejrzec.Pozdrówka śle.
Bogdzia 10:35, 24 sty 2017

katel napisał(a)
Bogdziu, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, choć jednocześnie Ci je nadwyrężam swoim wpisem . Zebrałam się wreszcie na odwagę na przywitanie się u Ciebie. Już dłuższą chwilę jestem na Ogrodowisku i od początku podziwiam Wasz ogród i u Was "zaraziłam" się miłością do rododendronów. Powiem szczerze, że jak oglądam widok z Waszego okna albo cudowne rododendrony (szczególnie jak są przy nich ludzie i widać ich wielkość) to myślę sobie, że to niemożliwe żeby tak pięknie było . Pozdrawiam serdecznie i teraz będę już legalnie zaglądała .

No cóż Kasiu ja lubię swój ogród choc wolalabym wiekszy ale muszę Ci powiedziec ogrodowiskową prawde ze zdjecia zawsze pokazuja najładniejsze fragmenty ogrodu. Musze zajrzec do Ciebie bo chyba jescze nie byłam.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 10:36, 24 sty 2017

Milka napisał(a)
Jesteś aktywna, wszystko idzie pomyślnie

Irenko idzie ale i kuleje.Buziaki.
AGDULA 22:09, 24 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

W kozakach byłam ale u mnie sniegu dużo. Zrobiło się cieplej więc pewnie siądzie i będzie łatwiej pochodzic.

oby oby juś wiosna zawitała to będę podziwiać Twoje rododendrony
Pszczelarnia 22:26, 24 sty 2017

Bobrze, że już jesteś św. Franciszku ogrodowiskowy!
Margarete 22:58, 24 sty 2017

Ale fajnie że już wracasz do normy z tą swoją obecnością tu na forum
Ten ogród co go nam zapisała Pestka jest cudny...( dziękuję i ja Kasku za te linki) i od razu miałabym ochotę tam jechać....
Tęsknię do kolorów i do wiosny....