Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:20, 25 sty 2017

Kasik napisał(a)
Melduję się u Ciebie po dłuższej nieobecności. Cieszy mnie, że problemy zdrowotne są już poza Tobą. O ile łatwiej będzie funkcjonować. Tak to się życie plecie, że wtedy kiedy mamy więcej możliwości na korzystanie z jego uroków, to coś się przyplątuje i trzeba znów walczyć.

Trzymam kciuki za powodzenie w rehabilitacji - co Byś mogła długo zdrowymi oczkami się cieszyć Kochana.

Buziaki serdeczne przesyłamy z Grzesiem.

Ale piękny avatarek sobie sprawiliście , miło popatrzec.Zajrze zobaczyc co u Was. Pozdrówka.
Bogdzia 16:22, 25 sty 2017

anka_ napisał(a)
Bożenko ja pod kątem motyli siałam w tamtym roku fenkuł... i opłaciło się- wielką radość sprawił mi paź królowej na nim. A jakie ty "motylkowe" roślinki planujesz? Z chęcią skorzystam z podpowiedzi.

Fenkuła jeszcze nie miałam ale pazia królowej kilka razy tak. A jakie motylki Cię interesują bo o wszystkich pisac to sporo roboty.
Bogdzia 16:22, 25 sty 2017

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Dawno mnie nie bylo do zdrowia wracaj

Wracam
Bogdzia 16:25, 25 sty 2017

wiosny I kwitnacych rodkow u Ciebie czekam,co Ile cm radzilabysmi posadzic azalie karlowe? Czy wystarczy co 40cm.pytam bo widze ze masz juz duze takie azalie

Azalie miniaturowe bywaja większe i mniejsze, te mniejsze które mniej sie rozrastaja co 40cm bedzie dobrze , ale te wieksze jesli nie chcesz przesadzac to myślę ze z 60 cm, choc troche trzeba będzie poczekac zanim zajmą ten obszar.Są tez takie którym i m2 nie za dużo np Orlice.Jak sie nie chce duzych można ciąc i wtedy 40cm wystarczy.
Bogdzia 16:28, 25 sty 2017

Nikita napisał(a)
Bogdzia fajnie, że znowu jesteś aktywna.
Wszyscy czekamy na wiosnę...kolory...kwiaty...zapachy...
Słyszałam, że w lutym bedziemy wszystko robić, żeby nam czas w oczekiwaniu na wiosnę mijał jak najszybciej. Już się doczekać nie mogę.
Słodkie (czekoladowe) buziaki przesyłam.

Pierwsze spotkanie zarzadziła juz Renia a jak zaczniemy to juz poleci.Myślałam i ja zeby Was zaprosic ale na ulicy nie da sie ustawic aut bo nie byłoby przejazdu wiec trzeba czekac az śnieg stopnieje. Na początku marca Gardenia , jedziesz????
16:52, 25 sty 2017
Bogdzia napisał(a)

Azalie miniaturowe bywaja większe i mniejsze, te mniejsze które mniej sie rozrastaja co 40cm bedzie dobrze , ale te wieksze jesli nie chcesz przesadzac to myślę ze z 60 cm, choc troche trzeba będzie poczekac zanim zajmą ten obszar.Są tez takie którym i m2 nie za dużo np Orlice.Jak sie nie chce duzych można ciąc i wtedy 40cm wystarczy.

Dzieki za wskazówki

mam jedną taką mini mini do 40cm i dwie takie do 80cm

w razie czego ciąć będę

czyli jak będę mieć miejsce posadzę tak co ok.50-60cm a jak trochę mniej to 40cm

Dzięki Richie z Tarnowa też tnie,ładnie mu się zagęszczają i nie przeszkadza to w ich kwitnięciu
anka_ 17:00, 25 sty 2017

Bogdzia napisał(a)
Fenkuła jeszcze nie miałam ale pazia królowej kilka razy tak. A jakie motylki Cię interesują bo o wszystkich pisac to sporo roboty.
No jak pazia się doczekałam to teraz nr.1 na liście pożądanych to Fruczak gołąbek. I bardzo bym chciała obejrzeć dolinę motyli w Myślęcinku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 17:10, 25 sty 2017

Dzieki za wskazówki

mam jedną taką mini mini do 40cm i dwie takie do 80cm

w razie czego ciąć będę

czyli jak będę mieć miejsce posadzę tak co ok.50-60cm a jak trochę mniej to 40cm

Dzięki Richie z Tarnowa też tnie,ładnie mu się zagęszczają i nie przeszkadza to w ich kwitnięciu

Dobrze myślisz i tak zrób.
Bogdzia 17:16, 25 sty 2017

anka_ napisał(a)
No jak pazia się doczekałam to teraz nr.1 na liście pożądanych to Fruczak gołąbek. I bardzo bym chciała obejrzeć dolinę motyli w Myślęcinku.

Dla furczaka najlepsze rosliny to floksy, petunie,osty a dla jego gasienic wiciokrzew i przytulia.

dla pazia królowej dzika marchew, koper włoski, kminek, pietruszka,biedrzeniec.Powodzenia.

Za doliną motyli nie tesknie bo latem mam naprawde dużo motyli , tam pewnie wiecej gatunków i to mogłoby byc ciekawe.
Pszczelarnia 22:09, 25 sty 2017

Bo jak ręce rozłożysz to ptaki już na nie siadają.

Rh lubię, więc mają niezagrożoną pozycję. Przecież chciałam z nich nawet coś jak żywopłot zrobić. Tylko miejsca szukam.