Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 17:04, 27 sty 2017

Ale piękne zdjęcie zrobiłać, śliczne drzewa całe w szadzi, lubię takie widoki. Dobrze, że ci drogi nie posypali ani nie posolili, miałabyś brudną breję, a tak jedziesz powolutku, ale masz czysto i pięknie, Ja tak bym chciała, ale nie było u mnie śniegu, a szadź moją widziałaś
jankosia 17:55, 27 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Jeszcze mi zostało trochę z buntowniczej natury ale z realizacja odważnych planów coraz gorzej. To teraz wiem po kim masz charakterek bo wcale lepsza nie jesteśJa tak jak Ty do tych dużych wątków boję sie zaglądac. O nadrobieniu zaległosci mowy nie ma ale zeby chociaz cos napisac to kilka stron trzeba przeczytac a przy kilku wątkach to juz nie takie proste.U Ciebie jestem na bieżaco , choc sie nie ujawniłam tym razem.Co do marchewek masz racje , wszystkie dobre .Moze napiszę o tych motylach wiecej niech sie dziewczyny zainteresuja.Buziaki niepokorna duszo co u mnie wszystko widzisz a u siebie dużo mnieja moze nie mam racji bo w tym momencie pomyślałam o Twoich artykułach

Oj trochę jest w tym racji, że ja po tej babci poszłam. Obie jak nie zapieprzamy to jesteśmy nieszczęśliwe A jak się człowiek narobi to potem tak przyjemnie

Napisz coś o motylach koniecznie, ale jeszcze nie teraz bo znowu się zasiedzisz

Na ptakoliczenie to ja się nie nadaję niestety. Kilka gatunków rozpoznaję a cała reszta dla mnie to wróble albo "te większe wróble" Taki ładny atlas ptaków przecież mam w domu, ale jakoś tak... nie ciągnie mnie jednak. Niech sobie będą i już

O fotografowaniu fruczaka mogę coś podpowiedzieć. Jego łatwiej upolować niż motyla bo motyl to usiądzie to masz chwilę i odlatuje nie wiadomo dokąd. A fruczak jak podleci do kwiatka to go obskakuje dookoła. Więc jak widziałam fruczaka na rabacie to stałam z aparatem i jak podlatywał do kwiatka w moim zasięgu to jak on był na godzinie trzeciej to ka już miałam ostrość ustawioną i czekałam na godzinie dziewiątej. Autentyk. Za każdym niemal razem tak obskakiwał. Jedyne czego nie jestem pewna to czy robił to zgodnie ze wskazówkami zegara czy przeciwnie... Hmmm
sylwia_slomc... 18:10, 27 sty 2017

Bogdziu nie strasz mnie tymi suszami bo nie da rady pracować i podlać całego ogrodu Śliczne widoczki masz Cieszę się że już troszkę lepiej u Ciebie
Katkak 20:11, 27 sty 2017

Bożenko taka zima jest zachwycająca . U mnie też jeszcze dużo śniegu, a i mrozik trzyma solidny. Pozdrawiam .
pestka56 20:22, 27 sty 2017

Zachwycająco pięknie W mojej okolicy też kilka takich dni było. Dzięki temu lubię zimę
Margerytka40 20:56, 27 sty 2017

Bożenko,zaglądam do Ciebie ale głosu nie zabieram. Widzę że tu dyskusje o motylkach i ptaszkach a to nie jest mój konik:
Wystarczą mi gołębie mojego eMa
Liczyć ptaszków też chyba nie będę. Na teraz bardziej przyziemne zajęcia zajmują moją uwagę.
Kasya 21:50, 27 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

niesamowite
zachwycilam sie
Kasya 21:50, 27 sty 2017

az dubel sie zrobil
katel 23:57, 27 sty 2017

Cudowne te zimowe fotki, u nas na szczęście to samo, śnieg leży i dzięki temu tak jaśniej i przyjemniej jest. Najbardziej nie lubię jak pada i zaraz się topi i taka breja jest - a biała zima to co innego
Urszulla 08:33, 28 sty 2017

W tv widziałam te porozbijane auta. A to tak blisko Ciebie się działo. Pogoda dała o sobie znać z nienacka, masakra.

Ten śnieg w Twoim ogrodzie jest na wagę złota u mnie dziś przed wschodem słońca było -14st. A w dzień roztopy. Na szczęście roślinki trochę przykryte warstwa która tak szybko nie znika. Pozdrawiam, moje zdrowie wróciło do normy, sama byłam zdziwiona że tak nagle i kaszel ustąpił. Zioła szwedzkie kilka dni tylko piłam.