Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AGDULA 21:00, 28 sty 2017

Bogdziu zerknij do mnie, bo podpytuję Ciebie o rododendrony, o których pisałaś
Bogdzia 21:01, 28 sty 2017

Urszulla napisał(a)
W tv widziałam te porozbijane auta. A to tak blisko Ciebie się działo. Pogoda dała o sobie znać z nienacka, masakra.

Ten śnieg w Twoim ogrodzie jest na wagę złota u mnie dziś przed wschodem słońca było -14st. A w dzień roztopy. Na szczęście roślinki trochę przykryte warstwa która tak szybko nie znika. Pozdrawiam, moje zdrowie wróciło do normy, sama byłam zdziwiona że tak nagle i kaszel ustąpił. Zioła szwedzkie kilka dni tylko piłam.

Super Ula ze juz dobrze ze zdrówkiem, zioła szwedzkie pewnie podzialały.Pozdrówka.
Bogdzia 21:03, 28 sty 2017

AGDULA napisał(a)
O matko jaka zima u Ciebie! To wiosny nic nie widać

Fakt u mnie wiosny zupełnie dopatrzec sie nie można.
Bogdzia 21:03, 28 sty 2017

AGDULA napisał(a)
Bogdziu zerknij do mnie, bo podpytuję Ciebie o rododendrony, o których pisałaś

ide.
Margarete 21:03, 28 sty 2017

Ale fajne fotki z szadzią na drzewach zrobiłaś. U mnie tak samo drzewa i płoty i nawet klamki oszadziałe...A gorzej że skrobaniem szyb w aucie...No ale trudno albo albo...
Śniegu też dużo u nas, choć w ogrodzie już w miejscach gdzie idzie ciepłociąg zaczyna prześwitywać trawa.
Ptaki jedzą jak szalone, podwójne porcje w porównaniu do grudnia, bo noce jednak mroźne wciąż.
Dobrze że mam kominek to rozgrzewamy się choć mam wyrzuty sumienia że się do smogu dokładam...Ale palę tylko suchym, sezonowanym drewnem więc może nie tak bardzo...
Bogdzia 21:09, 28 sty 2017

anka_ napisał(a)

U mnie nie ma Bożenko tak dużo gatunków jak u ciebie: 9 przy karmniku i 6 na spacerze.

To wcale nie mało, u mnie jeszcze nie ma żadnych przylatujacych, za duży śnieg nie miałyby co jesc.
Bogdzia 21:12, 28 sty 2017

Margarete napisał(a)
Ale fajne fotki z szadzią na drzewach zrobiłaś. U mnie tak samo drzewa i płoty i nawet klamki oszadziałe...A gorzej że skrobaniem szyb w aucie...No ale trudno albo albo...
Śniegu też dużo u nas, choć w ogrodzie już w miejscach gdzie idzie ciepłociąg zaczyna prześwitywać trawa.
Ptaki jedzą jak szalone, podwójne porcje w porównaniu do grudnia, bo noce jednak mroźne wciąż.
Dobrze że mam kominek to rozgrzewamy się choć mam wyrzuty sumienia że się do smogu dokładam...Ale palę tylko suchym, sezonowanym drewnem więc może nie tak bardzo...

Skrobanie auta to przykra robota szczególnie jak sie człowiek spieszy.Suche drewno ładnie sie spala wiec się nie martw za bardzo, ludzie wszystko palą a najgorzej że plastik.Do wiosny coraz blizej, bedzie milej.
Bogdzia 21:20, 28 sty 2017

yolka napisał(a)
Ale piękne zdjęcie zrobiłać, śliczne drzewa całe w szadzi, lubię takie widoki. Dobrze, że ci drogi nie posypali ani nie posolili, miałabyś brudną breję, a tak jedziesz powolutku, ale masz czysto i pięknie, Ja tak bym chciała, ale nie było u mnie śniegu, a szadź moją widziałaś

Widziałam u Ciebie , zdjecia jak z bajki.
Bogdzia 21:23, 28 sty 2017

jankosia napisał(a)

Oj trochę jest w tym racji, że ja po tej babci poszłam. Obie jak nie zapieprzamy to jesteśmy nieszczęśliwe A jak się człowiek narobi to potem tak przyjemnie

Też tak lubię
Bogdzia 21:24, 28 sty 2017

jankosia napisał(a)

O fotografowaniu fruczaka mogę coś podpowiedzieć. Jego łatwiej upolować niż motyla bo motyl to usiądzie to masz chwilę i odlatuje nie wiadomo dokąd. A fruczak jak podleci do kwiatka to go obskakuje dookoła. Więc jak widziałam fruczaka na rabacie to stałam z aparatem i jak podlatywał do kwiatka w moim zasięgu to jak on był na godzinie trzeciej to ka już miałam ostrość ustawioną i czekałam na godzinie dziewiątej. Autentyk. Za każdym niemal razem tak obskakiwał. Jedyne czego nie jestem pewna to czy robił to zgodnie ze wskazówkami zegara czy przeciwnie... Hmmm

To Twoje furczaki inne niz moje bo moje z kwiatka na kwiatek w bardzo szybkim tempie i naprawde trudno im zrobic zdjecie.