Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:27, 28 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bogdziu nie strasz mnie tymi suszami bo nie da rady pracować i podlać całego ogrodu Śliczne widoczki masz Cieszę się że już troszkę lepiej u Ciebie

Sylwia ja tez sie zapowiadanej suszy boję. W2015 r nocami podlewałam a w kranie wody nie było. Od 1 kwietnia do końca sierpnia spadło u mnie tylko 2l deszczu na m2.
Bogdzia 21:28, 28 sty 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko taka zima jest zachwycająca . U mnie też jeszcze dużo śniegu, a i mrozik trzyma solidny. Pozdrawiam .

To u mnie tak samo.
Bogdzia 21:30, 28 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Zachwycająco pięknie W mojej okolicy też kilka takich dni było. Dzięki temu lubię zimę

Szadz w zimie to piękne zjawisko. U mnie w tym roku była wyjątkowo długo bo na pewno 2 tygodnie bez przerwy a moze nawet i dłużej.
Bogdzia 21:31, 28 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Bożenko,zaglądam do Ciebie ale głosu nie zabieram. Widzę że tu dyskusje o motylkach i ptaszkach a to nie jest mój konik:
Wystarczą mi gołębie mojego eMa
Liczyć ptaszków też chyba nie będę. Na teraz bardziej przyziemne zajęcia zajmują moją uwagę.

Zaglądam do Ciebie systematycznie,wiem że plany cały czas robisz.
Bogdzia 21:32, 28 sty 2017

Kasya napisał(a)

niesamowite
zachwycilam sie

Fajnie ze Ci sie podoba.Pozdrówka.
Gabriela 22:19, 28 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Gabrysiu to nie sikorka to ptak którego trudniej spotkac niz sikorkę bo to samica gila.

No i widzisz, jak ja się znam na ptakach. Sporo ich jest u mnie teraz w ogrodzie, ale samczyków nie widziałam, wiem jak wyglądają, mają czerwone brzuszki. Ciekawe, że same są te damy.
kamila66 23:00, 28 sty 2017

W tym roku mamy wyjątkowo malowniczą zimę. U mnie staje się coraz bardziej niebezpieczna wszędzie dookoła na drogach i chodnikach mamy lodowisko. Dzisiejsza noc ma być jeszcze bardzo mroźna kolejne już na małym minusie.
Nikita 00:15, 29 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Niesamowite te zdjęcia Bogdziu. Aż uwierzyć się nie chce, że w jednym miejscu ta sama mgła tak pięknie pomalowała drzewa a w drugim tyle nieszczęścia spowodowała (mam na myśli te karambole pod Piotrkowem).
U mnie w tej chwili na termometrze -5 stopni...pewnie rano będę musiała znowu skrobać auto...ostatnio zamarzły mi szyby nawet od wewnątrz!
Ale zapowiadają teraz dwa tygodnie temperatur plusowych...zobaczymy czy się sprawdzą prognozy.
Upałów letnich też się boję, bo ja przecież tylko w weekendy bywam w "szmaragdowym". Przez pozostałe 5 dni w tygodniu słonko grzeje a wody nie ma kto odkręcić !!!
pestka56 01:16, 29 sty 2017

Mnie ptaszki dziś olały, albo były, gdy mnie nie było. Zauważyłam tylko takiego jednego z żółtym dziobem i nakrapianymi piórkami.
pestka56 01:17, 29 sty 2017

Nikita napisał(a)

Upałów letnich też się boję, bo ja przecież tylko w weekendy bywam w "szmaragdowym". Przez pozostałe 5 dni w tygodniu słonko grzeje a wody nie ma kto odkręcić !!!

Jakbyś położyła linie kroplujące i zainstalowała czasowe włączniki wody ???