Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:19, 20 lut 2017

Kindzia napisał(a)
Bogdziu, słyszałam o Twojej rekonwalescencji. Zdrowiej!

Buziaki

Kasiu miło że jestes. Byłam dzis u Ciebie ale nie pisałam bo bez logowania po ogrodach chodziłam.Moje oczy w koncu nadaja sie do patrzenia choc pewne zastrzezenia są ale da sie przeżyc.Buziaki.
Bogdzia 21:22, 20 lut 2017

mikina34 napisał(a)

Bogdziu, przyznam,że noszę się zamiarem założenia wątku już jakiś czas i pewnie niedługo to nastąpi, tyle, ze u mnie to w większości ugór nie ogród i nie ma za bardzo się czym chwalić . Ale już jest postep, bo kolejny raz zauważam, że łatwiej jest się komunikować i pracować na "żywym organizmie"... powoli dojrzewam
Ale jestem stałą obserwatorką i cichym podglądaczem naszej łódzkiej grupy

Ja głosuje za załozeniem watku wtedy łatwiej ogród zmieniac bo dziewczyny pomogą i kontakt bliższy można nawiązac.
Bogdzia 21:27, 20 lut 2017

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, chyba wiosna przychodzi małymi krokami. Grunt że już powyżej 0st. szukam pozytywnych rzeczy żeby jakoś żyć w tych trudnych czasach od jutra opady, które też trzeba przeczekać chciałoby się wyjść do ogrodu

U mnie tez ma padac ale ja nigdy przeciw deszczom nie jestem , niech pada .U mnie jeszcze dużo śniegu więc deszcz moze roztopi. To dzisiejsze zdjecia

Bogdzia 21:28, 20 lut 2017

abiko napisał(a)

przypomniałam sobie jak powiedziałam mojemu mężowi, że lepszy głodny storczyk niż przenawożony popatrzył na mnie jak na wariatkę i okrzyknął złotą myślą, ale to przecież prawda w stosunku do każdej rośliny

To prawda, lepiej nic nie dac niz spalic za dużą dawką nawozu.
Bogdzia 21:30, 20 lut 2017

abiko napisał(a)

Dwa mam takie niepewne, jeden uwielbiany przez opuchlaki I tak planuję go przesadzić. Niestety nie mam cienia za dużo i to jest problem dość duży.
Może przesadzenie w nowe miejsce z nową ziemią coś im pomoże.

Agnieszko dla nich najgorsza jest susza fizjologiczna czyli słońce pod koniec zimy gdy jeszcze ziemia zamarznięta i tu pomaga osłonięcie ich od strony południowej, np posadzenie na południowej stronie płotu ale tak by za nimi były krzaki lub drzewa , nie musi tam byc cień, osłoniecie wystarczy.
an_tre 21:51, 20 lut 2017

Bogdziu ta upragniona wiosenka chyba się zbliża, zdrobiło się cieplej nawet w nocy nie podmarza, a teraz pada deszcz, będzie błotko
macham w twoim kierunku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:52, 20 lut 2017

an_tre napisał(a)
Bogdziu ta upragniona wiosenka chyba się zbliża, zdrobiło się cieplej nawet w nocy nie podmarza, a teraz pada deszcz, będzie błotko
macham w twoim kierunku

Ty u mnie a ja u Ciebie. Tez licze ze deszcz rozprawi sie ze sniegiem
an_tre 22:01, 20 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Ty u mnie a ja u Ciebie. Tez licze ze deszcz rozprawi sie ze sniegiem
Fajnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 22:28, 20 lut 2017

Bogdziu u mnie leje....i temperatura o 22:00 wynosiła +6

Az sie nadziwić nie moge, ze u Was wciąż tak duzo śniegu
hankaandrus_44 22:39, 20 lut 2017

U mnie też leje od rana, ale może sie wypadAa na najbliższe 24 godziny? Chociaz tyle.