Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 21:08, 05 mar 2017

Bożenko, przyjedziecie znowu na warsztaty rozane ?
ana_art 21:27, 05 mar 2017

ooo ile już krokusów u mnie dzisiaj pojedyncze sztuki
hanka_andrus 21:29, 05 mar 2017

TYle postów, zajrzałam! I piękną wiosnę ujrzałam! Niestety u mnie nie kipi, paliwo coś szwankuje, i co wyjrzy słońce do grzania gotowe, to wnet czapę z chmur naciąga na głowę. A z podgrzanej chmury, jak wiecie, "woda spada na dół", a gdzie? Do mnie, wiadomo!

Pozdrawiam!
anna_t 23:07, 05 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Asiu trzeba sadzic te wczesnie kwitnące i wtedy wiosne masz wczesnie.
Bożena a co np?
Tylko odmian tulipanów mi nie pisz bo ich nie znoszę
Kocham Twoje fotki...........
Urszulla 05:35, 06 mar 2017

Jaka cudna wiosna kipi. U mnie zacznie się później bo krokusow nie mam- te paskudy nornice grasowaly.
wiunia 06:26, 06 mar 2017

Jaki to piękny widok tyle kwiecia jak człowiek po zimie spragniony kolorków w ogrodzie
Bogdziu czy nawozem do magnolii mogę podsypać rododendrony i hortensje? Mam dwie małe magnolie , a eMuś kupił mi duuużą pakę nawozupomyślałam, żeby wykorzystać pod hortki i rodki? Jak sądzisz? Kiedys u kogoś czytalam, że tak robi ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo , żeby sprawdzić i potwierdzić
yolka 07:31, 06 mar 2017

Wiosna stała się faktem u mnie bez kwiatkowo na razie
Katkak 07:50, 06 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Czuję sie wyściskana

Tak ma być Bozenko kochana .
makadamia 07:52, 06 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Jakos obawiam sie ze jak go potniesz to nerwowo nie wytrzymasz i wyrzucisz bo na nowe pędy które dałyby satysfakcje trzeba będzie poczekac minimum 3 lata jesli dobrze pójdzie a moze byc i dłużej.Jeśli koniecznie chcesz go ciąc to dosc nisko.Ja jednak bym go zostawiła i czekała az sie sam zagesci , jaki jest taki jest co z tego ze ażurowy, niektórzy własnie takie lubią a on z czasem sie zagęsci.

Aż trzy lata?! To faktycznie dużo - myślałam że najdalej w następnym sezonie. Nie zdążyłam doczytać tej informacji i oczywiście w sobotę ciachnęłam tego rodka.
Przepraszam, że nie posłuchałam Twojej rady, ale jak mu się w sobotę przyglądałam, to raczej nie widziałam uśpionych pąków na gałęziach. Jak go obserwowałam od trzech lat, to nowe liście wypuszczał tylko na końcach gałęzi. Kilka nowych gałązek wypuścił jedynie od korzenia. Także nie wiem, czy sam z siebie by się zagęścił.

W każdym razie, mam z nim większy problem, bo jak sprawdziłam ph, to okazało się, że ciągle jest 7, mimo różnych moich zabiegów zeszłej jesieni. I to jest podstawowy problem, z którym muszę się najpierw uporać.

Krokusiki u Ciebie cudne - u mnie dopiero kły wystawiają
Kindzia 09:43, 06 mar 2017

Ile już kwiecia u Ciebie Bogdziu U mnie pojedyncze krokuski i nowiutkie przebiśniegi Ale zdjęć jeszcze nie zgrałam. Dzieci mnie obsiadły i czasu nie było na kompa...