TYle postów, zajrzałam! I piękną wiosnę ujrzałam! Niestety u mnie nie kipi, paliwo coś szwankuje, i co wyjrzy słońce do grzania gotowe, to wnet czapę z chmur naciąga na głowę. A z podgrzanej chmury, jak wiecie, "woda spada na dół", a gdzie? Do mnie, wiadomo!
Pozdrawiam!
Jaki to piękny widok tyle kwiecia jak człowiek po zimie spragniony kolorków w ogrodzie
Bogdziu czy nawozem do magnolii mogę podsypać rododendrony i hortensje? Mam dwie małe magnolie , a eMuś kupił mi duuużą pakę nawozupomyślałam, żeby wykorzystać pod hortki i rodki? Jak sądzisz? Kiedys u kogoś czytalam, że tak robi ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo , żeby sprawdzić i potwierdzić
Aż trzy lata?! To faktycznie dużo - myślałam że najdalej w następnym sezonie. Nie zdążyłam doczytać tej informacji i oczywiście w sobotę ciachnęłam tego rodka.
Przepraszam, że nie posłuchałam Twojej rady, ale jak mu się w sobotę przyglądałam, to raczej nie widziałam uśpionych pąków na gałęziach. Jak go obserwowałam od trzech lat, to nowe liście wypuszczał tylko na końcach gałęzi. Kilka nowych gałązek wypuścił jedynie od korzenia. Także nie wiem, czy sam z siebie by się zagęścił.
W każdym razie, mam z nim większy problem, bo jak sprawdziłam ph, to okazało się, że ciągle jest 7, mimo różnych moich zabiegów zeszłej jesieni. I to jest podstawowy problem, z którym muszę się najpierw uporać.
Krokusiki u Ciebie cudne - u mnie dopiero kły wystawiają
Ile już kwiecia u Ciebie Bogdziu U mnie pojedyncze krokuski i nowiutkie przebiśniegi Ale zdjęć jeszcze nie zgrałam. Dzieci mnie obsiadły i czasu nie było na kompa...