Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Makusia 08:08, 22 sie 2017

Dzień dobry Bogdziu,
miło było mi Cię poznać u Krysi Wprawdzie do Twojego wątku wpadam i podczytuję, choć przyznaję się, ze nie jestem na bieżąco. Korzystałam już kilkukrotnie z Twojej wiedzy przy okazji wyboru i sadzenia rododendronów, więc tym milej było móc poznać Cię osobiście
Pszczelarnia 11:49, 22 sie 2017

Czyli trzeba się cieszyć chwilą.

Dzięki Waszym spotkaniom - mam wrażenie, jakbym znała Kasię z jej ogrodem. Odczuwam wielką osobistą stratę.
Bogdzia 16:52, 22 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Blue Tit Magor po 10 latach 1,20 m wysokości i około 0,90 m szerokości

Tak to prawda.To rózanecznik który rosnie stosunkowo wolno i na początku można je posadzic bliżej siebie a później posadzic jeszcze raz ale juz szerzej , dobrze to wpłynie na jego rozwój bo jak dostanie nowy torf to będzie dużo lepiej odżywiony.
Bogdzia 16:54, 22 sie 2017

Margarete napisał(a)
Wrzuciłam u siebie fotki z wyjazdu - to enklawa ptactwa- Rezerwat Stawów Milickich i cała Dolina Baryczy - cudne miejsce do obserwacji łabędzi, kormoranów, czapli, perkozów, dzikich gęsi i innego ptactwa - na pewno by ci się spodobało . Polecam to niedaleko od nas i nie ma takich dzikich tłumów jak w innych wakacyjnych miejscowościach.

Gosiu byłam u Ciebie i widziałam Twoje piękne zdjecia a o stawach Milickich mam na płycie ładny film, mój syn jeździł tam czasem na ryby. Dzieki że o mnie pamiętasz.
Bogdzia 16:56, 22 sie 2017

Makusia napisał(a)
Dzień dobry Bogdziu,
miło było mi Cię poznać u Krysi Wprawdzie do Twojego wątku wpadam i podczytuję, choć przyznaję się, ze nie jestem na bieżąco. Korzystałam już kilkukrotnie z Twojej wiedzy przy okazji wyboru i sadzenia rododendronów, więc tym milej było móc poznać Cię osobiście

Makusiu mnie tez było bardzo miło Cię poznac choc musiałam Cię juz widziec gdzies na zdjeciach bo tak własnie przed spotkaniem miałam wyobrazenie o Twoim wygladzie, to chyba nie telepatia tylko gdzies widziane zdjecia.To do nastepnego spotkania.
Bogdzia 16:59, 22 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Czyli trzeba się cieszyć chwilą.

Dzięki Waszym spotkaniom - mam wrażenie, jakbym znała Kasię z jej ogrodem. Odczuwam wielką osobistą stratę.

Faktycznie trzeba sie cieszyc chwilą bo czasem zycie nas zaskakuje. Ja umawiałam sie z Kasią na wyjazd do Skierniewic , Robert mówił że nie mógł byc u Niej w tym roku i szykował sie na przyszły , nikt z nas nie spodziewał sie ze tak szybko od nas odejdzie. Wczoraj Ja pozegnalismy........bardzo to smutne.
Bogdzia 17:01, 22 sie 2017

Wszystkim dziekuje za ciepłe i miłe słowa o Kasi oraz Jej zdjecia, okazuje sie że zostają tylko wspomnienia i trzeba ich nazbierac by o kims kto odszedł pamiętac, nasze spotkania są wspaniała okazją.
anbu 17:58, 22 sie 2017

Bogdzia napisał(a)

Tak to prawda.To rózanecznik który rosnie stosunkowo wolno i na początku można je posadzic bliżej siebie a później posadzic jeszcze raz ale juz szerzej , dobrze to wpłynie na jego rozwój bo jak dostanie nowy torf to będzie dużo lepiej odżywiony.

Bardzo cenna informacja
Makusia 19:29, 22 sie 2017

Bogdzia napisał(a)

Makusiu mnie tez było bardzo miło Cię poznac choc musiałam Cię juz widziec gdzies na zdjeciach bo tak własnie przed spotkaniem miałam wyobrazenie o Twoim wygladzie, to chyba nie telepatia tylko gdzies widziane zdjecia.To do nastepnego spotkania.

Bogdziu szansa jedyna, że na zdjęciach ze Skierniewic z września, ale raczej obstawiam telepatię
Do zobaczenia, a póki co będę oglądać Ciebie wirtualnie
Nikita 21:17, 22 sie 2017

Bogdziu, wstawiam fotki ptaszka o którym rozmawiałyśmy w niedzielę. Cały dzień skakał po trawniku, w ogóle nie fruwał. Może ma gdzieś gniazdo. Podchodził do mnie na odległość 2 metrów. Boję się o niego, bo u mnie przychodzą koty od sąsiadów.