Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:54, 27 sie 2017

Kasya napisał(a)
Ja tez pozdrawiam
Wiesz ze rododendron kokardia mi caly czas kwitnie ?....rozkwitly wszystkie paki ale kolejno, teraz juz chyba ostatni...
Zaczal pierwsze kwitnienie na paczatku lipca i tak do tej pory...

No to miałam rację że on ze szklarni był i nietypowo pąki zawiązał. Nie wiadomo czy zawiąże pąki na przyszły rok , możesz miec jeden rok bez kwitnienia ale jesli jesień bedzie długa to moze zawiazac i wiosna zakwitnąc.
Gosiek33 07:45, 28 sie 2017

Bogdziu czy można jeszcze teraz przesadzić azalię?
Bogdzia 15:30, 28 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu czy można jeszcze teraz przesadzić azalię?

W zasadzie mozna ale jesli ma bardzo zielone liscie to jeszcze do dwóch tygodni poczekaj , jesli nie są intensywnie zielone to przesadz , choc ja najbardziej lubię przesadzac jak tylko ziemia rozmarznie czyli bardzo wczesna wiosna a własciwie końcem zimy.
Nikita 16:52, 28 sie 2017

W weekend obserwowałam czy ten mój ptaszek się nie pojawi, ale go nie było. Mam nadzieje, że nic mu się nie stało.
Gosiek33 13:58, 29 sie 2017

Bogdzia napisał(a)

W zasadzie mozna ale jesli ma bardzo zielone liscie to jeszcze do dwóch tygodni poczekaj , jesli nie są intensywnie zielone to przesadz , choc ja najbardziej lubię przesadzac jak tylko ziemia rozmarznie czyli bardzo wczesna wiosna a własciwie końcem zimy.

Dziękuję Bogdziu, tyle czekałam to jeszcze trochę poczekam
Pszczelarnia 14:55, 29 sie 2017

mira napisał(a)
Bogdzia doczytałam....żal, żal i smutek i zaduma....

Bogdzia dumam sobie jak to jest dokarmiamy ptaki a te zjdają z ogrodów wszystko a podobno kilka lat temu tak nie było - nie wiem co mysleć

pozdrawiam

U mnie ptaki zmiatają wszystkie jagodowe. Zlatują się z całej okolicy. No nic, będę zakładać firanki (przynajmniej będzie pożytek z firanek).

Ale wiem, że robią dobrą sanitarną robotę w ogrodzie.

Cieszyłam się na świdośliwę i aronię i derenie - trudno okryć taki wieki krzew.

anka_ 15:01, 29 sie 2017

Kurczę, to moje ptaki jakieś wybredne? (na szczęście... ) Nie ruszają dereni ani borówek czy aronii. Choć świdosliwę obżarły. Naloty robią na jarząby i kaliny. No i zawsze sieję pas słonecznika specjalnie dla nich...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 18:04, 03 wrz 2017

Dwa razy umarzły do zera.. całe liście.. i pomimo to jeden kwiat jest

Szok... bo myślałam, że nawet krzak nie przeżyje
Kasiek 21:59, 03 wrz 2017

Bozenko, moje rododendrony cunningham white kwitna, jakos nie moge sobie przypomniec aby kiedykolwiek we wrzesniu mi zakwitly
Bogdzia 18:06, 04 wrz 2017

Nikita napisał(a)
W weekend obserwowałam czy ten mój ptaszek się nie pojawi, ale go nie było. Mam nadzieje, że nic mu się nie stało.

Na pewno nauczył juz się dobrze fruwac i teraz nie przebywa tak dużo na ziemii. Juz sobie poradzi.