Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 21:26, 22 sie 2017

Wygląda jak samica kosa...chociaż może trochę za długi na ten ogonek....nie wiem.....ale ja nie jestem fachowcem w tym zakresie.. Bogdzia mnie pewnie wyśmieje że to nietrafiony strzał.
rozark 11:30, 23 sie 2017

ja tez uważam że to pani kos
Bogdzia 12:12, 23 sie 2017

Tak rzeczywiście wygląda pani kos ale nie tylko ona bo równiez młode które dopiero wyleciały z gniazda i to jest młody kos, młode lubią tak po ziemi chodzic i mniej sie boja bo jeszcze nie mają złych doswiadczeń.
Gosiu czy ja sie kiedykolwiek wysmiewałam jesli ktos nie umiał rozpoznac ptaka????????A Ty akurat umiałas.
Bogdzia 12:13, 23 sie 2017

Makusia napisał(a)

Bogdziu szansa jedyna, że na zdjęciach ze Skierniewic z września, ale raczej obstawiam telepatię
Do zobaczenia, a póki co będę oglądać Ciebie wirtualnie

A nie spotkałyśmy się w Skierniewicach? Chyba tak.
AnnaCh 12:19, 23 sie 2017

Bogdzia napisał(a)
A nie spotkałyśmy się w Skierniewicach? Chyba tak.
Chyba nie, bo Wy wtedy z Magdą, Małgosią i Karolą jechałyście chyba gdzieś dalej w Polskę, do Joli i nie widziałyśmy się z Wami.
mira 22:33, 23 sie 2017

Bogdzia doczytałam....żal, żal i smutek i zaduma....

Bogdzia dumam sobie jak to jest dokarmiamy ptaki a te zjdają z ogrodów wszystko a podobno kilka lat temu tak nie było - nie wiem co mysleć

pozdrawiam

Urszulla 03:19, 24 sie 2017

Nikita napisał(a)
Bogdziu, wstawiam fotki ptaszka o którym rozmawiałyśmy w niedzielę. Cały dzień skakał po trawniku, w ogóle nie fruwał. Może ma gdzieś gniazdo. Podchodził do mnie na odległość 2 metrów. Boję się o niego, bo u mnie przychodzą koty od sąsiadów.

Mój pies mi wpuści żadnego kota a ptakom pozwala na wszystko kocham go za to
Margarete 10:24, 24 sie 2017

Bogdzia napisał(a)
Tak rzeczywiście wygląda pani kos ale nie tylko ona bo równiez młode które dopiero wyleciały z gniazda i to jest młody kos, młode lubią tak po ziemi chodzic i mniej sie boja bo jeszcze nie mają złych doswiadczeń.
Gosiu czy ja sie kiedykolwiek wysmiewałam jesli ktos nie umiał rozpoznac ptaka????????A Ty akurat umiałas.

Hurra! dobrze odpowiedziałam
Nie, nie wysmiewałaś sie Bożenko - to był żart przecież

U mnie kosów dużo, i pań i panów - szczególnie jak skoszę świeżo trawnik, już pisałam kiedyś że mała przerwa w koszeniu a one już są i wyskubują ze świeżo skoszonych fragmentów to co dla nich najlepsze, zupełnie tak jakby czekały obok a dźwięk kosiarki był dla nich sygnałem że będzie łatwa wyżerka...
Justyna 20:45, 27 sie 2017

Bogdziu, zaglądam i zostawiam ciepłe pozdrowienia :*
Kasya 20:47, 27 sie 2017

Ja tez pozdrawiam
Wiesz ze rododendron kokardia mi caly czas kwitnie ?....rozkwitly wszystkie paki ale kolejno, teraz juz chyba ostatni...
Zaczal pierwsze kwitnienie na paczatku lipca i tak do tej pory...