Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

paniprzyroda 22:06, 02 mar 2018

Jeszcze troszkę i może chociaż te siarczyste mrozy ustąpią, to wczesne cebulowe ruszą. Pozdrawiam piątkowo, wreszcie sobota i jutro może ruszę z pierwszymi wysiewami. A na Twoim szerokim parapecie już coś kiełkuje?
m_gocha 23:25, 02 mar 2018

Bogdziu jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy! Znasz się na rododendronach i azaliach, ptakach i jeszcze na liliach!
Pozdrawiam
Milka 07:29, 03 mar 2018

Bozenko, dawaj jakies fotki
Moj młody pies Leos okropnie polamal rodki pod murem, nie wiem kiedy urosną, takie biedne...
Powoli mróz ma odpuszczac, tez mam mrozy i gola ziemię, jedynie położenie ogrodu mnie ratuje, buziak
Basilikum 09:15, 03 mar 2018

Bozenko wiesz co to za ptaszek sie u mnie stoluje?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8103-pod-bialo-niebieska-chmurka-moj-bawarski-ogrod-na-wsi?page=54#post_9
Bogdzia 13:38, 03 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Bożenko zajrzyj do mnie jak będziesz bo męczy mnie jeden ptaszek do rozpoznania a Ty się znasz na ptaszkach Pozdrawiam cieplutko bo u nas też zimnica straszna i bez śniegu

Byłam.
Bogdzia 13:43, 03 mar 2018

paniprzyroda napisał(a)
Jeszcze troszkę i może chociaż te siarczyste mrozy ustąpią, to wczesne cebulowe ruszą. Pozdrawiam piątkowo, wreszcie sobota i jutro może ruszę z pierwszymi wysiewami. A na Twoim szerokim parapecie już coś kiełkuje?

Mariolko ja nie czekam na poprawę pogody , myśle ze zawał dostane jak zobacze pomarzniete ranniki i przebiśniegi.Nic w tym roku nie wysiewam , nie wiem czy wogóle będę cos w ogrodzie robic bo ile można miec strat i tych okropnych zim,rok w rok to samo , juz mnie to tak wkurza ze chyba zostawię i niech przyroda robi co chce.
Bogdzia 13:44, 03 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Bogdziu jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy! Znasz się na rododendronach i azaliach, ptakach i jeszcze na liliach!
Pozdrawiam

Gosiu żadna moja mądrosc , jak sie ma jakis gatunek to łatwo sie u innych rozpozna.
Bogdzia 13:52, 03 mar 2018

Milka napisał(a)
Bozenko, dawaj jakies fotki
Moj młody pies Leos okropnie polamal rodki pod murem, nie wiem kiedy urosną, takie biedne...
Powoli mróz ma odpuszczac, tez mam mrozy i gola ziemię, jedynie położenie ogrodu mnie ratuje, buziak

Ja między innymi dlatego nie chce miec psa, własciwie powody sa dwa, nie chcę miec sytuacji kiedy trzeba go uśpic bo nie ma innego wyjścia a serce pęka a druga to własnie zniszczenia w ogrodzie, pies potrzebuje ruchu i niestety duzo przy tej okazji zniszczy. Zdjecia mogę dac tylko z tamtego roku bo w tym jeszcze wszystko zmarzniete, -13 0 7,30 rano było a w tamtym roku mam zapisane że dzis było +8 stopni.To zdjęcia z 1 marca w tamtym roku.

Bogdzia 13:52, 03 mar 2018

Basilikum napisał(a)
Bozenko wiesz co to za ptaszek sie u mnie stoluje?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8103-pod-bialo-niebieska-chmurka-moj-bawarski-ogrod-na-wsi?page=54#post_9

Byłam.
hankaandrus_44 14:50, 03 mar 2018

Bożenko, przyzwyczaiła nas przyroda do wczesnych wiosen. A tu trzeba brać poprawki na inne pogodowe niespodzianki. Ja nie wiem co zastane w ogrodzie po zimie. Będzie co ma być - płakać nie będę. Życzę kwitnących wiosennych tak jak co roku.