Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:39, 23 lut 2018

mirkaka napisał(a)
U mnie trochę śniegu jest, ale to za mało żeby coś ochroniło. Wczoraj fajnie padał wieczorem ale dzisiaj słonko stopiło. Miejmy nadzieję że roślinki wytrzymają ten mróz, ma być tylko kilka dni a potem ocieplenie. A w połowie marca już na plusie

Byle te mrozy przetrzymac. Nie byłoby tak źle gdyby był śnieg bo -15 jakie zapowiadają to na polskie warunki normalny mróz ale jak jest śnieg to roślinom nie zaszkodzi a bez sniegu moze byc marnie tym bardziej z tymi które juz chciały kwitnąc.
Katkak 20:39, 23 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

Kasiu wcale zdjec nie robię , tyle ich juz narobiłam że przestały byc atrakcja , no musiałyby jakieś nowe ptaki przyleciec a jakos nie chcą.

Dla nas są wielką atrakcją
Bogdzia 20:39, 23 lut 2018

Mala_Mi napisał(a)
Nieczasowa jestem, ale przyszłam się pochwalić że mam nowego ptaka do kolekcji.. czeczotkę Fotkę wrzuciłam u siebie

Byłam , sliczna.
Bogdzia 20:41, 23 lut 2018

m_gocha napisał(a)
Dzięki Bogdziu za odpowiedź. Szkoda, że na korzonki i nowe Rh nie mogę liczyć . Na razie zostawiam we flakonie - nawet ładnie wyglądają z tymi skórzastymi liśćmi i ładnie nabrzmiałymi pąkami. A może zakwitną?
Szybkiej wiosny życzę

Chyba i na kwitnienie nie ma co liczyc bo za długo by w tym wazonie musiały stac, na razie pąki mają mocno zaciśnięte.Też na wiosnę czekam .Pozdrówka.
Bogdzia 20:43, 23 lut 2018

Ewa777 napisał(a)
Przy tych mrozach wszystkie moje rh mają pozwijane listki.

Moje niektóre wyglądaja jakby juz nie żyły , nie lubię na nie patrzec jak są mrozy bo trudno uwierzyc że tak może wyglądac żywa roślina.
Bogdzia 20:45, 23 lut 2018

Justyna napisał(a)
Pozdrawiam rododendronową królową :*
Już niedługo Twoje krokusowe i prymulkowe poletka będą czarowały A potem piwonie, koperkowe... I rh

Justynko to u Ciebie juz czarują , moje też miały ochotę ale przyszedł mróz i nie wiadomo czy go przetrzymaja. Tego Waszego położenia na południu zazdroszczę bardzo.Pozdrówka ślę.
Bogdzia 20:46, 23 lut 2018

Katkak napisał(a)

Dla nas są wielką atrakcją

Teraz zagladam do Was i sie cieszę ze robicie wcale nie mniej niz wtedy gdy ja robiłam.
Katkak 20:54, 23 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

Teraz zagladam do Was i sie cieszę ze robicie wcale nie mniej niz wtedy gdy ja robiłam.

Oj ja coś w tej zimy w sen zimowy forumowo zapadłam .
Bogdzia 20:58, 23 lut 2018

Katkak napisał(a)

Oj ja coś w tej zimy w sen zimowy forumowo zapadłam .

Ja też , moze nawet nie w sen ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia, przez tyle lat i tyle stron i tak za dużo sie nagadałam. Przyjdzie wiosna to sie Ogrodowisko ożywi.
jolanka 21:45, 23 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

Mnie tak brakuje dobrych zdjęć skrzydlatych, że uprosiłam aby jutro eM postawił karmnik na tarasie pod oknem kuchennym tak jak bylo w ub roku. W tym roku postawił klatko-karmnik dużo dalej bo jak twierdził, sprzatać po nich na tarasie nie będzie i zdjęcia nie są fajne Za daleko.
Skoro zmienił zdanie to chyba jemu też tego brakuje