Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margerytka40 09:32, 25 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

Byle te mrozy przetrzymac. Nie byłoby tak źle gdyby był śnieg bo -15 jakie zapowiadają to na polskie warunki normalny mróz ale jak jest śnieg to roślinom nie zaszkodzi a bez sniegu moze byc marnie tym bardziej z tymi które juz chciały kwitnąc.

No to troszkę śniegu mamy ,strasznie mnie ucieszył ten śnieg . Tylko czy ta mikroskopijna ilość wystarczy
Urszulla 11:20, 25 lut 2018

U mnie -10st ale kołderka jest. Przynoszę Ci motylki własnej roboty, żeby przetrwać tą zimę, mam nadzieję że Ci się spodobają i nie zaśmiecę Ci wątku

Bogdzia 17:00, 25 lut 2018

gierczusia napisał(a)

Jak dobrze ,że nie tylko mnie taki sen zimowy ogrodowiskowy napadł nie mam aż tak wielkich wyrzutów sumienia
Buziole Bogdziu
Ps..też uwielbiam kupować czy jest ktoś , kto nie lubi ??

Za długa ta zima. Wiosna ostatnio później przychodzi i własciwie od połowy września do polowy maja są a przynajmniej mogą byc przymrozki i mróz , zostają tylko cztery miesiące na wegetacje, strasznie mało.
Bogdzia 17:03, 25 lut 2018

Margerytka40 napisał(a)

No to troszkę śniegu mamy ,strasznie mnie ucieszył ten śnieg . Tylko czy ta mikroskopijna ilość wystarczy

Asiu troszke spadło ale własciwie tylko tyle ze jasniej się zrobiło, dla roślin to prawie nic nie znaczy. Nawet w Łodzi spadło ok 5-7 cm a u nas tylko pojedyncza warstwa, a w nocy juz było -16 stopni a dzis bedzie jeszcze gorzej. U mnie w tej chwili jest -10,2.
Bogdzia 17:04, 25 lut 2018

Urszulla napisał(a)
U mnie -10st ale kołderka jest. Przynoszę Ci motylki własnej roboty, żeby przetrwać tą zimę, mam nadzieję że Ci się spodobają i nie zaśmiecę Ci wątku

Ula ale rozwijasz swoje umiejętnosci, śliczne, delikatne jak prawdziwe motyle.
Milka 17:06, 25 lut 2018

U nas Bożenko, też mróz i bez śniegu, na razie w dzień -5, a wydaje się zimniej, bo wieje.
Rodki wyglądają okropnie, ale w dzień jest pięknie i słonecznie, cały luty był słoneczny.
Oby do wiosny, ale spostrzeżenia mam podobne do Twoich, co do aury, pozdrawiam
Bogdzia 17:10, 25 lut 2018

Milka napisał(a)
U nas Bożenko, też mróz i bez śniegu, na razie w dzień -5, a wydaje się zimniej, bo wieje.
Rodki wyglądają okropnie, ale w dzień jest pięknie i słonecznie, cały luty był słoneczny.
Oby do wiosny, ale spostrzeżenia mam podobne do Twoich, co do aury, pozdrawiam

O jak miło Cię widziec.Justyna pokazuje kwitnacą wiosne to myślałam że wszystkie tak macie. Na moje rh wcale nie patrzę bo strasznie wyglądaja. Jeśli mi zmarzna rannik i przebiśniegi to palcem w ogrodzie nie ruszę .Buziaczki dla Ciebie i M.
Monia81 17:20, 25 lut 2018

Bogdziu witaj wątku nie nadrobię, chociaż od jakiegoś czasu podglądam, ale wizytówkę piękną zobaczyłam, cudne masz obrazy za oknem przyszłam poprosić o pomoc w doborze różanecznika lub azalii na rabatkę, którą w tym roku będę chciała zmienić, nie jest za duża, ale chciała bym tam 2 sztuki rh lub azalii lubiących być w ciągłym słońcu, rosnących na wysokość tak do 1,20 metra i mniej więcej takiej samej szerokości, kwitnących w kolorach róż lub biel wątek już sobie zaznaczam, żeby być na bieżąco i cieplutko pozdrawiam, bo zimno za oknem...
Bogdzia 17:28, 25 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Bogdziu witaj wątku nie nadrobię, chociaż od jakiegoś czasu podglądam, ale wizytówkę piękną zobaczyłam, cudne masz obrazy za oknem przyszłam poprosić o pomoc w doborze różanecznika lub azalii na rabatkę, którą w tym roku będę chciała zmienić, nie jest za duża, ale chciała bym tam 2 sztuki rh lub azalii lubiących być w ciągłym słońcu, rosnących na wysokość tak do 1,20 metra i mniej więcej takiej samej szerokości, kwitnących w kolorach róż lub biel wątek już sobie zaznaczam, żeby być na bieżąco i cieplutko pozdrawiam, bo zimno za oknem...

Z różu to bym polecała Ann Lindsay lub Haaga lub Duke of York lub Bluretię a biel Eskimo lub Peter Tigerstedt.Moja wizytówka bardzo stara , dużo się zmieniło. Pozdrówka.
Milka 17:33, 25 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

O jak miło Cię widziec.Justyna pokazuje kwitnacą wiosne to myślałam że wszystkie tak macie. Na moje rh wcale nie patrzę bo strasznie wyglądaja. Jeśli mi zmarzna rannik i przebiśniegi to palcem w ogrodzie nie ruszę .Buziaczki dla Ciebie i M.

Wiosnę mam, u mnie też kwitnie, ale mróz i do nas zawitał.
No miałam przerwę dość długą, ale jestem