Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

asiak 07:26, 30 kwi 2018

Jak zwykle pięknie, pozdrawiam
elka_ 07:42, 30 kwi 2018

Jak zwykle u Ciebie, Bogdziu, oko ucieszyłam
Magnolie cudnie kwitły, rodki już zaczynają, groszek wiosenny uroczy no i bzy-aż czuję ich zapach.

Poczytałam o groszku, podobno z siewki zakwita dopiero po 4 latach.

Powiedz jak sobie radzisz z odrostami bzów? Kiedyś miałam krzak i pozbyłam się, bo odrosty mnie pożerały.

Pozdrawiam serdecznie
Milka 16:32, 30 kwi 2018

Ależ te bzy wyrosły, cudowne, magnolie teższkoda, że Laurki nie widziałam całego kwiatka. U Nikity widziałam relację, fajni z was ludzie, zakupy udane
Bogdzia 20:16, 30 kwi 2018

Mala_Mi napisał(a)
U mnie też susza.. za groszek z góry dziękuję Jak gdzieś kupisz to super

Muszę do NIkity na fotki, ale może jutro bo dziś padam.. grupa łódzka jest super ..zazdroszczę

Jeden fioletowy miał byc dla mnie ale bedzie Twój , Asia będzie w Rogowie to moze jeszcze kupi a jak sie nie uda to rózowego ci ze swoich wykopię.
Bogdzia 20:17, 30 kwi 2018

Mala_Mi napisał(a)
Twój bez posadzony byle jak na wygonkach poszedł do góry i też kwitnie Twardziel

Bzy sa wytrzymałe . Ten najciemniejszy Ci dałam???
Bogdzia 20:21, 30 kwi 2018

marzena_p napisał(a)
Mój rh kupiony w ubiegłym roku w biedronce. Nazwy nie pamiętam, kwitnąć ma na biało. W tamtym roku pąki mu zmroziło i odpadły. Raz w tym roku dolistnie go pryskałam, źelaza moźe mu dam teraz.

Prawdopodonie Cunningham's White, on tak ma ze mu paki przemarzają, albo owady jaja w nich składaja i taki pąk juz sie nie rozwinie albo ma szczątkowy kwiat.Dolistnie możesz ze trzy razy opryskac tylko nie jak jest słońce i na poczatku czerwca w zachmurzony dzień opyskaj czyms na owady, też w pochmurny dzień lub wieczorem.Żelazo jak najbardziej do oprysku dolistnego.
Bogdzia 20:22, 30 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu ogród masz z gumy. gdzie mieścisz aż tyle dobra? Magnolię, lilaki a za chwilę rododendrony i azalie. Przepięknie!!!!!

Mam strasznie zapchany ogród, wszystko mi sie podoba i wszystko bym chciała miec najlepiej w duzej ilości.
Bogdzia 20:23, 30 kwi 2018

asiak napisał(a)
Jak zwykle pięknie, pozdrawiam

Dzięki , pięknie to moze nie jest ale kwitnące roślinki cieszą.
Bogdzia 20:27, 30 kwi 2018

elka_ napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie, Bogdziu, oko ucieszyłam
Magnolie cudnie kwitły, rodki już zaczynają, groszek wiosenny uroczy no i bzy-aż czuję ich zapach.

Poczytałam o groszku, podobno z siewki zakwita dopiero po 4 latach.

Powiedz jak sobie radzisz z odrostami bzów? Kiedyś miałam krzak i pozbyłam się, bo odrosty mnie pożerały.

Pozdrawiam serdecznie

Bzy pachną niesamowicie, faktycznie w tym roku wszystko ładnie kwitnie ale krótko. Rh bedą chyba wczesniej niz zwykle, rywalizują z azaliami a azalie u mnie przwie zawsze były dwa tygodnie wczesniej od rh. Jeśli chodzi o odrosty to przed posadzeniem bzów zrobiliśmy dwa rzędy krawężników, najbardziej chodziło o to by do sąsiada nie przeszły i na razie poza te krawążniki nie przechodza, mam nadzieje że tak juz pozostanie.
Bogdzia 20:29, 30 kwi 2018

Milka napisał(a)
Ależ te bzy wyrosły, cudowne, magnolie teższkoda, że Laurki nie widziałam całego kwiatka. U Nikity widziałam relację, fajni z was ludzie, zakupy udane

Żebym nie wiem jak się starała to Twojemu ogrodowi nie dorównam, paulownia , Judaszowiec i wiele innych, pomarzyc moge o nich w mojej lodówce ogrodowej.Pozdrówka Irenko.