Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AgataP 20:29, 30 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Jeden fioletowy miał byc dla mnie ale bedzie Twój , Asia będzie w Rogowie to moze jeszcze kupi a jak sie nie uda to rózowego ci ze swoich wykopię.

Zerknij do nich na stronę. Ostatnio w ofercie nawet nie było bylin.
Waclaw 20:30, 30 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Prawdopodonie Cunningham's White, on tak ma ze mu paki przemarzają, albo owady jaja w nich składaja i taki pąk juz sie nie rozwinie albo ma szczątkowy kwiat.Dolistnie możesz ze trzy razy opryskac tylko nie jak jest słońce i na poczatku czerwca w zachmurzony dzień opyskaj czyms na owady, też w pochmurny dzień lub wieczorem.Żelazo jak najbardziej do oprysku dolistnego.

A czym popryskać? Czy tylko bzy?

Kiedy pryskać gnojówką końską? Czy całe rośliny czy podlewać?
Bogdzia 20:40, 30 kwi 2018

AgataP napisał(a)

Zerknij do nich na stronę. Ostatnio w ofercie nawet nie było bylin.

Zajrzę ale najlepiej chyba osobiście, Asia tam będzie to sie dowie.
Bogdzia 20:42, 30 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

A czym popryskać? Czy tylko bzy?

Kiedy pryskać gnojówką końską? Czy całe rośliny czy podlewać?

To chodziło o rododendrony w nienajlepszej kondycji po zimie. Ja opryskuje mieszanką takich nawozów (w tym roku nie znalazłam czasu na oprysk)

Margerytka40 20:47, 30 kwi 2018

Bożenko w ofercie z Rogowa są i groszki i epimedium,napiszę Ci później odmiany jakie mają. Wybieram się tam jutro lub pojutrze. Jak coś będę jeszcze dzwonić. Buźka
Bogdzia 20:58, 30 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Bożenko w ofercie z Rogowa są i groszki i epimedium,napiszę Ci później odmiany jakie mają. Wybieram się tam jutro lub pojutrze. Jak coś będę jeszcze dzwonić. Buźka

O juz Asia sprawdziłazatrudnię ją jako sekretarkębo ja z niczym zdążyc nie moge. Asiu czekam na telefon ale cieszyniankę juz mam.
Margerytka40 21:11, 30 kwi 2018

Bożenko groszki wiosenne mają po 6zł. Epimedium są trzy odmiany:alpejskie,Beni Chidori i Orange Koning. Oczywiście na miejscu zorientuję się jeszcze czy czegoś nie mają co nie wystawione.
Bogdzia 21:18, 30 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Bożenko groszki wiosenne mają po 6zł. Epimedium są trzy odmiany:alpejskie,Beni Chidori i Orange Koning. Oczywiście na miejscu zorientuję się jeszcze czy czegoś nie mają co nie wystawione.

Żaden nie jest zólty ani biały , muszę zadzwonic do Marioli.
paniprzyroda 21:58, 30 kwi 2018

Bożenko, wielkie dzięki za zakupy w Opatówku. Gdyby nie Ty i Madzia, nadal szukałabym magnolii, a tak już mam ślicznotę, miejsce czeka. Z Asią zdzwonimy się
Waclaw 22:05, 30 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

To chodziło o rododendrony w nienajlepszej kondycji po zimie. Ja opryskuje mieszanką takich nawozów (w tym roku nie znalazłam czasu na oprysk)

Dziękuję.
zakupię