Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:18, 28 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Tylko z buziakiem i raportem przyleciałam
Zaczął u mnie Goldbukett i Fantastica na skarpie się otwiera. Azalie w gotowości, piwonia drzewiasta za chwilę.

Byłam Kasiu widziałam piwonię i żóltego rh ale przeleciałam bardzo pobieżnie , doba dla mnie powinna miec dwie doby , z niczym nie zdążam.
Bogdzia 21:20, 28 kwi 2018

Milka napisał(a)

To piękny dzień, do tego pogoda no i ten zapach, jaki was czeka dzięcioła i groszek podziwiam, miłego dnia

Najwięcej zapachu odkryłysmy jak weszłysmy do garazu u p Zymona , magnolie (Laury) pachniały oszałamiająco.Wszystkie laury juz sprzedał , na jedną załapała sie Jankosia a tydzień wczesniej dwie kupił Robert.Dzis oststnie dwie wzieli jacys ludzie dobrze obeznani z roślinkami.
Bogdzia 21:23, 28 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Przywitam się może w końcu, bo tyle czasu ukradkiem to już wstyd
Przy okazji podzielę się radością wielką, że w końcu upolowałam Franceskę, na którą przez Twoją mocno zapadłam... Ale już mam i rośnie odpukać

Łucjo cieszę sie z Toba bo to chyba mój najbardziej ulubiony rododendron, jest piękny i wytrzymały , będziesz zadowolona. Ja czasem do Ciebie zagladam ale nie piszę bo jak pisałam wyzej nie wyrabiam sie , ale teraz czuje się zobowiazana zajrzec i napisac i zrobie to ale nie dzis bo padam.
Bogdzia 21:24, 28 kwi 2018

No to do jutra, miłej niedzieli, ja mam zamiar znów pielic.
tulucy 21:35, 28 kwi 2018

Huhu będę zaszczycona, zresztą już jestem, nawet bez pisania
Mala_Mi 22:31, 28 kwi 2018

Hura.. strzępek jednak żyje

Groszkiem też jestem zachwycona.. tylko ja mam malutko... ale ma mod Ciebie
anna_t 22:55, 28 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Aniu chyba nie dam rady bo dzis byłam , za tydzień jade a rh przyspieszaja kwitnienie ze chyba u siebie spotkanie tez o tydzień przyspieszę, pojęcia nie mam czy sie wyrobię z podstawowymi sprawami bo o tym żeby ogród był wypielony można zapomniec.Chętnie bym zajrzała do Ciepłuchy ale kupowac juz nie mogę, dzis z wielkim bólem serca nie kupiłam sobie żadnej magnolii.
dzisiaj u ciwpuchy byłaś? Czemu na kawę nie przyjechałaś??? Przynajmniej bym od roboty siectroche oderwala jutro leżę cały dzień, plecy bardzo czuję..
yolka 22:59, 28 kwi 2018

Myślałam, że będą fotki może Nikita coś wrzuci
luk 07:57, 29 kwi 2018

witam,

Znów proszę o poradę bo moje 2 rododendrony wyglądają okropnie pomimo pryskania (co 5 dni) ich odżywką zalecaną przez Bogdzie. Obok tych 2 nieszczęśników są inne, które wyglądają dużo lepiej? Za mało wody na wiosnę?

z góry dzięki za info
Bogdzia 08:40, 29 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Huhu będę zaszczycona, zresztą już jestem, nawet bez pisania

Czytam ze biedulko chora jesteś więc zdrówka życze. Ja też ledwie łażę (nie z choroby ale z przemęczenia) a roboty mam tyle że nigdy chyba nie przerobię.