Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:57, 03 cze 2018

Kindzia napisał(a)
U nas wczoraj padało 15 minut. Lepszy rydz, niż nic. Podobno dzisiaj...na razie słońce od rana.

Niektórzy przesadzają w upale...muszą

Dobre i 15 minut jak wszędzie taka susza. Niektórzy nie mają wyjścia pewnie dlatego że sa zbyt nerwowi i za bardzo porządkowo uzależnieni by troszke poczekac, ale tacy na ogól mają szczęścieczego zyczę.
Bogdzia 16:01, 03 cze 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, czy Ty przycinasz rodki? Muszę to zrobić z Album Novum i Lee's dar purple, ale nie wiem jak się za to zabrać. Co ciąć, a co zostawić?

Basiu tnę tylko tam gdzie sie za bardzo rozrosły, czyli jak wchodzą na siebie , zarastaja przejścia itp , teraz muszę przyciąc jednego bo za wysoki urósł i zasłania azalię którą wole od niego wiec bedzie cięcie od góry żeby był niższy. Tnę zawsze zdrewniale gałązki, bez obaw możesz ciąc wszystko co Ci przeszkadza ale one dosc wolno się odbudowuja wiec wszystko jeszcze przemyśl.
Bogdzia 16:01, 03 cze 2018

Nallar napisał(a)
Wiem że lubisz ptaszki.
https://www.youtube.com/watch?v=ly5Q10SFooE

Link zapożyczony od Izy (Basilikum)
Pozdrawiam.

Pieknie nakrecony film, dzieki ze o mnie pomyślałas.
Bogdzia 16:06, 03 cze 2018

malwes napisał(a)
No właśnie... susza straszna. Ja mieszkam teraz pod Wwą od ponad 20 lat ale pochodzę z Łodzi i moja rodzina nadal w Łodzi więc ciągle bywam. Wszyscy tu mają nadzieję na deszcz. Ja nie mogę podreperować trawnika bo sucho i nawet nawodnienie nie wydaje. Posadziłam wczoraj róże i mimo podlewania bidule takie. U nas wczoraj spadł solidny deszcz ale od rana śladu po tym nie zostało ale dobre i to.

Susza w ogrodzie to straszna rzecz, u mnie na razie jest przynajmniej woda w kranie a był taki rok że i w kranie zabrakło. Trawnik i u mnie aż litosc bierze bo nie dosc że zaatakowany przez pędraki , z łysymi placami to jeszcze go nie kosimy zeby całkiem nie wysechł, efekt taki ze w jednym miejscu wysoka trawa a w drugim łysiny swiecą, ale nie bedzie juz wyjścia i trzeba będzie skosić bo trawa za wysoka. Też mam kilka roslin do posadzenia ale nie sadzę bo ten upał moze je zabic, czekam na kilka zachmurzonych dni.
Bogdzia 16:07, 03 cze 2018

Katkak napisał(a)
Ściskam Cię Bożenciu moja kochana i deszczu życzę. U mnie dziś fajnie podlało.

Fajnie ze chociaz Ty nie piszesz o suszy. buziaczki ślę.
Bogdzia 16:10, 03 cze 2018

elka_ napisał(a)

Moja Haaga pół dnia ma słońce, a pół cień. Będę czekać na kwiatki, jestem cierpliwa na kwiaty magnolii czekałam 5 lat

Haaga lubi słońce , duzo lepiej wtedy kwitnie . Cierpliwosc podobno jest cechą ogrodnika byle nie za dużo trzeba było tej cierpliwosci.5 lat to spory szmat czasu co to za magnolia tak długo kazała na siebie czekac?
barbara_kraj... 17:01, 03 cze 2018

Bożenko, dzięki.
Zaeksperymentuję, na razie ostrożnie.
Ewa777 18:31, 03 cze 2018

Cudne masz te wszystkie piwonie I kolejne zakupy się szykują. Szkoda, że trzeba wybierać, bo ogranicza nas miejsce
Margerytka40 20:56, 03 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Dwa razy (wczoraj i dzis ) juz sie wydawało że musi padac, grzmiało i niskie chmury były i nadal ani kropli.

Już się cieszyłam ,że popada a tu nic z tego. Przez tę suszę i upał nic nie można zrobić. Ciężki los ogrodnika
Bogdzia 21:12, 03 cze 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Bożenko, dzięki.
Zaeksperymentuję, na razie ostrożnie.

Ja dzis cięłam.