Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gosiek33 07:20, 30 maj 2018

Mnie zachwyciły obie
Gosiek33 07:29, 30 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Podobno do 27 stopni ale okaże sie po zimie. Pachnie obłędnie.

Zafundowałam hardkorowe warunki mojemu, zostawiając go między rodkammi na rabacie. Stał biedak w pełnym słońcu gdy wszystko wokół mdlało. Stał w doniczce trzy dni bez podlewania. ;((((

Wczoraj się opamiętałam i wstawiłam biedaka do wiadra z wodą, nawet w stanie totalnego uwiądu pachniał!!!!

Teraz ożył i pachnie choć większość kwiatków opadła
Urszulla 08:08, 30 maj 2018

Jak rodki z kwieciem? Masz jeszcze?
Do minus 27 to chyba nieźle, a od którego hodowcy ona jest?

Teraz piwoniowo będzie u Ciebie?
Kindzia 08:30, 30 maj 2018

Ja wyłamywałam kwiaty swoim rh i azaliom...myślałam o Tobie Bogdziu. Teraz nie zazdroszczę Ci tej ilości kwiatów, ale tylko teraz
Bogdzia 16:06, 31 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Ale wybory.. jedna i druga śliczna.. i każda chociaż podobna to inna..

No i nie dowiedziałam sie które kupowac bo obydwie sie podobają ale jednak itohy w uprawie łatwiutkie a drzewiaste jak sie uda, chyba warto zapłacic za itohy.
Takie juz mam:

Bogdzia 16:08, 31 maj 2018

Gosiek33 napisał(a)

Zafundowałam hardkorowe warunki mojemu, zostawiając go między rodkammi na rabacie. Stał biedak w pełnym słońcu gdy wszystko wokół mdlało. Stał w doniczce trzy dni bez podlewania. ;((((

Wczoraj się opamiętałam i wstawiłam biedaka do wiadra z wodą, nawet w stanie totalnego uwiądu pachniał!!!!

Teraz ożył i pachnie choć większość kwiatków opadła

Jak mogłaś takie cudo na takie trudne warunki wystawic. Mój pod wiatą w chłodku czeka na posadzenie w pochmurny deszczowy dzień, niestety juz przekwitł ale te młode przyrosty pięknie wyglądaja.
Bogdzia 16:12, 31 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Jak rodki z kwieciem? Masz jeszcze?
Do minus 27 to chyba nieźle, a od którego hodowcy ona jest?

Teraz piwoniowo będzie u Ciebie?

Ula nie wiem od jakiego hodowcy, nie mam metryczki do niego.Piwonie kwitną pięknie, jaśminy pachna i czarny bez którego zapach też lubię no i jakies róże ale to u mnie margines.

Kasya 16:13, 31 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

No i nie dowiedziałam sie które kupowac bo obydwie sie podobają ale jednak itohy w uprawie łatwiutkie a drzewiaste jak sie uda, chyba warto zapłacic za itohy.
Takie juz mam:

Piwonii nigdy dosyc
Bogdzia 16:15, 31 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Ja wyłamywałam kwiaty swoim rh i azaliom...myślałam o Tobie Bogdziu. Teraz nie zazdroszczę Ci tej ilości kwiatów, ale tylko teraz

U mnie głównie wyłamuje m, najszybciej idzie jak są chłodne dni ale teraz upały to po troszku robi, nie spieszymy się .Najlepsze jest to ze ja mam ponad 300 do oberwania a moja siostra zagoniła nas do swoich dziesięciu bo ona nie lubi obrywac, generalnie można by powiedziec że lubi się chwalic ogrodem ale nie lubi w nim pracowac.
Kasya 16:15, 31 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Jak mogłaś takie cudo na takie trudne warunki wystawic. Mój pod wiatą w chłodku czeka na posadzenie w pochmurny deszczowy dzień, niestety juz przekwitł ale te młode przyrosty pięknie wyglądaja.

Poniewaz ja swoje będę sadzić za kilka tyg, przesadziłam je do większych doniczek i okazało się ze korzenie bardzo zbite, wręcz sfilcowane