Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:22, 01 cze 2018

paniprzyroda napisał(a)
Na głosowanie piwoniowe spóźniłam się, ale ja mogłabym przygarnąć bez wahania obydwie. Przed chwilą popadało w leśniczówce, na budowie nic! Upał nieziemski.

Pewnie wolałabys odwrotnie,u mnie też susza i codzienne podlewanie bo piasek stale suchy .Żałuje ze nie kupiłam gliny przed załozeniem ogrodu, może by trochę wodę trzymała.
Bogdzia 21:24, 01 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Jak z deszczem w Twojej okolicy. U mnie dolewa po burzy. Przy tych upałach robi się parówka.

U mnie deszcz tylko zapowiadaja, niby dla łódzkiego i niby sie prognozy sprawdzają bo padało u Nikity i w Łodzi u mojej siostry ale co mi z tego jak u mnie ani kropli.
yolka 22:23, 01 cze 2018

Z deszczem u mnie podobnie... już nawet pisać mi się o tym nie chce
Kindzia 06:36, 02 cze 2018

U nas wczoraj padało 15 minut. Lepszy rydz, niż nic. Podobno dzisiaj...na razie słońce od rana.

Niektórzy przesadzają w upale...muszą
barbara_kraj... 18:09, 02 cze 2018

Bogdziu, czy Ty przycinasz rodki? Muszę to zrobić z Album Novum i Lee's dar purple, ale nie wiem jak się za to zabrać. Co ciąć, a co zostawić?
Nallar 20:52, 02 cze 2018

Wiem że lubisz ptaszki.
https://www.youtube.com/watch?v=ly5Q10SFooE

Link zapożyczony od Izy (Basilikum)
Pozdrawiam.
malwes 23:40, 02 cze 2018

No właśnie... susza straszna. Ja mieszkam teraz pod Wwą od ponad 20 lat ale pochodzę z Łodzi i moja rodzina nadal w Łodzi więc ciągle bywam. Wszyscy tu mają nadzieję na deszcz. Ja nie mogę podreperować trawnika bo sucho i nawet nawodnienie nie wydaje. Posadziłam wczoraj róże i mimo podlewania bidule takie. U nas wczoraj spadł solidny deszcz ale od rana śladu po tym nie zostało ale dobre i to.
Katkak 23:49, 02 cze 2018

Ściskam Cię Bożenciu moja kochana i deszczu życzę. U mnie dziś fajnie podlało.
elka_ 12:23, 03 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

No cóz Haagi mam juz kilka lat , są duże i mogę chyba podsumowac co o nich myślę. zgodnie z tym co dekleruja są bardzo wytrzymałe zarówno na mróz jak i na słońce ale mają tez wady o których nikt nie pisze. Pierwsza z nich to kwitnienie z równoczesnym rosnięciem nowych pędów co sprawia że kwiaty są mało widoczne, druga wada to czesto kwitna co drugi rok, szczególnie jeśli rosna w cieniu. Dla mnie w tej chwili to rośliny na zywopłoty, jeśli Twój rh nie kwitnie w tym roku to zakwitnie pewnie w przyszłym.

Moja Haaga pół dnia ma słońce, a pół cień. Będę czekać na kwiatki, jestem cierpliwa na kwiaty magnolii czekałam 5 lat
Bogdzia 15:55, 03 cze 2018

yolka napisał(a)
Z deszczem u mnie podobnie... już nawet pisać mi się o tym nie chce

Dwa razy (wczoraj i dzis ) juz sie wydawało że musi padac, grzmiało i niskie chmury były i nadal ani kropli.