Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Katkak 21:13, 16 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Bardzo proszę KasiuIdę zobaczyc co u Ciebie.

Chodź, chodź, zapraszam. Mam pełno młodziutkich, pokracznych uroczych kosów. Pocieszne takie jeszcze niegramotne.
yolka 21:15, 16 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Nie zostawiłas im ani jednego krzaczka?

Nie, w mojej okolicy tylko ja stosuję siatkę, maja co jeść, krzaczki mam cztery, gdybym zostawiła jeden miałyby co jeść przez 10 minut Chmary latają, jak w horrorze
Bogdzia 21:18, 16 lip 2018

Katkak napisał(a)
Moje ptaszorki jedzą borówki i aronię ile chcą, a dla nas i tak wystarcza.

Ja tez pozwalam.
Bogdzia 21:19, 16 lip 2018

Katkak napisał(a)

Chodź, chodź, zapraszam. Mam pełno młodziutkich, pokracznych uroczych kosów. Pocieszne takie jeszcze niegramotne.

Nie widziałam choc kilka stron przeszłam, wrócę.
yolka 21:22, 16 lip 2018

Muszę zrobić zdjęcia szpakom w mojej okolicy, to wielkie czereśniowe drzewo w sadzie sąsiadów obrobiły w dwa dni, a to co im spadło trzeciego dnia posprzątały. Ostatnio zjadają papierówki, nie ma ani jednego jabłka podziobanego. Szpaki w mojej okolicy dla ludzi nic nie zostawią, a jeśli człowiek zdąży coś zerwać to jedynie kwasy na wpół dojrzałe z dołu drzewa. Miodzio z góry wcinają szpaki. U mnie będzie zawsze siatka przeciw szpakom, natomiast inne ptaszki dokarmiam, dla szygłów specjalnie sieję słonecznik , jak nie posieje to im kupuję i wieszam na płocie. W tym roku w moim ogrodzie widziałam młode, ale nie wiem gdzie szczygły zakładają gniazda.
Bogdzia 21:22, 16 lip 2018

yolka napisał(a)

Nie, w mojej okolicy tylko ja stosuję siatkę, maja co jeść, krzaczki mam cztery, gdybym zostawiła jeden miałyby co jeść przez 10 minut Chmary latają, jak w horrorze

Szpaki na ogól gromadnie. Dokup borówek ale może masz racje ze i tak by dla Ciebie zabrakło. Ja tylko raz założyłam siatkę i sikorka modraszka sie w nią złapała, ledwie ją wyplątalismy , wiecej nie zakładam.Nie piszę dlatego zebys nie zakładała ale zebys uważała czy się nie zaplączą.
Bogdzia 21:23, 16 lip 2018

yolka napisał(a)
Muszę zrobić zdjęcia szpakom w mojej okolicy, to wielkie czereśniowe drzewo w sadzie sąsiadów obrobiły w dwa dni, a to co im spadło trzeciego dnia posprzątały

Znam to sąsiad ma wielka czereśnie i faktycznie dwa dni i po czereśniach ale na nia przylatuja również kosy, sójki , dziecioły i wilgi.
yolka 21:29, 16 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Znam to sąsiad ma wielka czereśnie i faktycznie dwa dni i po czereśniach ale na nia przylatuja również kosy, sójki , dziecioły i wilgi.

Zawsze można zostawić dla ptaków, ale nadwyżki, szpaki nie czekają aż owoc dojrzeje, a my i tak wszystkiego nie zbieramy
Bogdzia 21:31, 16 lip 2018

yolka napisał(a)
Muszę zrobić zdjęcia szpakom w mojej okolicy, to wielkie czereśniowe drzewo w sadzie sąsiadów obrobiły w dwa dni, a to co im spadło trzeciego dnia posprzątały. Ostatnio zjadają papierówki, nie ma ani jednego jabłka podziobanego. Szpaki w mojej okolicy dla ludzi nic nie zostawią, a jeśli człowiek zdąży coś zerwać to jedynie kwasy na wpół dojrzałe z dołu drzewa. Miodzio z góry wcinają szpaki. U mnie będzie zawsze siatka przeciw szpakom, natomiast inne ptaszki dokarmiam, dla szygłów specjalnie sieję słonecznik , jak nie posieje to im kupuję i wieszam na płocie. W tym roku w moim ogrodzie widziałam młode, ale nie wiem gdzie szczygły zakładają gniazda.

Lubią w tujach lub wysokich jałowcach.
Bogdzia 21:32, 16 lip 2018

yolka napisał(a)

Zawsze można zostawić dla ptaków, ale nadwyżki, szpaki nie czekają aż owoc dojrzeje, a my i tak wszystkiego nie zbieramy

U mnie az tylu szpaków nie ma, fakt to może byc plaga jak ich tak dużo.