Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 22:08, 16 lip 2018

Kiedyś już u Ciebie o tych gwoździach czytałam, ale mi z głowy uleciało.....
Dobrze, że czasem przypominasz A nie wiadomo czy na bukietowe też by zadziałało?
Bogdzia 07:09, 17 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kiedyś już u Ciebie o tych gwoździach czytałam, ale mi z głowy uleciało.....
Dobrze, że czasem przypominasz A nie wiadomo czy na bukietowe też by zadziałało?

Tylko na ogrodowe rózowo kwitnące.
Margerytka40 09:30, 17 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Ja tez niebieskich i fioletowych muszę kupic , moze w Skierniewicacach bo nie chce mi sie w internecie zamawiac.Jesli znajdziesz napisz.

Też wolałabym stacjonarnie kupić,będę się rozglądać. Jakbyś Ty gdzieś spotkała też daj znać
basia3012 21:25, 17 lip 2018

Myślę że Danusia dobrze radzi.

Masz rację Bogdziu . Oczywiście, że tak. Tylko, że ja już przy sadzeniu świerków trochę miejsca im zrobiłam i dookoła gałązki wycięłam. Ale jeszcze popatrzę jutro czy coś dociąć.
Teraz jeszcze rozważam coś innego, obniżenie tego kobierca jałowcowego i tego się obawiam czy nie odsłonię brzydkich, gołych gałązek. Jutro mam wolne od wnuka i jak pogoda pozwoli to spróbuję zobaczyć jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam Cię serdecznie.
basia3012 21:32, 17 lip 2018

Wiesz Bogdziu, nie potrafię zacytować wypowiedzi innych osób, dlatego na początku mojego poprzedniego wpisu są twoje słowa napisane do mnie wczoraj na moim wątku.
Dzisiaj cięłam już te jałowce. Dla mnie nie wygląda to żle. Jak się zazieleni będzie całkiem ładnie. Na moim wątku jest zdjęcie jałowców już po cięciu. Jak byś mogła to zajrzyj .
Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 16:15, 18 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Też wolałabym stacjonarnie kupić,będę się rozglądać. Jakbyś Ty gdzieś spotkała też daj znać

Asiu dam znac jesli spotkam , byłam juz w najbliższej szkólce ale nie było, myśle jednak że najpewniej i równiez najlepiej będzie kupic w Skierniewicach.
Bogdzia 16:18, 18 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Wiesz Bogdziu, nie potrafię zacytować wypowiedzi innych osób, dlatego na początku mojego poprzedniego wpisu są twoje słowa napisane do mnie wczoraj na moim wątku.
Dzisiaj cięłam już te jałowce. Dla mnie nie wygląda to żle. Jak się zazieleni będzie całkiem ładnie. Na moim wątku jest zdjęcie jałowców już po cięciu. Jak byś mogła to zajrzyj .
Pozdrawiam serdecznie.

Cytowac jest bardzo łatwo, nad postem który chcesz cytowac po prawej stronie jest na zielono napis ,,cytuj" myszka go naciskasz i juz masz przeniesiony do ramki w której potem piszesz. Pisac trzeba po ostatnim kwadratowym nawiasie a potem wysłac jak zwykły post.Idę zobaczyc jałowce.
Basilikum 16:25, 18 lip 2018

a jak chcesz z tej wypowiedzi zacytowac tylko kawalek to jak juz masz to zacytowane w polu odpowiedzi mozesz czesc wyciac, zeby bylo bardziej czytelne.

o tak
Bogdzia napisał(a)

Cytowac jest bardzo łatwo, nad postem który chcesz cytowac po prawej stronie jest na zielono napis ,,cytuj" myszka

basia3012 11:51, 19 lip 2018

Dzięki Bogdziu i Izo za wskazówki o cytowaniu innych postów. Następnym razem będę wiedziała.
Bogdziu, masz rację w deszcz się nie tnie. Ja co prawda zaczynałam bez deszczu ale kończyłam gdy już kropił. Popryskam od grzyba wszystko na wszelki wypadek. Czy Topsinem będzie dobrze? Pozdrawiam serdecznie.
Napia 16:58, 19 lip 2018

Wszystkie moje różowe hortki ogrodowe przebarwiły się na niebiesko, bo kilka lat temu przy ich sadzeniu dołożyłam im w dołek trochę żelastwa. Tak mi się coś wydaje, że u Ciebie przeczytałam, żeby tak zrobić