Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 08:48, 30 wrz 2018

Halo Bożenko, jesień u Ciebie jest taka piękna, nie chowaj jej dla siebie
yolka 09:36, 30 wrz 2018

Jesienne impresje niedługo, więc zaglądam w poszukiwaniu, ale pewnie jeszcze nie czas.
Pozdrawiam serdecznie
anka_ 15:50, 05 paź 2018

Bożenko powiedz mi czy w realu Kermesina i Melina bardzo różnią się pokrojem i kolorem kwiatów?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 20:27, 05 paź 2018

Adela napisał(a)

Też bym tak chciała, ale mój ogród jeszcze młody i pracy wciąż dużo.
Bogdziu, serdecznie pozdrawiam i wielu przyjemności życzę

Dawno mnie tu nie było, musiałam odpoczac od myśli że za długo juz tu jestem i za bardzo Was zanudzam. Sama mam dosc ciągłego pokazywania tego samego więc i wy tez czujecie przesyt. Będe dużo mniej na Ogrodowisku ale nadal będe od czasu do czasu. Chciałabym wszystkim odpisac ale po takim czasie czesc wpisów straciła pewnie na aktualnosci.
Adelko w młodym ogrodzie sporo pracy ale w starym wcale nie mniej , chyba nawet więcej jak się ma krzaki i drzewa a i byliny wymagaja odmładzania, najlepsze sa rh ale zajmują coraz więcej miejsca.Ja mam ciągły niedosyt ziemi , brak mi jej ciągle dla nowych roślinek szczególnie nowych piwonii których coraz to nowe gatunki pojawiaja sie w internecie, sa bajecznie piękne.
Bogdzia 20:30, 05 paź 2018

sierotka napisał(a)
Witam Bogdziu jak patrzę na Twoje ogród to myślę sobie jak Ciebie rośliny muszą kochać odwdzięczając się takim kwitnieniem
Bajka po prostu móc spacerować po Twoim ogrodzie

To ja je kocham Niestety mam bardzo kiepską ziemię i do tego mój ogród leży w strefie małych opadów a po zimie długo utrzymuja się zastoiny mrozowe. Teraz tez juz jednoroczne begonie całkiem przemarznięte i własciwie koniec kwitnienia.
Bogdzia 20:35, 05 paź 2018

basia3012 napisał(a)
Bogdziu, bardzo dziękuję za odwiedziny.
Cieszę się, że mój wnuk jest jeszcze w takim wieku. Bo chociaż zajmuje mi dużo czasu opieka nad nim to jednak gdyby miał nie 4 latka a 14 to nie dostałabym tylu buziaków od niego co teraz.
Cieszę się ogrodem chociaż jeszcze planuję drobne " przemeblowania".

Bogdziu, ile Ty masz róż! Myślałam, że głównie rododendrony u Ciebie królują. A tu niespodzianka. Ale Ty masz chyba duży ogród. I dużo roślin, gatunków można w nim mieć. Czy możesz powiedzieć jaką powierzchnię zajmuje?
Mój to mały, razem z domem działka ma 630 m2.
Pozdrawiam Cię Bogdziu serdecznie.

Małe wnusie to sama radosc i słodycz, ciesz sie bo czas szybko mija. Przemeblowania i u mnie sa co roku choc możliwosci prawie zadnych juz nie mam ale jak wytrzymac w takim samym ogrodzie przez dwa lata? zmiany musza bycRóz trochę mam choc coraz mniej bo kiepsko u mnie rosna. Ogród ma 3500m, niby dosc duzy ale miejsca w nim brak.Mały ogród to mało pracy ale mnie ciągle ziemii za mało. Twój ogród jest bardzo zadbany, roslinki wyeksponowane a u mnie busz jak w Amazonii.
Bogdzia 20:36, 05 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A u mnie mrówki sieją chwasty w rabatach tam gzie mrowiska tam chwastów najwięcej.

Mrówki roznoszą wiele nasion.
Kasya 20:37, 05 paź 2018

Jesteś
To może fotki będą ? jesień na pewno piekna...
Bogdzia 20:37, 05 paź 2018

sierotka napisał(a)
Na mrówki boraks i gotowane żółtka jaj posiekane drobno wymieszać i rozsypac na mrowisko ,można też sam boraks i bidule stracą źycie eh

tego nie stosowałam.
Bogdzia 20:37, 05 paź 2018

Katkak napisał(a)
Bożenko zapraszam Cię na zdjęcia z rezerwatu Mewia Łacha. Nie ujrywam, że myślałam o Tobie fotografując te ptaki . I jakbyś mogła pomóc mi zidentyfikować co to za dziwne coś jest w jednym z ptasich poidełek to byłoby super, bo ciekawa jestem bardzo.

Pewnie juz teraz tego nie znajdę.