Bożenko powiedz mi czy w realu Kermesina i Melina bardzo różnią się pokrojem i kolorem kwiatów?
Dawno mnie tu nie było, musiałam odpoczac od myśli że za długo juz tu jestem i za bardzo Was zanudzam. Sama mam dosc ciągłego pokazywania tego samego więc i wy tez czujecie przesyt. Będe dużo mniej na Ogrodowisku ale nadal będe od czasu do czasu. Chciałabym wszystkim odpisac ale po takim czasie czesc wpisów straciła pewnie na aktualnosci.
Adelko w młodym ogrodzie sporo pracy ale w starym wcale nie mniej , chyba nawet więcej jak się ma krzaki i drzewa a i byliny wymagaja odmładzania, najlepsze sa rh ale zajmują coraz więcej miejsca.Ja mam ciągły niedosyt ziemi , brak mi jej ciągle dla nowych roślinek szczególnie nowych piwonii których coraz to nowe gatunki pojawiaja sie w internecie, sa bajecznie piękne.
To ja je kocham Niestety mam bardzo kiepską ziemię i do tego mój ogród leży w strefie małych opadów a po zimie długo utrzymuja się zastoiny mrozowe. Teraz tez juz jednoroczne begonie całkiem przemarznięte i własciwie koniec kwitnienia.
Małe wnusie to sama radosc i słodycz, ciesz sie bo czas szybko mija. Przemeblowania i u mnie sa co roku choc możliwosci prawie zadnych juz nie mam ale jak wytrzymac w takim samym ogrodzie przez dwa lata? zmiany musza bycRóz trochę mam choc coraz mniej bo kiepsko u mnie rosna. Ogród ma 3500m, niby dosc duzy ale miejsca w nim brak.Mały ogród to mało pracy ale mnie ciągle ziemii za mało. Twój ogród jest bardzo zadbany, roslinki wyeksponowane a u mnie busz jak w Amazonii.