Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:03, 05 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie mieliście jeszcze przymrozków??? Może pod lasem cieplej i faktycznie dłużej trzeba poczekać, u nas już trzy nocki na minusie były i przebarwienia teraz z dnia na dzień galopują. Uwielbiam taką ognistą ciepłą w kolorach jesień, dziś dokupiłam dwa klony red sunset jednego szczepionego wyżej i jednego szczepionego nad ziemią bardzo wąziutkiego, zastanawiam się czy jest szansa, że on taki kolumnowy pokrój utrzyma. Myślę gdzie posadzić

Były przymrozki az cztery dni pod rzad ale głównie begonie pomroziły.Klony kocham ale nie mam gdzie posadzic, mam kilka swoich siewek w doniczkach i bardzo bym chciała znaleźc dla nich miejsce ale na razie zadołowałam.Pozdrówka Sylwia , jestem na bieząco u Ciebie i u wielu innych osób ale do siebie nie zaglądałam bo musiałam sobie zrobic przerwę.
Bogdzia 21:03, 05 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Powojniki w tym sezonie dały czadu

Rzeczywiscie kwitnie mi tez błękitny anioł ale ten z innego powodu bo był zniszczony i dopiero odbił.
paniprzyroda 21:05, 05 paź 2018

Twój roguchi bajeczny z trudem, ale swojego odratowałam. Dzięki za info, sprawę załatwię, jak dojdę do siebie. Bawcie się dobrze
Bogdzia 21:08, 05 paź 2018

paniprzyroda napisał(a)
Twój roguchi bajeczny z trudem, ale swojego odratowałam. Dzięki za info, sprawę załatwię, jak dojdę do siebie. Bawcie się dobrze

Szkoda ze nie bedziesz. Trawki juz zadołowane mam nadzieje ze do wiosny przetrzymaja w dobrej formie.
Waclaw 21:32, 05 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Dawno mnie tu nie było, musiałam odpoczac od myśli że za długo juz tu jestem i za bardzo Was zanudzam. Sama mam dosc ciągłego pokazywania tego samego więc i wy tez czujecie przesyt. Będe dużo mniej na Ogrodowisku ale nadal będe od czasu do czasu. Chciałabym wszystkim odpisac ale po takim czasie czesc wpisów straciła pewnie na aktualnosci.
Adelko w młodym ogrodzie sporo pracy ale w starym wcale nie mniej , chyba nawet więcej jak się ma krzaki i drzewa a i byliny wymagaja odmładzania, najlepsze sa rh ale zajmują coraz więcej miejsca.Ja mam ciągły niedosyt ziemi , brak mi jej ciągle dla nowych roślinek szczególnie nowych piwonii których coraz to nowe gatunki pojawiaja sie w internecie, sa bajecznie piękne.

Bogdziu,
nie przypuszczam, abyś kogokolwiek zanudzała.
Ja Twoje wpisy i cały wątek śledzę z przyjemnością.
Twoje rady staram się zapamiętać, niektóre notuję.
Zmartwiłem się Twoją nieobecnością myśląc, że coś złego się stało.
Nie tylko Ty uważasz, że pokazujesz wciąż to samo. Podobnie myślę i ja. Jednak dla mnie O. stało się radością samą w sobie a poznani tutaj ludzie tworzą dla mnie wspaniałe, podobnie zainteresowane towarzystwo.
Bądź nadal naszą towarzyszką. Proszę
Bogdzia 21:41, 05 paź 2018

Waclaw napisał(a)

Bogdziu,
nie przypuszczam, abyś kogokolwiek zanudzała.
Ja Twoje wpisy i cały wątek śledzę z przyjemnością.
Twoje rady staram się zapamiętać, niektóre notuję.
Zmartwiłem się Twoją nieobecnością myśląc, że coś złego się stało.
Nie tylko Ty uważasz, że pokazujesz wciąż to samo. Podobnie myślę i ja. Jednak dla mnie O. stało się radością samą w sobie a poznani tutaj ludzie tworzą dla mnie wspaniałe, podobnie zainteresowane towarzystwo.
Bądź nadal naszą towarzyszką. Proszę

Wacław ja jestem na Ogrodowisku od 2011 roku wiesz ile razy pokazywałam to samo? Oczywiscie bedę nadal bo gdzie szukac takich wspaniałych ludzi jak są tutaj?
Waclaw 22:01, 05 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Wacław ja jestem na Ogrodowisku od 2011 roku wiesz ile razy pokazywałam to samo? Oczywiscie bedę nadal bo gdzie szukac takich wspaniałych ludzi jak są tutaj?

Tak, to prawda Bogdziu.
Wszak i ja skorzystałem z Twoich rad
Mimo iż pokazujesz to samo, wszyscy dopominają się o jeszcze.
Widocznie wciąż masz co pokazywać
Gardenarium 22:27, 05 paź 2018

Myślałam, że u mnie nie było przymrozków, ale dziś okazało się że dalie ok, ale za to fasolka szparagowa przymrożona Jednak były przymrozki.

Instagram Ogrodowiska
Zakrecona 23:06, 05 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Dawno mnie tu nie było, musiałam odpoczac od myśli że za długo juz tu jestem i za bardzo Was zanudzam. Sama mam dosc ciągłego pokazywania tego samego więc i wy tez czujecie przesyt. Będe dużo mniej na Ogrodowisku ale nadal będe od czasu do czasu. Chciałabym wszystkim odpisac ale po takim czasie czesc wpisów straciła pewnie na aktualnosci.
Adelko w młodym ogrodzie sporo pracy ale w starym wcale nie mniej , chyba nawet więcej jak się ma krzaki i drzewa a i byliny wymagaja odmładzania, najlepsze sa rh ale zajmują coraz więcej miejsca.Ja mam ciągły niedosyt ziemi , brak mi jej ciągle dla nowych roślinek szczególnie nowych piwonii których coraz to nowe gatunki pojawiaja sie w internecie, sa bajecznie piękne.

Bogdziu, ale pamiętaj, że dla nas nowicjuszy, Twoje doświadczenie to skarb, a pokazywane przez Ciebie fotki, to wcale nie przesyt.

Odpocznij trochę i szybko wracaj, boś tu potrzebna bardzo
Dorota123 23:20, 05 paź 2018

Byłam , spacerowałam, wąchałam piękne róże, nawet kawałek wiosny widziałam, a Marcinki przeróżne masz i wcale nie to samo. Pory roku zmienne są, za chwilę znów nas będziesz czarować cudownymi jesiennymi barwami widzianymi z ogromnego okna na ogród. Pozdrawiam