Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 15:05, 28 sty 2019

Luty mnie szybko (może za szybko) - w tym roku nie przejawiam żadnych aktywności związanych z pobytem na zewnątrz. Nawet do ogrodu nie zaglądam w ogóle. Mało ptaków tej zimy - jak nigdy w tym roku mają u mnie stołówkę na bieżąco, bo śnieg wszystko przykrył.

Jakie masz piwonie?
viva 19:43, 28 sty 2019

Bogdziu, myślałam, że tylko u mnie mniej ptaków, obserwuję to już chyba trzeci rok. W moim regionie jest bardzo dużo kun i to je między innymi obwiniam za znikanie ptaków.
Pozdrawiam Bogdziu
m_gocha 20:47, 28 sty 2019

Bogdziu! Macham cieplutko i dobre myśli przesyłam

PS. Cierpliwości u Asi na kursie szydełkowania . Ale pewnie pogaduchy ogrodowe wezmą górę nad szydełkiem
Bogdzia 21:22, 28 sty 2019

jankosia napisał(a)
Bogdziu kochana jak się cieszę, że już jesteś
Ja nie wiem co z tymi ptakami będzie. Ich ochrona pokega przede wszystkim na ochronie ich siedlisk, a to leży na całej linii. Płakać się czasem chce, bo niepotrzebnymi wycinkami przeganiq się je po prostu zabierając miejsce do życia. Ale co się dziwić jak nawet ochrona krajobrazu to jakaś fikcja tylko na papierze

Moniko tez mi miło Ciebie widziec. Wiosna coraz bliżej to pomału sie pozbieramy ,,do kupy" i znów będzie fajnie. Ja juz jutro zaliczę pierwsze ogrodowiskowe spotkanie. Co do ptaków to jest mi bardzo przykro, raczej liczyłam na więcej nowych gatunków w związku z ociepleniem a tu zanosi się na mniej, bardzo to przykre.Wycinka drzew owszem uszczupla ich miejsca do życia ale i rolnicwo wielkoobszarowe i dzikie koty, lisy których jest mnóstwo , sroki które nie mają naturalnych wrogów i tak mozna by dłużej wymieniac.Przykro że nie można temu zaradzic.Buziaki.
Bogdzia 21:25, 28 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Luty mnie szybko (może za szybko) - w tym roku nie przejawiam żadnych aktywności związanych z pobytem na zewnątrz. Nawet do ogrodu nie zaglądam w ogóle. Mało ptaków tej zimy - jak nigdy w tym roku mają u mnie stołówkę na bieżąco, bo śnieg wszystko przykrył.

Jakie masz piwonie?

Mnie tez zima szybko w tym roku mija , za dużo się dzieje. Do ogrodu tez nie wychodzę , tylko przez okno widzę ze kiełki krokusów coraz wieksze a przeciez jeszcze mróz moze byc.U Ciebie było bardzo dużo ptaków, może wiosną wrócą ale ogólnie nie jest wesoło z ich liczebnościa. Piwonie własnie skatalogowałam, mogę przedstawic jeśli chcesz.
Bogdzia 21:28, 28 sty 2019

viva napisał(a)
Bogdziu, myślałam, że tylko u mnie mniej ptaków, obserwuję to już chyba trzeci rok. W moim regionie jest bardzo dużo kun i to je między innymi obwiniam za znikanie ptaków.
Pozdrawiam Bogdziu

Vivo miło ze jesteś ale obiecałas na jesieni pokazac zdjecia z lata a nie pokazałas. Zaglądałam i nie było.Kuny tez mają swój przykry udział. Ja jeszcze mam nadzieje ze moze przyjdzie taki okres sprzyjający ptakom i ich liczebnosc wróci do normy. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:31, 28 sty 2019

m_gocha napisał(a)
Bogdziu! Macham cieplutko i dobre myśli przesyłam

PS. Cierpliwości u Asi na kursie szydełkowania . Ale pewnie pogaduchy ogrodowe wezmą górę nad szydełkiem

Spotkanie juz jutro . Od Asi dużo mozna sie nauczyc, choc faktycznie spotykamy sie na pogaduchy ale jakies tajniki robótek szydełkowych tez nam musi zdradzic, szczególnie jak robi bombki choinkowe i jak je usztywnia.Pozdrówka Gosiu.
Bogdzia 21:33, 28 sty 2019

Katkak napisał(a)

Kiedyś stadko dzwońców podczas biegu miałam okazję podziwiać, a tydzień temu nawet stado saren. Dziś biegałam po lesie, ale żadna ptaszyna nie rzuciła mi się w oczy.

U mnie zimą w lesie tylko dzięcioły mozna spotkac , dawniej byly sarny i dziki ale mimo ich dużej liczebności w kraju uciekły z lasu przez wycinkę. Ktos mówił że widział sarny więc moze wracaja.Biegaj to samo zdrowie i przyjemnosc.
abiko 21:37, 28 sty 2019

U nas ptaków jak na lekarstwo
Kurs szydełkowania.. no coś dla mnie.. chociaż oczy mi siadają.
Bogdzia 21:45, 28 sty 2019

abiko napisał(a)
U nas ptaków jak na lekarstwo
Kurs szydełkowania.. no coś dla mnie.. chociaż oczy mi siadają.

Moje oczy całkiem do niczego , głównie z tego powodu na forum bywam mało ale szydełko tak bardzo jak komputer czy telewizor oczu nie meczy, nie wiem czy przed wiosna zdąży sie poszydełkowac bo moze wiosna juz w lutym przyjśc.Macham Agnieszko.