Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

an_tre 14:54, 25 sty 2019

Padający śnieg nastraja nostalgicznie, wycisza, tak jakoś wymusza wspomnienia... dlatego zaglądam, oglądam i przypominam sobie piękne kolorowe i tętniące życiem ogrody
Pozdrawiam Bożenko i życzę zdrówka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
sylwia_slomc... 15:27, 25 sty 2019

Chwilę temu do Ciebie pisałam, a teraz patrzę i chyba wtedy nie wysłałam tej wiadomości....
Ściskam gorąco. Jakoś tak smutno, że Cię mało.
Ptaszki dokarmiasz na pewno, fotki im robisz nadal czy masz już przesyt?
Bogdzia 09:29, 26 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Chwilę temu do Ciebie pisałam, a teraz patrzę i chyba wtedy nie wysłałam tej wiadomości....
Ściskam gorąco. Jakoś tak smutno, że Cię mało.
Ptaszki dokarmiasz na pewno, fotki im robisz nadal czy masz już przesyt?

Faktycznie mało bywam na forum, nie mam o czym pisac ale czytam co u Was i u wielu osób jestem na bieżąco.Ptakom zdjęc w tym roku wogóle nie robie bo stale by się powtarzały, nic nowego się nie dzieje. Ostatnio czytałam ze badania wykazały że drastycznie ptaków ubywa , w ostatnich latach w Polsce , Niemczech i okolicznych państwach ubyło az 40-60%. To juz alarm. U Ciebie ich ciągle dużo ale u mnie zauwazalny jest brak wielu gatunków które kiedys bywały.
Znalazłam tez w starej prasie taki artykulik o przepisywaniu obcowania z przyroda na recepte , zobaczcie.
Bogdzia 09:30, 26 sty 2019

an_tre napisał(a)
Padający śnieg nastraja nostalgicznie, wycisza, tak jakoś wymusza wspomnienia... dlatego zaglądam, oglądam i przypominam sobie piękne kolorowe i tętniące życiem ogrody
Pozdrawiam Bożenko i życzę zdrówka

Ja w tym samym celu zaglądam na Ogrodowisko i do swoich zdjec,czasem są niewiarygodnie piekne.Pozdrówka Aniu, dzień juz coraz dłuższy wiec i wiosna za progiem.
Bogdzia 09:32, 26 sty 2019

Basilikum napisał(a)
Bozenko caluski posylam. Zawsze jak nie wiem jak sie nowy gosc w moim karmniku nazywa nowy gosc w moim karmniku to mysle o tobie

Miło mi czytac takie słowa ale ja ornitologiem nie jestem , znam głownie ptaki z którymi miałam stycznosc , no moze troszke wiecej. Macham.
yolka 09:39, 26 sty 2019

Bogdzia napisał(a)

Faktycznie mało bywam na forum, nie mam o czym pisac ale czytam co u Was i u wielu osób jestem na bieżąco.Ptakom zdjęc w tym roku wogóle nie robie bo stale by się powtarzały, nic nowego się nie dzieje. Ostatnio czytałam ze badania wykazały że drastycznie ptaków ubywa , w ostatnich latach w Polsce , Niemczech i okolicznych państwach ubyło az 40-60%. To juz alarm. U Ciebie ich ciągle dużo ale u mnie zauwazalny jest brak wielu gatunków które kiedys bywały.
Znalazłam tez w starej prasie taki artykulik o przepisywaniu obcowania z przyroda na recepte , zobaczcie.

Dziękuję Bogdziu za receptę, mam już swoje sikorki za oknem, po więcej wybiorę się na spacer po okolicy. Pozdrawiam
Bogdzia 09:44, 26 sty 2019

yolka napisał(a)

Dziękuję Bogdziu za receptę, mam już swoje sikorki za oknem, po więcej wybiorę się na spacer po okolicy. Pozdrawiam

Z tej recepty my korzystamy i bez uświadamiania nam tego przez lekarzy , wiemy co jest dobre, nasze ogrody i nasze wycieczki dużo lepsze od najlepszych lekarstw. Sezon juz blisko.Buziaki Jola.
AgnieszkaW 09:57, 26 sty 2019

Bogdziu, jak miło Cię widzieć. Dobrze powiadasz, ptaki, przyroda, rośliny to wspaniała kontemplacja i szybsze dochodzenie do zdrowia. Uściski zostawiam
jolanka 10:02, 26 sty 2019

Bożenko, fajnie, ze zaglądasz od czasu do czasu.
Rzeczywiście w tym roku jest mnie j gatunków ptaków w ogrodzie. Jak na razie nie widziałam jeszcze np. czyżyków, gili.
Te receptę przeczytałam już swojemu eMowi, który ma trochę problemy z cukrem. Stwierdził, że skoro ja tyle te ptaki oglądam to on widzi je tez.... moimi oczami
Bogdzia 10:03, 26 sty 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, jak miło Cię widzieć. Dobrze powiadasz, ptaki, przyroda, rośliny to wspaniała kontemplacja i szybsze dochodzenie do zdrowia. Uściski zostawiam

Agnieszko mnie tez miło Cię widziec , Zaglądam do Ciebie , widziałam Twoją cudną szadź, widok przepiekny. U mnie w tym czasie była mniej piękna