Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jotka 09:55, 25 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Jaki smakowity i kolorowy kąsek, jak tu się do niego zabrać pozdrawiam Bożenko

Akurat się trafiło jabłko ładnie wybarwione to zdjecia od razu weselsze. Pozdrawiam Aniu.

Śliczne zdjęcie
A tak żartem, to powiem, że w ubiegłym roku spadło mi wiele jabłek, a tu pokazałaś, że można temu zaradzić

miłego dnia
Toszka 10:10, 25 sty 2013

Jolu, wczoraj odwiedził nas znajomy, który wychował się w sadach. Jak zobaczył jabłka na naszych brzoskwiniach i wiśni to... zdurniał i mowę mu odebrało. Potem dopiero się przyznał jak go zaskoczył widok jabłek w styczniu
Milka 10:42, 25 sty 2013

I kwiczoł i ptaszek Ani...przepiękne!!

Bozenko, ale patrząc na kwiczoła, zauważyłam, że u ciebie chociaż nie ma lodu na gałęziach, bo u Ani to coś niesamowitego!!

Marzenka pisze o limicie, ale jak mamy zakazy, to najczęściej je łamiemy
miłego dzionka, u nas jakby cieplej
Martek 17:45, 25 sty 2013

Buziam
Bogdzia 17:46, 25 sty 2013

an_tre napisał(a)

Bożenko oszczędzaj oczka! Bo Ci odetniemy systemowo dostęp do ogrodowiska założymy limit czasowy

Oszczędzam oczywiście ale trochę musze tu zaglądac. Jakos nie wierzę ze mogłabys mi nałozyc ten limit.Serca byś nie miała.
Bożenko a jak tu oszczędzać jak tylu gości odwiedza twój ptasi azyl, a ty miło wszystkich witasz, jak na dobrą gospodynię przystało co chwilę pokazujesz coraz to nowe portrety ptaszków, wkiczoł taki dostojny

Masz rację Aniu nie mogę za bardzo oczu oszczędzac bo moi Goście byliby zawiedzeni gdybym nie odpisywała. Próbuję znaleźc złoty środek , może mi się uda? Pozdrówka ślę.
Milka 17:46, 25 sty 2013

Bożenko, wiem, ze od ciebie dostałam, przyjął się, może w tym roku zakwitnie?
Bogdzia 17:50, 25 sty 2013

aldonaz napisał(a)
To zdjęcie z jabłuszkiem i sikorką nadaje się do albumu. Kwiczołek rozkoszny. Dzisiaj rano wyjrzałam przez okno i zobaczyłam sowę na jabłonce pod oknem. Siedziała jakieś dwa metry ode mnie. Zrobiłam jej zdjęcie, ale było jeszcze szaro i jest niewyraźne. Po raz pierwszy widziałam tutaj sowę. A tak w ogóle jabłonka jest do wycięcia tylko mi jej szkoda, więc postanowiłam puścić na nią glicynię. Zawsze marzyło mi się leżeć w łóżku i patrzeć na zwisające kiście glicynii. Marzycielka się znalazła! Pozdrawiam

Aldonka masz absolutną rację , nie wycinaj jabłonki tylko puśc na nią glicynię ale czy wiesz że to bardzo agresywne pnącze? Na pewno wiesz więc jeszcze przemysl czy będzie Ci sie chciało ją ciąc bo to będzie konieczne. Sowy Ci zazdroszczę . U mnie też były ale mądry lesniczy powycinał stare drzewa gdzie pewnie miały dziuple i już od kilku lat ich u nas nie widziałam. To piękne i pożyteczne ptaki. Idę do Ciebie zobaczyc to zdjęcie. Pozdrówka.
Bogdzia 17:51, 25 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Bożenko, wiem, ze od ciebie dostałam, przyjął się, może w tym roku zakwitnie?

Mam taka nadzieje. Buziaki .
Milka 17:54, 25 sty 2013

Jak oczy, lepiej? kurcze, pisząc, narażam cię na cierpienie, buziam zatem
Bogdzia 18:12, 25 sty 2013

anipla napisał(a)

Dbaj o oczki Już się martwiłam gdzie zginęłaś..bo byłaś zniknęłaś.... ale jesteś ..to dobrze

Bogdzia zniknęła bo najazd miała, a potem to musieli z M odpocząć, bo na 100% ich głowy bolały....

Rzeczywiście tak było , zniknęłam w momencie kiedy Ty zadzwoniłaś. Nie bolały nas głowy tylko mój M powiedziała że dobrze ze bylismy w domu bo Twój mały taki ruchliwy ze jeszcze by wpadł do jeziorka a tam 1,8m głebokosci. Fajne masz dzieciaki. C juz powazna bo szkolny człowiek a mały rozkoszny choc bardzo ruchliwy i z tym jeziorkiem faktycznie bedzie problem .Trzeba bardzo pilnowac. No trafiło nam sie zostac babcią i dziadkiem dwójki rozkosznych dzieciaków , czysty zysk dla nas. Małego wspominaliśmy cały nastepny dzień.Nie powtarzam tego co napisałas żeby sobie nie robic zbytniej reklamy. bo kto wie ile jeszcze kandydatów na wnuczków po takiej reklamie by się znalazło i co by na to powiedziały nasze wnuczki- aktualnie chore.. ucałuj dzieciaki od babci i dziadka.co do nauki gry w szachy to dziadek już dawno nie grał i nie jestem pewna na ile pamięta ale może coś pamięta. Pozdrówka.