Bogdzia czuje się strasznym nieukiem u Ciebie... Ja tylko wróbla od sroki potrafię rozpoznać...
Muszę kiedyś koniecznie nadrobić zaległości w tym temacie.
Fajnie tu z ptaszkami, ja nie umiem ich rozróżniać oprócz sikorki i jakoś wypatrzeć też mi trudno. Ostatnio jak by mnie kto widział jak chciałam zrobic zdjęcie ptakom w moim ogródku to by pomyslał, że baba wariuje, ale zdjęcie nie wyszło i nie dowiem sie co to za ptak, ale ładny był i duży
Pewnie że się nauczymy......
miałam w pracy kolegę który właśnie potrafił ptaki rozróżniać u siebie w ogrodzie, też je karmił i nawet znał ich sygnały i śpiew.....
a tu mamy Bogdzię która nam to pokazuje i można się nauczyć ...niezależnie u kogo jak długo będzie ta nauka trwała....w końcu pojmiemy tą część biologii nieopanowaną w szkole
W szkole się nie opanowuje biologii,tylko się do niej zniechęca.....
Moja "biologica" najwięcej uwagi zwracała na to czy marginesy są równe Dawniej robiło sie je samemu, a teraz gotowe są w zeszytach)
Tak samo geografia - polubiłam ja dopiero po skończeniu szkoły, bo geografia gospodarcza (wydobycie surowców, produkcja, ) nie bardzo mnie pasjonowały ..
Jak tu zgłębiać wiedzę o roślinach siedząc w 4 ścianach.....nonsens.
Tak,żeby nie okolica ,to i my pewnie nie wiedziałybyśmy nic o roślinach.A tak....i zamiłowanie do nich się znalazło.....